breaking news Νέο

Θανάσης Παπαδόπουλος : «Θεωρώ ότι τα παιδιά είναι ασφαλή στο χώρο του σχολείου»

Θανάσης Παπαδόπουλος : «Θεωρώ ότι τα παιδιά είναι ασφαλή στο χώρο του σχολείου»

Τηλεφωνική συνέντευξη στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» με το δημοσιογράφο Αλέκο Χατζηκώστα στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 έδωσε την Τρίτη 11/1 ο Διευθυντής Β’Θμιας Εκπαίδευσης νομού Ημαθίας, Θανάσης Παπαδόπουλος.

Απαντώντας στην ερώτηση για την επανέναρξη των σχολείων εν μέσω πανδημίας και την εξάπλωση της Ο, τόνισε : «Από την αρχή της χρονιάς προσπαθούμε να διαχειριστούμε μία κατάσταση δύσκολη, όπως και πέρσι βέβαια. Και νομίζω σ’ ένα μεγάλο βαθμό πανελλαδικά, όπως και στην Ημαθία, το πετύχαμε με όλες τις δυσκολίες της πανδημίας. Στην Ημαθία δεν είναι υψηλά αυτή τη στιγμή τα κρούσματα. Κινείται η κατάσταση στα επίπεδα των απουσιών που είχαμε σε περιπτώσεις που είχαμε εξάρσεις της εποχικής γρίπης. Θεωρώ ότι ποσοστιαία είμαστε στο 3%-3,5% του εκπαιδευτικού δυναμικού, ποσοστό που δεν ξεπερνά τις αναρρωτικές άδειες που είχαμε σε περιόδους έξαρσης της εποχικής γρίπης».

Σε σχέση με την ανησυχία γονέων και εκπαιδευτικών υπογράμμισε : Όλοι είμαστε ανήσυχοι, όπως και όλη η κοινωνία. Σε όλους τους τομείς της οικονομίας υπάρχουν προβλήματα, που προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε ο καθένας από την πλευρά του. Νομίζω ότι στα σχολεία τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ασφαλή. Με τη χρήση μάσκας, τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε ισχύ, θεωρώ ότι υπάρχει ένα ασφαλές περιβάλλον και θα λέγαμε ότι δεν είναι ο τόπος-αυτό έδειξε η όλη διαδικασία από την αρχή της χρονιάς-  που θα έχουμε την ιδιαίτερη υπερμετάδοση του κορωνοϊού. Γιατί ακριβώς και οι προφυλάξεις λαμβάνονται και η επιτήρηση από τους εκπαιδευτικούς και νομίζω ότι όλο αυτό το πακέτο προφυλάσσει και το μαθητικό πληθυσμό και το εκπαιδευτικό δυναμικό».

Σε σχέση τις προσλήψεις αναπληρωτών σημείωσε : «Ήδη σήμερα ανακοινώθηκαν οι προσλήψεις των αναπληρωτών, ένας μικρός αριθμός βέβαια  που καλύπτει κάποια σοβαρά κενά που είχαμε π.χ στο Μουσικό Σχολείο έρχονται 7 καθηγητές, για να καλύψουν μουσικές ειδικότητες, έχουμε 3-4 καθηγητές Γενικής Παιδείας, ήρθαν καθηγητές αναπληρωτές, για να καλύψουν τόσο τη μαθητεία στο ΕΠΑΛ, όσο και το πρόγραμμα  ενισχυτικής διδασκαλίας που υπάρχει, έχουν έλθει ψυχολόγοι, για να καλύψουν τις ανάγκες σχολικών μονάδων. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είμαστε σε ένα καλό επίπεδο. Ανακοινώθηκε ακόμη ένα πακέτο πρόσληψης αναπληρωτών λόγω της πανδημίας, θα δούμε πως ακριβώς θα λειτουργήσει τις επόμενες ημέρες και τις προδιαγραφές που ακριβώς θα βάλει το υπουργείο».

Και κατέληξε : «Θεωρώ ότι τα παιδιά είναι ασφαλή στο χώρο του σχολείου. Προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό. Σίγουρα έχουμε μία τροφοδότηση για τα προβλήματα που υπάρχουν στις σχολικές μονάδες και προσπαθούμε με τον καλύτερο τρόπο ν’ ανταποκριθούμε στις ανάγκες και απαιτήσεις της εποχής και τις δυσκολίες  λόγω της πανδημίας».  


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής