breaking news Νέο

Κορωνοϊός: Και επισήμως παράταση των μέτρων για μία εβδομάδα

Κορωνοϊός: Και επισήμως παράταση των μέτρων για μία εβδομάδα

Να παραμείνουν σε ισχύ τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας αποφάσισε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας που συνεδρίασε χθες για να αποτιμήσει την πορεία της πανδημίας.

Η απόφαση για παράταση φαίνεται πως ήταν μονόδρομος καθώς το τελευταίο διάστημα ο αριθμός των νεκρών σε ημερήσια βάση είναι απαγορευτικός για οποιαδήποτε σκέψη έστω και χαλάρωσης των μέτρων.

Τα μέτρα αναμένεται να επενεξεταστούν την επόμενη εβδομάδα, ώστε να αποφασιστεί αν τη Δευτέρα 31/1 θα επανέλθει η μουσική στην εστίαση, αλλά και τι θα γίνει με το ωράριο λειτουργίας και τα κέντρα διασκέδασης. Επίσης, δεν αλλάζει το ποσοστό πληρότητας στα γήπεδα, παρά την επιθυμία των ομάδων.

Η παράταση είναι και επίσημη, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας: «Σήμερα, Τετάρτη 19/1, συνεδρίασε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξετάσει τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας. Αποφασίστηκε ομόφωνα τα μέτρα που ισχύουν, να παραταθούν για μια εβδομάδα».

Υπενθυμίζεται ότι από τις 3 Ιανουαρίου έχουν τεθεί σε ισχύ τα παρακάτω μέτρα:

- Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας σε σούπερ μάρκετ, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και από το προσωπικό στους χώρους εστίασης.

- Κλείσιμο των χώρων εστίασης και διασκέδασης στις 12 τα μεσάνυχτα. Δεν επιτρέπονται οι όρθιοι και στα τραπέζια ο αριθμός των ατόμων περιορίζεται στους έξι.

- Απαγορεύεται η μουσική.

- Απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε εκδήλωσης με χαρακτηριστικά οργανωμένου πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο.

- Στο 10% η πληρότητα των γηπέδων και ανώτατο όριο έως 1.000 άτομα.

- Με PCR τεστ 48 ωρών το επισκεπτήριο στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και στις δομές φροντίδας χρονίων πασχόντων. Αυστηρότεροι όροι για το επισκεπτήριο στα νοσοκομεία.

- Τηλεργασία σε ποσοστό έως 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και κυλιόμενο ωράριο.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής