breaking news Νέο

Mετέτρεψε το ντέρμπι σε περίπατο

Mετέτρεψε το ντέρμπι σε περίπατο

ΒΕΡΟΙΑ – Πιερικός 4-1, έγραφε ο φωτεινός πίνακας του Δημοτικού Σταδίου της πόλης μας, την ώρα που ο διαιτητής από την Δυτικη Αττική κύριος Ντάουλας «σφύριζε» για τελευταία φορά στον αγώνα της περασμένης Κυριακής, μεταξύ των δύο κορυφαίων ομάδων της Κεντροδυτικής Μακεδονίας και αυτοί που έμαθαν το αποτέλεσμα δίχως να βρίσκονται στο γήπεδο, σίγουρα θα φαντάστηκαν ότι η νικήτρια, όπως εξάλλου το συνηθίζει φέτος στα εκτός έδρας παιχνίδια της, θα έθελξε και πάλι με την απόδοσή της. Όμως οι αριθμοί, που αποτυπώνουν το αποτέλεσμα ενός αγώνα στο ποδόσφαιρο, δεν λένε πάντα την αλήθεια.

Οχι βέβαια ότι η νίκη της ΒΕΡΟΙΑΣ δεν ήταν δίκαιη. Ομως το 4-1 δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα του παιχνιδιού και αδικεί κατά κάποιο τρόπο την ομάδα της Κατερίνης, που μπορεί κι αυτή, όπως η ΒΕΡΟΙΑ, να μην δημιούργησε τις πολλές και τρανταχτές ευκαιρίες για γκολ, όμως είχε μια συμπαθητική ανάπτυξη στο παιχνίδι της.

Μπορεί να οφείλονταν στο άγχος, όπως ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου ο προποπονητής της Παύλος Δερμιτζάκης ή στην έλλειψη ρυθμού, ύστερα από αποχή τριών περίπου εβδομάδων ή ακόμη στην μετ' εμποδίων προετοιμασία, λόγο κορονοϊού και μικροτραυματισμών. Η αλήθεια πάντως είναι ότι η ΒΕΡΟΙΑ την Κυριακή το απόγευμα στον αγώνα της με τον Πιερικό δεν ήταν το ίδιο καλή, το ίδιο παραγωγική με τα εντός έδρας παιχνίδια που έχουν προηγηθεί. Και ας πέτυχε τέσσερα τέρματα και ας πήρε μια εύκολη νίκη, σε ένα παραδοσιακό ντέρμπι και έναν αντίπαλο, που ανεξάρτητα με την αγωνιστική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται, συνήθως την δυσκολεύει.

O Kαβαλιώτης προπονητής ξεκίνησε τον αγώνα με δύο αλλαγές σε σχέση με την αρχική ενδεκάδα που συνήθιζε να χρησιμοποιεί στα τελευταία παιχνίδια. Στην θέση του τιμωρημένου Γαβριηλίδη (4 κίτρινες) χρησιμοποίησε τον Μπλέτσα και αντί τον Πόζογλου στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής έπαιξε ο Φοφανά, ενώ στην 20άδα υπήρχε και ένα νέο πρόσωπο, που αποκτήθηκε στην μεταγραφική περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη ο Κουάτενγκ ο οποίος μάλιστα πήρε χρόνο συμμετοχής.

Το αποτέλεσμα κρίθηκε από το πρώτο ημίχρονο, καθώς η ΒΕΡΟΙΑ που άνοιξε το σκορ μόλις στο 8' με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Μούργου, ζευγάρωσε τα τέρματά της στο 39' με τον πρώτο σκόρερ του ομίλου Πασά, που πήρε το ριμπάουντ, από απόκρουση του Γαλάνη ύστερα από δυνατό σουτ έξω από την περιοχή του Γιακουμάκη και πλάσαρε από δύσκολη θέση, για να κάνει τρία τα τέρματά της στο αμέσως επόμενο λεπτό (40') με τον Γιακουμάκη, που δέχθηκε την ωραία μπροστινή μπαλιά του Πασά και με ψηλοκρεμαστό πλασέ πέρασε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα του Πιερικού, διαμορφώνοντας το 3-0. Μέχρι εκείνο το σημείο η υπεροχή ήταν μοιρασμένη για τις δύο ομάδες, δίχως καμία αξιόλογη φάση, εκτός φυσικά τις περιπτώσεις των τριών τερμάτων κι αν κάπου θα πρέπει να σταθούμε είναι ένα δυνατό σουτ του Ιτσιου εκτός περιοχής στο 27', που έδιωξε σε κόρνερ ο Βελλίδης.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε περισσότερες φάσεις και δύο τέρματα. Ενα για κάθε ομάδα. Στο 58' συγκεριμένα η ΒΕΡΟΙΑ ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 4-0. Ο Μπουκουβάλας ύστερα από ωραία ενέργεια και μπροστινή μπαλιά έβγαλε τον Πασά απέναντι από τον Γαλάνη, με τον επιθετικό της «Βασίλισσας» ψύχραιμα να γράφει το 4-0.

Η γηπεδούχος άγγιξε τρεις φορές ένα πέμπτο τέρμα δίχως όμως τελικά να το πετύχει. Στο 72' συγκεκριμένα με τον Οικονόμου το σουτ του οποίου από καλή θέση για γκολ μπλόκαρε ο Γαλάνης, έξι λεπτά αργότερα με τον Μυστακίδη και αμέσως μετά με τον Μπλέτσα τα σουτ των οποίων επίσης είχαν την ίδια κατάληξη (αποκρούστηκαν από τον τερματοφύλακα του Πιερικού).

Το γκολ της τιμής ο Πιερικός το πέτυχε στο 80' με τον Κανούλα, που αξιοποίησε την παράλληλη συρτή σέντρα του Παπαδόπουλου και από κοντά, στο δεύτερο δοκάρι έγραψε το 4-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Ντάουλας από την ΕΠΣ Αττικής, δίχως ιδιαίτερα προβλήματα, όπως και οι βοηθοί του Κουβαλάκης και Χατζηνάκος από τη Δράμα.

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΒΕΡΟΙΑ: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης (73' Παπαχρήστος), Σκόνδρας, Μαραγκός (64' Δημόπουλος), Οικονόμου, Μπλέτσας, Μούργος (73' Ορφανίδης), Γιακουμάκης, Φοφανά (59' Κουάτενγκ), Πασάς (64' Μυστακίδης).

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Γαλάνης, Μηλιώτης, Ζούρκος, Παντελιάδης (46' Παντελιάδης), Χαρατσιάς, Εμπούσι, Σουντάρ (46' Τότσκας), Καρανάτσιος (46' Καρανάτσιος), Χατζάρας (63' Κανούλας), Παπαδόπουλος, Ιτσιος (63' Γκαγιέχο).

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΒΕΡΟΙΑ – Πιερικός        4-1

Ολυμπιακός Β. - Καβάλα       2-2

Απόλλων Λ. - Αριδαία    1-1

Πανσερραϊκός – Θεσπρωτός  2-2

Λάρισα – Νίκη Βόλου    1-0

Ηρακλής – Ξάνθη (αναβολή)

Τρίκαλα – Ολυμπιακός Βόλου (αναβολή)

Καλαμαριά – Καρδίτσα (αναβολή)

Ρεπό: ΠΑΟΚ Β'


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής