breaking news Νέο

Ξεχώρισαν τα φαβορί

Ξεχώρισαν τα φαβορί

Κουτσουρεμένη, όπως εξάλλου αναμένονταν, ήταν και η 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της SL2, που πραγματοποιήθηκε εμβόλιμα την περασμένη Τετάρτη 12 Ιανουαρίου. Από τα 15 παιχνίδια που ήταν προγραμματισμένα, διεξήχθησαν μόνο τα επτά. Μεταξύ των αγώνων που αναβλήθηκαν βρίσκεται και η αναμέτρηση της ΒΕΡΟΙΑΣ στην Καρδίτσα με την Αναγέννηση, ένα από τα πιο κρίσιμα και ενδιαφέροντα παιχνίδια της αγωνιστικής. Ετσι αυτή τη στιγμη η ποδοσφαιρική εκπρόσωπος της Ημαθίας στο ποδόσφαιρο, η ΒΕΡΟΙΑ έχει σε εκκρεμότητα δύο αγώνες. Με τον Απόλλωνα Πόντου που επρόκειτο να διεξαχθεί την περασμένη Κυριακή στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας και με την Αναγέννηση στην Καρδίτσα και τρέχει να προλάβει την επόμενη αναμέτρησή της, που είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 16 Ιανουαρίου με αντίπαλο τον Πιερικό.

Σε επίπεδο κορυφής την περασμένη Τετάρτη στον 2ο (βόρειο) όμιλο, πραγματοποιήθηκε ένας αγώνας, με την Λάρισα να περνάει δίχως απώλειες από την δύσκολη έδρα της Αριδαίας, κερδίζοντας τον τοπικό Αλμωπό με 0-1. Ετσι οι «βυσσινοί» έπιασαν στην 3η θέση τον βαθμολογικό πίνακα την Αναγέννηση Καρδίτσας, η οποία πάντως έχει ένα παιχνίδι λιγότερο (9 αγώνες έχει δώσει η Καρδίτσα και 10, όσες και η ΒΕΡΟΙΑ, η Λάρισα) και μπήκαν πλέον για τα καλά στην διεκδίκηση της πρώτης θέσης του βαθμολογικού πίνακα, που όπως είναι γνωστό, δίνει το δικαίωμα, μέσω αγώνων μπαράζ, να διεκδικήσεις, την άνοδο στην μεγάλη επαγγελματική κατηγορία της χώρας μας. Συγκεκριμένα η Λάρισα που επαναλαμβάνουμε ισοβαθμεί στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με την Αναγέννηση Καρδίτσας, έχει τρεις βαθμούς λιγότερους από την πρωτοπόρο του ομίλου Ξάνθη και δύο από την ΒΕΡΟΙΑ, που βρίσκεται στην 2η θέση, με τους «ακρίτες» πάντως να έχουν δώσει ένα παιχνίδι λιγότερο από τους υπόλοιπους διεκδικητές, με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της πρώτης προνομιούχου θέσης του Α' ομίλου, όπως βέβαια και η Αναγέννηση Καρδίτσας (Ξάνθη και Καρδίτσα έχουν δώσει εννέα αγώνες, ενώ η ΒΕΡΟΙΑ και η Λάρισα από δέκα).

Παρότι ο βαθμολογικός πίνακας όταν ένα πρωτάθλημα βρίσκεται σε εξέλιξη και κυρίως από την στιγμή που οι ομάδες δεν έχουν διανύσει ούτε το ένα τρίτο της διαδρομής του, δεν λέει πάντα την απόλυτη αλήθεια, όλα στον 2ο  όμιλο της SL2 δείχνουν, ότι οι διεκδικητές της πρώτης προνομιούχου θέσης θα είναι τέσσερις: η ΒΕΡΟΙΑ, η Λάρισα, η Ξάνθη και η Αναγέννηση Καρδίτσας. Και το πιο πιθανό είναι η «μάχη» να είναι αμφίρροπη και να κριθεί πάνω στο νήμα. Κρίσιμος, όσον αφορά την έκβαση της «μάχης», κατά την άποψή μας, είναι ο μήνας που διανύουμε, όχι τόσο για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων, αλλά για την ενίσχυση του ρόστερ τους, αφού ο Ιανουάριος είναι μήνας που μπορούν να ενισχύσουν το έμψυχο υλικό τους, σε θέσεις που εντόπισαν, το προηγούμενο διάστημα, ότι πονάνε. Και δεν αναφερόμαστε σε πολλές, σε αριθμό, μεταγραφές, αλλά σε λίγες και ουσιαστικές, αφού ο Ιανουάριος δεν ενδείκνυται για μεγάλες αλλαγές σε μια ομάδα. Καμιά ομάδα που επιχείρησε ριζικές αλλαγές στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, ανεξάρτητα με τους παίκτες που απέκτησε, δεν κατάφερε να σώσει την χρονιά. Λίγες λοιπόν και στοχευμένες κινήσεις τον Ιανουάριο.

Στην μάχη της ουράς και της παραμονής στην κατηγορία, άξιο αναφοράς είναι η ισοπαλία της Καβάλας με τον Απόλλωνα Λάρισας.

Η Καβάλα, λοιπόν, των έξι, των επτά και των οκτώ γκολ, σε κάθε παιχνίδι της, πήρε τον πρώτο βαθμό και μάλιστα διατηρώντας την εστία της απαραβίαστη.

Από τις ομάδες που ξεχωρίζουν είναι ασφαλώς ο Θεσπρωτός του Χουάν Ραμόν Ρότσα. Η ομάδα της Ηγουμενίτσας δίχως τυμπανοκρουσίες, αθόρυβα, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα, δημιούργησε ένα εξαιρετικό σύνολο και μια απόρθητη μέχρι στιγμής έδρα και φιγουράρει στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, πίσω από τους τέσσερις διεκδικητές του τίτλου του 2ου ομίλου.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Θεσπρωτός – Ολυμπιακός Β' 2-1

Καβάλα – Απόλλων Λ.   0-0

Αριδαία – Λάρισα   0-1

Καρδίτσα – ΒΕΡΟΙΑ (αναβολή)

Ολυμπιακός Βόλου – ΠΑΟΚ Β' (αναβολή)

Ξάνθη – Πανσερραϊκός (αναβολή)

Πιερικός – Ηρακλής (αναβολή)


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής