breaking news Νέο

Επιστροφή στα θρανία για μαθήματα...χημείας, των δημοτικών συμβούλων της Βέροιας

  • Επιστροφή στα θρανία για μαθήματα...χημείας, των δημοτικών συμβούλων της Βέροιας
  • Επιστροφή στα θρανία για μαθήματα...χημείας, των δημοτικών συμβούλων της Βέροιας
  • Επιστροφή στα θρανία για μαθήματα...χημείας, των δημοτικών συμβούλων της Βέροιας

Την κατάθεση στοιχείων, για το ζήτημα της λυματολάσπης, κατέθεσε στο αντίστοιχο θέμα της ημερήσιας διάταξης, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, το απόγευμα της Δευτέρας 20ης Δεκεμβρίου, ο επικεφαλής των «Συνδημοτών» Παύλος Παυλίδης, ο οποίος στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στα στοιχεία που παρουσίασε στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου, στην οποία εκτίμησε ότι δεν είναι δυνατόν η μέθοδος Γκανάτσιου να καθαρίζει το 100% της λυματολάσπης.

«Υπάρχει κανείς σε αυτή την αίθουσα, που να πιστεύει ότι μπορεί να εξαφανιστεί 100% η λυματολάσπη με τη μέθοδο των μικροοργανισμών του κυρίου Γκανάτσιου; Τη στιγμή που ο καθηγητής του πανεπιστημίου της Στουτγάρδης αναφέρει ότι η μείωση μπορεί να φτάσει στο ανώτατο σημείο, στο 70%;», είπε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, τονίζοντας ότι ο φάκελος θα αποσταλεί στις κατά το νόμο αρχές, αλλά και στην ΕΕ.

«Δεν εκφοβίζουμε κανένα. Εσείς είστε, που πήγατε σε δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας και του είπατε γιατί ψήφισε το ζήτημα, ως μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΒ. Το περιβαλλοντικό έγκλημα, όπως έλεγε ο ίδιος, σήμερα έγινε πιθανό περιβαλλοντικό έγκλημα; Άρχισε να φυλάγεται προφανώς. Λέτε ψέματα κ. Παυλίδη», του απάντησε ο δήμαρχος. 

Στην τοποθέτησή του ο κ. Γκανάτσιος τόνισε ότι υπάρχει ένα επαγγελματικό, δικό του, backround, σαράντα χρόνων. «Η αναγνώρισή μου είναι παγκόσμια. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει πιστοποίηση, για αυτό και πήγαμε στη Στουτγκάρδη. Δεν εξαφανίζεται η λάσπη. Μετατρέπεται σε νερό, διοξείδιο του άνθρακα, άζωτο. Το ανόργανο και δύσκολα αποικοδομούμενο υλικό είναι 30%, είναι λίπη, χαρτί τουαλέτας. Έχουμε παράγει ένα ένζυμο, που διασπά την κυτταρίνη, που είναι φτιαγμένο το χαρτί.  Φυσικά υπάρχουν και φάρμακα. Στην Ευρώπη παράγονται 40 εκ. τόνοι λάσπης ετησίως. Πλέον δεν μπορεί να πάει στα χωράφια, γιατί παράγει μόλυνση». 

«Η διαδικασία είναι άψογη. Σας καλώ να έρθετε στο βιολογικό σταθμό, να δείτε ότι το νερό που βγαίνει είναι πεντακάθαρο», η απάντηση του διευθυντή της ΔΕΥΑΒ, Θωμά Αχτσή.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ, Στέργιος Διαμάντης, είπε ότι από τη μέρα της ανάληψης της προεδρίας εκ μέρους του, δεν ήρθε ούτε ένα ξένο αυτοκίνητο. «Όλες οι αναλύσεις που γίνονται, είναι καθαρές».

Μετά από πολύωρες αντιπαραθέσεις, καταψηφίστηκε η πρόταση Παυλίδη για ονομαστική ψηφοφορία, ενώ ο δήμαρχος δήλωσε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για συκοφαντική δυσφήμιση εις βάρος του κ. Παυλίδη.


Παυλίδης
Γκανάτσιος

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής