breaking news Νέο

O Τζιτζικώστας μοίρασε δώρα στα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS στο Πλαγιάρι

  • O Τζιτζικώστας μοίρασε δώρα στα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS στο Πλαγιάρι
  • O Τζιτζικώστας μοίρασε δώρα στα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS στο Πλαγιάρι

Το Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε χθες ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ανταλλάσσοντας ευχές για το νέο έτος με τη διοίκηση και τις οικογένειες της δομής και μοιράζοντας δώρα στα παιδιά.

Ο Περιφερειάρχης συνομίλησε με τη διοίκηση του Παιδικού Χωριού SOS για τις ανάγκες της δομής και για τη διαβίωση των οικογενειών, ενώ συζήτησε και με τους παιδαγωγούς, το προσωπικό, τα μέλη των οικογενειών και τα παιδιά για την καθημερινότητά τους και για τις προσδοκίες τους τη νέα χρονιά.

«Το Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι είναι από τις σημαντικότερες κοινωνικές δομές της Κεντρικής Μακεδονίας, με περισσότερα από 20 χρόνια προσφοράς στο παιδί. Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι συμβάλλουν καθημερινά στη λειτουργία αυτής της δομής, προσφέροντας ανεκτίμητο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο. Και θέλω να διαβεβαιώσω ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχίσει να είναι δίπλα τους και να στηρίζει το Παιδικό Χωριό SOS στην πράξη, όπως κάνει όλα αυτά τα χρόνια για όλους τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, για όλες τις κοινωνικές δομές. Χάρις σε όλους όσοι εργάζονται και διευθύνουν τέτοιες δομές εκατοντάδες παιδιά έχουν σήμερα μια ζεστή αγκαλιά, ένα σπίτι, μια οικογένεια, αισθάνονται ασφαλή και έχουν προοπτική στη ζωή τους. Χάρις στα χαμόγελα των παιδιών παίρνουμε κι όλοι εμείς δύναμη και κουράγιο, για να συνεχίσουμε την καθημερινή μας προσπάθεια. Εύχομαι το 2022 να είναι χρονιά επανεκκίνησης, δημιουργίας και αισιοδοξίας για όλους μας και κυρίως για τα παιδιά. Στα δύσκολα αυτό που θα μας κρατά πάντα όρθιους ως κοινωνία είναι η αλληλεγγύη. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους με υγεία», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Τον Περιφερειάρχη συνόδευσε η πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Άννα Μυκωνίου.

Το Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι είναι το δεύτερο (από τα τέσσερα) που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Λειτουργεί από το 1997 και εκτός από τα σπίτια, στα οποία μένουν οι οικογένειες, λειτουργούν εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης και το κεντρικό κτήριο, όπου στεγάζονται γραφεία, βιβλιοθήκη και μελετητήριο. Στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα, γήπεδα, δυο παιδικές χαρές και το ανοιχτό θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής