breaking news Νέο

ΣΧΟΛΕΙΑ: Προς άνοιγμα κανονικά στις 10 Ιανουαρίου αλλά με αλλαγές στα Πρωτόκολλα

ΣΧΟΛΕΙΑ: Προς άνοιγμα κανονικά στις 10 Ιανουαρίου αλλά με αλλαγές στα Πρωτόκολλα

Προς άνοιγμα των σχολείων κανονικά στις 10 Ιανουαρίου, αλλά με αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα, προσανατολίζεται, όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση.

Το θέμα απασχόλησε και την χθεσινή πρωινή σύσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με συνεργάτες του.

Σύμφωνα με πληροφορίες  στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Παιδείας, κυριαρχεί η άποψη ότι τα παιδιά είναι περισσότερο προστατευμένα στα σχολεία, καθώς υποβάλλονται σε τεστ, παρά στα σπίτια, όπου πολλές φορές δεν συμβαίνει αυτό.

Η κυβέρνηση έχει εκφράσει την επιθυμία τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά και να μη χρειαστεί οι μαθητές να επανέλθουν στο καθεστώς της τηλεκπαίδευσης για πολλούς και διαφορετικούς λόγους που έχουν να κάνουν με τις επιπτώσεις στην ψυχοσύνθεση και ομαλή ανάπτυξη των μαθητών αλλά και στη λειτουργία εν γένει των δομών της κοινωνίας.

Η κυβέρνηση άλλωστε έχει επισημάνει σε όλους τους τόνους ότι η λειτουργία των σχολείων έχει κριθεί μέχρι τώρα ιδιαίτερα πετυχημένη καθώς τα κρούσματα, όπου σημειώθηκαν, κατάφεραν να περιοριστούν και οι μαθητές δεν έχασαν τα μαθήματά τους.

Η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει σήμερα Τρίτη ή Τετάρτη ωστόσο, όλα δείχνουν ότι το βασικό σενάριο, είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου, αλλά με πιθανή επικαιροποίηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

 

Οι αλλαγές στα πρωτόκολλα

Ανάμεσα στα νέα μέτρα που αναμένεται να εξεταστούν από τους ειδικούς είναι η αύξηση της συχνότητας των self test, ίσως ανά δεύτερη μέρα, από δυο φορές την εβδομάδα που ίσχυε μέχρι σήμερα, η αυστηρότερη τήρηση των μέτρων, η συχνότερη απολύμανση των χώρων, καθώς και η μείωση του ποσοστού των μαθητών που απαιτείται, του γνωστού 50% συν 1, για την αναστολή της λειτουργίας ενός τμήματος. Ειδικά, το τελευταίο κρίνεται απαραίτητο λόγω της υψηλής μολυσματικότητας της «Όμικρον» και θεωρείται βέβαιο ότι θα οδηγήσει στο κλείσιμο πολλών σχολείων.

Τέλος, το μόνο σίγουρο είναι, όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές, ότι τα σχολεία δεν μπορούν να ανοίξουν κάτω από το προηγούμενο καθεστώς, καθώς θα είναι θέμα χρόνου να ξανακλείσουν λόγω της μεγάλης μολυσματικότητας και διασποράς του ιού.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής