breaking news Νέο

Θανάσης Δέλλας : «Τα 2 αυτά χρόνια που έδρασα μέσα στις τιμητικές θέσεις που μου έχει αναθέσει ο Δήμαρχος Βέροιας, νομίζω ότι έπραξα το καθήκον μου»

Θανάσης Δέλλας : «Τα 2 αυτά χρόνια που έδρασα μέσα στις τιμητικές θέσεις που μου έχει αναθέσει ο Δήμαρχος Βέροιας, νομίζω ότι έπραξα το καθήκον μου»

Συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 και στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» με τον Αλέκο Χατζηκώστα, έδωσε (κάνοντας «ποδαρικό» στο στούντιο) την Τετάρτη 19/1 ο δημοτικός σύμβουλος Βέροιας Θανάσης Δέλλας

Ξεκίνησε με αναφορές στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των ορεινών Πιερίων (που συχνά τα έθεσε και στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου), με αιχμή το «ιδιοκτησιακό», όπου τόνισε την ανάγκη συνέχισης του αγώνα, καθώς και την απαίτηση να δώσει επιτέλους η κυβέρνηση λύση.

Συνέχισε με αναφορές για το πρόβλημα της συγκοινωνίας, χαρακτηρίζοντας ως άγονη γραμμή τα δρομολόγια προς τα εκεί και απαιτώντας να πυκνώσουν.

Για το ζήτημα του αγροτικού ιατρείου υπογράμμισε : «Θα έλεγα ότι υπάρχει τεράστια έλλειψη, για να μην πω ανυπαρξία, παρά τις όποιες φιλότιμες προσπάθειες του όποιου γιατρού ανεβαίνει. Δεν εξυπηρετούνται οι κάτοικοι με μία επίσκεψη γιατρού τη βδομάδα. Να μπούμε σε άλλες λογικές. Να στελεχωθεί κατάλληλα το Αγροτικό Ιατρείο, να προχωρήσουμε σε άλλη μορφή Α/θμιας περίθαλψης με πολλαπλές ειδικότητες και σε πρώτη φάση να υπάρχει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από τον αγροτικό ιατρό. Να θυμίσουμε ότι τα παλιότερα χρόνια τα αγροτικά ιατρεία λειτουργούσαν στελεχωμένα, έχοντας και νοσοκόμα, μέχρι και μαία σε κάποια φάση. Να δοθεί λύση εδώ και τώρα σ’αυτό το φλέγον ζήτημα.

Επίσης σημαντικό ζήτημα είναι η διατήρηση και η ανάπτυξη του πυροσβεστικού κλιμακίου στην περιοχή. Είμαστε μία περιοχή απομονωμένη, που έχουμε έναν εξαίρετο φυσικό πλούτο και ο πυροσβεστικός σταθμός στην περιοχή εξυπηρετεί πραγματικές ανάγκες προστασίας και πρόληψης των δασικών πυρκαγιών».

Σε σχέση με την κριτική που ασκήθηκε για τη μη εκλογή του σε Επιτροπή του Δήμου τόνισε : «Δεν μ’ αγγίζει τέτοιου είδους κριτική, δεν τη θεωρώ σοβαρή και αξιόπιστη. Δεν νομίζω να ενδιαφέρει το εκλογικό σώμα της περιοχής, εάν εγώ σε μία εκλογική διαδικασία πήρα 2 σταυρούς ή περισσότερο. Στις δημοτικές ομάδες υπάρχουν συνεννοήσεις, λαμβάνονται συγκεκριμένες αποφάσεις και λειτουργούμε όπως οφείλουμε να λειτουργήσουμε δημοκρατικά. Άλλωστε και άλλος συνάδελφος είχε τον ίδιο αριθμό ψήφων, αλλά δεν είδα να γίνεται καμία νύξη γι’ αυτόν. Και τελικά να γίνει κατανοητό ότι δεν επεδίωξα τη εκλογή μου στη συγκεκριμένη Επιτροπή. Τα 2 αυτά χρόνια που έδρασα μέσα στην Επιτροπή αυτή και στις άλλες τιμητικές θέσεις που μου έχει αναθέσει ο Δήμαρχος Βέροιας, νομίζω ότι έπραξα το καθήκον μου».

Για τη δράση του ως προέδρου τη Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης τόνισε : «Προσπαθούμε να πράξουμε το καλύτερο δυνατόν όσον αφορά τη λειτουργία της Επιτροπής, υπάρχει μία πάρα πολύ καλή συνεργασία με το σύνολο των εκπαιδευτικών του Δήμου μας. Προσπαθούμε με ένα διάφανο και λειτουργικό τρόπο να καλύψουμε τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων της περιοχής. Αυτός είναι ο ρόλος της Επιτροπής και τίποτε παραπάνω. Δεν έχουμε δυνατότητες υπερφυσικές, αλλά προσπαθούμε να κάνουμε μία καλή και δίκαιη διαχείριση των χρημάτων των δημοτών της Βέροιας και των φορολογούμενων Ελλήνων πολιτών».

Σε σχέση με το τελευταίο του βιβλίο «Στη φωλιά της λύκαινας» (εκδόσεις «ατέχνως») σημείωσε : «Έγινε η παρουσίαση στη Βέροια. Μετά ήλθαν τα μέτρα κατά της πανδημίας, αλλά θ’ ακολουθήσουν και άλλες παρουσιάσεις, όπως έκανα και με τα προηγούμενα βιβλία και μέσα στην Ημαθία, αλλά σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπου υπάρχει δυνατότητα». Όσο δε αφορά σχόλιο που διαστρέβλωνε τον τίτλο του βιβλίου, τόνισε ότι «τέτοιου είδους παραφθορά ξεφεύγει από τα όρια τους αστεϊσμού και τέτοιου είδους διαστρεβλώσεις φθάνουν στα όρια της προσωπικής εμπάθειας. Κριτική γενικότερα – να θέλουμε να μιλήσουμε για το βιβλίο- είναι να πει κάποιος ότι δεν μου άρεσε για αυτόν το λόγο. Το να κάνεις μία τέτοια διαστρέβλωση τίτλου και να μιλάς για «αυγά της λύκαινας» ξεφεύγει από τα όρια και θέλω να δηλώσω ότι θα προστατέψω την τιμή και την υπόληψή μου με οποιαδήποτε τρόπο».        


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής