breaking news Νέο

«Η Διακονία της Εκκλησίας κατά τον Απόστολο Παύλο», βιβλιοπαρουσίαση από τον Δ. Ι. Καρασάββα

«Η Διακονία της Εκκλησίας κατά τον Απόστολο Παύλο», βιβλιοπαρουσίαση από τον Δ. Ι. Καρασάββα

Δόθηκε στην κυκλοφορία ο 25ος τόμος των Πρακτικών του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου «Η Διακονία της Εκκλησίας κατά τον Απόστολο Παύλο» (Βέροια 2019), που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των ΚΕ Παυλείων, από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.

Στην διάρκεια των 25 χρόνων που διοργανώνονται τα Παύλεια, με εκδηλώσεις λατρευτικού, πολιτιστικού και μορφωτικού περιεχομένου, πραγματοποιείται παράλληλα και το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για τον Απόστολο Παύλο. Όλα αυτά τα χρόνια συμμετείχαν με εισηγήσεις τους μεγάλος αριθμός Επιστημόνων και Ερευνητών, λαϊκοί και κληρικοί, που συνέβαλλαν τα μέγιστα στο πλάτεμα και βάθεμα των Παύλειων Σπουδών.

Στον παρόντα τόμο που περιλαμβάνει εργασίες σχετικές με την Διακονία της Εκκλησίας, συμμετέχουν με Εισηγήσεις τους οι :

  1. Αθανάσιος Αντωνόπουλος, «Η Διακονία της Τράπεζας και του Λόγου στην κοινότητα των πρώτων Χριστιανών».
  2. Ελένη Βλαχοπούλου-Καραμπίνα, «Τα ιστορημένα εκκλησιαστικά υφάσματα και ο ρόλος τους στην Διακονία της ορθοδόξου πίστεως».
  3. Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Γκίκας, «Μορφές και οργάνωση της ενοριακής Διακονίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία».
  4. Μόσχος Γκουτζιούδης, «Ιησούς Χριστός ο Μέγας Αρχιερέας και Διάκονος του κόσμου».
  5. Παρασκευή Χ. Παπαδημητρίου, «Θέσεις του Αποστόλου Παύλου για τον ρόλο της γυναίκας στην Εκκλησία και ο αντίκτυπός τους στην Εκκλησιαστική Τέχνη και Γραμματεία».
  6. Αθανάσιος Παπαρνάκης, «”Και ουκ ηθέλησαν επιστραφήναι” (Ιερ. 5,3) : Η υποδοχή του προφητικού κηρύγματος του Ιερεμία».
  7. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος Σαββάτος, «Ο Επίσκοπος προεστώς της Ευχαριστίας και Διάκονος του ποιμνίου “εν τω κόσμω”. Για μία Εκκλησιολογία της Διακονίας».
  8. Αρχιμ. Ελισσαίος Σιμωνοπετρίτης, «Ο Μοναχισμός στη Διακονία της Εκκλησίας».
  9. Παναγιώτης Σκαλτσής, «Θεία Λατρεία και Διακονία».
  10. Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα: «Η Διακονία της Εκκλησίας στις ευπαθείς ομάδες». Έλαβαν μέρος οι : Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Μπατάκας, Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Καλαϊτζόγλου, Πρωτοπρεσβύτερος Σταύρος Κοφινάς, Οικονόμος Κωνσταντίνος Παπανικολάου.

Το πλήθος και ο όγκος των εισηγήσεων που έχουν συγκεντρωθεί όλα αυτά τα χρόνια, συγκροτούν ένα τεράστιο υλικό που πλουτίζει τις Παύλειες Σπουδές. Τα ανά έτος Συνέδρια της Μητροπόλεώς μας, αποτελούν κορυφαίο πνευματικό γεγονός που τιμούν την Βέροια, αφού την καθιστούν, πανελλαδικά και διεθνώς, στο επίκεντρο μιας Πνευματικής Αναγέννησης.

 

Δ. Ι. ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής