breaking news Νέο

Νικόλας Καρανικόλας : «Σε συνεργασία με την κυβέρνηση, προσπαθούμε να καλύψουμε τα χρέη των δημοτικών επιχειρήσεων»

Νικόλας Καρανικόλας : «Σε συνεργασία με την κυβέρνηση, προσπαθούμε να καλύψουμε τα χρέη των δημοτικών επιχειρήσεων»

Κατανοητή προς τους πολίτες, που δεν έχουν πανεπιστημιακές γνώσεις Οικονομικών, η εισήγηση του δημάρχου Νάουσας, Νικόλα Καρανικόλα, για το δημοτικό ισολογισμό του 2019.

«Άλλο η οικονομική λειτουργία του δήμου και άλλες οι πολιτικές αποφάσεις του δήμου. Ως δημοτική αρχή είμαστε αρκετά τυχεροί, που έχουμε τους υπαλλήλους της οικονομικής υπηρεσίας. Η οικονομική υπηρεσία δουλεύει με ζήλο. Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα που αφορούν τις δημοτικές επιχειρήσεις. Πρέπει να κλείσουν τα χρέη τους. Τα χρέη της ΕΤΑ έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά από τις άλλες επιχειρήσεις. Κατέχει  ακίνητο του δήμου, με τα  χρέη της να  ήταν προς ιδιώτες και εργαζόμενους. Είχαμε πολλές κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, από τα ταμεία του δήμου. Όταν αναλάβαμε, δεν γνωρίζαμε τα χρέη. Το πρώτο διάστημα οι οικονομικές υπηρεσίες μου είπαν ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε δάνειο ισολογισμού. Δεν το πήραμε το 1 εκ. ευρώ. Είχαμε σημαντικές χρηματικές  εισροές από τα φωτοβολταϊκά, ενώ υπήρξαν λόγω του κορωνοϊού έκτακτες ΚΑΠ. Φέτος είχαμε δυο εκκαθαρίσεις υπηρεσιών. Σε συνεργασία με το υπουργείο πρέπει να καλύψουμε το χρέος τους.

Αναμένουμε μια τελευταία οικονομική ρύθμιση από το υπουργείο, ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε με δάνειο τα βάρη», είπε ο κ. Καρανικόλας, δίνοντας το έναυσμα για την απαλλαγή των δημοτών της Νάουσας από το «βραχνά» των χρεών των, πάλαι ποτέ, δημοτικών επιχειρήσεων.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής