breaking news Νέο

Εκ νέου, ναι, από το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας στη μακροχρόνια μίσθωση των 3-5 Πηγαδιών

Εκ νέου, ναι, από το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας στη μακροχρόνια μίσθωση των 3-5 Πηγαδιών

Με σχετική πλειοψηφία 15 ψήφων υπέρ, έναντι 14 κατά, πέρασε από το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας, το μεσημέρι της Δευτέρας 20ης Δεκεμβρίου, η  εισήγηση του δημάρχου, Νικόλα Καρανικόλα, για τη μακροχρόνια μίσθωση του χιονοδρομικού κέντρου των 3-5 Πηγαδιών.  Από την ψηφοφορία απείχε η ΛΑ.Σ.

Η νέα συνεδρίαση οφείλετο  στην απόρριψη της προηγούμενης από την «αποκεντρωμένη», προ μηνός, σχετικής απόφασης, που ελήφθη με σχετική πλειοψηφία, μεταξύ τριών προτάσεων. Ενστάσεις για την ώρα της συνεδρίασης έγειραν, πριν τη διαδικασία, ο Νίκος Κουτσογιάννης και η Ίλια Ιωσηφίδου.

Στην εισήγησή του ο δήμαρχος κ. Καρανικόλας στάθηκε στην άμεση απόφαση που έπρεπε να πάρει το σώμα. «Όλα τα χιονοδρομικά έχουν ανοίξει και το δικό μας παραμένει κλειστό. Τεράστια  είναι η ζημιά στην αγορά της πόλης, τα ξενοδοχεία στην Κουτσούφλιανη δεν λειτουργούν. Πρέπει για το καλό του δήμου να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας και να ψηφίσουμε τη διαγωνιστική διαδικασία, ώστε να καθορίσει η οικονομική επιτροπή τους όρους της διακήρυξης. Η κοινωνία της Νάουσας έχει παγώσει. Την ενδιαφέρει να βρεθεί λύση και να επανεκκινήσει  το χιονοδρομικό», είπε.

Ως φιάσκο χαρακτήρισε την προηγούμενη απόφαση, για το ίδιο θέμα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Νίκος Κουτσογιάννης, επισημαίνοντας ως έωλη την εισήγηση της δημοτικής αρχής. «Είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως για την απορριπτική απόφαση. Συζητάμε για 5η φορά το θέμα. Πώς θα ανοίξει το χιονοδρομικό, αφού δεν έχει γίνει ο πενταετής έλεγχος του αναβατήρα και ο μονοετής;  Είναι ψευδής  η υπόσχεση για λειτουργία  των 3-5 Πηγαδιών για τη φετινή χρονιά. Ο χρόνος έχει χαθεί», είπε.

Ως πρόβλημα των δύο παρατάξεων (της δημοτικής αρχής και της μείζονος μειοψηφίας) που πρόσκεινται στη ΝΔ, η αναφορά του επικεφαλής της ΛΑ.Σ, Θωμά Τσουκαλά, που επανέλαβε την πρόταση για λειτουργία του χιονοδρομικού από το δήμο.

«Πάσχει η διακήρυξη, μειωτικός ο όρος της του προφορικού διαγωνισμού», είπε η Ίλια Ιωσηφίδου, κάνοντας αναφορά σε εκβιαστικό λόγο του δημάρχου για την 23χρονη μίσθωση, ώστε να λειτουργήσει από φέτος.

Στην κατά συνείδηση ψήφο του η αναφορά του Σταύρου Βαλσαμίδη, ο οποίος ρώτησε το δήμαρχο, αν έχει βρεθεί ανάδοχος πριν το διαγωνισμό.

Στο μη εφικτό της λειτουργίας παραμονές των Χριστουγέννων η επισήμανση του Σταύρου Τσέλιου.

«Πρέπει να περισώσουμε το χιονοδρομικό. Όσο δεν λειτουργεί, τόσο απαξιώνεται. Σκοπός κάποιων είναι το χιονοδρομικό να μην εκμισθωθεί και να λειτουργήσει από αυτή τη δημοτική αρχή», τόνισε ο Γιώργος Βασιλείου.

« Είπε ο κ. Κουτσογιάννης ότι είχε προειδοποιήσει για την ψηφοφορία. Υπήρξε παρέμβαση ή επικοινωνία με την "αποκεντρωμένη" για τη συγκεκριμένη απόφαση; Ποια συμφέροντα εξυπηρετούν; Επί θητείας του υπήρξε αποτυχημένη διαχείριση των διαγωνισμών. Οι ενδιαφερόμενοι σοβαρά, θα προλάβουν το διαγωνισμό, αφού προετοιμάζονται επί μήνες. Δεν ήταν παράνομη η απόφαση.

Όσοι επιμένουν να μη γίνει διαγωνισμός, να μην ανοίξει το χιονοδρομικό, ας αναλογιστούν τις δικές τους ευθύνες. Έγινε διεθνής διαγωνισμός επί δημαρχίας Κουτσογιάννη και δεν πάτησε άνθρωπος. Αφήστε τη διοίκησή μου  να κάνει τη δουλειά της», η τοποθέτηση στα όσα ακούστηκαν από το δήμαρχο κ. Καρανικόλα. «Για να επανέλθει το χιονοδρομικό, χρειάζεται 2 χρόνια. Πρώτα θα επανέλθουν τα lift bars και οι άγκυρες. Υπάρχει έμπρακτο ενδιαφέρον του ιδιωτικού τομέα και της κυβέρνησης για την ανάπτυξή του», κατέληξε ο κ. Καρανικόλας, που έκλεισε την τοποθέτησή του, ρωτώντας τον κ. Κουτσογιάννη, αν παρενέβη στην «αποκεντρωμένη» για τον έλεγχο της απόφασης του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου.

«Η απόφαση ήταν ξεκάθαρα προβληματική. Δεν παρενέβη κανείς. Η αποκεντρωμένη έκανε το καθήκον της. Σας καλώ ή να ανακαλέσετε ή να παραιτηθείτε», του απάντησε ο Νίκος Κουτσογιάννης.

«Κάποιοι στο συμβούλιο εμφανίζονται ως θεματοφύλακες της νομιμότητας. Γιατί δεν έκαναν ένσταση απευθείας στην αποκεντρωμένη; Αποχωρούμε από τη διαδικασία, καταγγέλλοντας στους πολίτες της Νάουσας τα όσα συνέβησαν» ,είπε ο Θωμάς Τσουκαλάς.

Ακολούθησε η αποχώρηση της ΛΑ.Σ, με τη θετική γνωμοδότηση του σώματος για τον 23χρονο διαγωνισμό εκμίσθωσης των 3-5 Πηγαδιών να περνάει με 15 ψήφους των συμβούλων της δημοτικής αρχής (την υπερψήφισαν οι κ.κ. Παρθενόπουλος, Φουντούλης και Λογδανίδης). Κατά ψήφισαν ο ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ και οι σύμβουλοι κ.κ. Μυλωνάς και Τόσιος.

 

Θόδωρος Ελευθεριάδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής