breaking news Νέο

Έμποροι Κ-Δ Μακεδονίας προς κυβέρνηση : «Οδηγηθήκαμε σε οικονομικό τέλμα, χωρίς επιστροφή»!

Έμποροι Κ-Δ Μακεδονίας προς κυβέρνηση : «Οδηγηθήκαμε σε οικονομικό τέλμα, χωρίς επιστροφή»!

Είναι βέβαιο, όπως περιγράφει στην επιστολή του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μέλη της κυβέρνησής του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Εμπόρων Κ-Δ Μακεδονίας, Νεκτάριος Ελμαλόγλου, ότι «οι  έμποροι στη μεγάλη τους πλειοψηφία ασπάζονται τη φιλοσοφία της ελεύθερης αγοράς». Την καταστροφική όμως για το εμπόριο και την οικονομία δεκαετή μνημονιακή περίοδο, συνέχισε η πανδημία. Η κραυγή αγωνίας των εμπόρων μας πρέπει να ακουστεί στην κυβέρνηση και να μεταφερθεί από τους βουλευτές της ΝΔ από τα Γρεβενά, μέχρι την Έδεσσα και τη Βέροια. «Οι τζίροι, ειδικά των δύο τελευταίων ετών, με αποκορύφωμα την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, οδηγούν την αγορά σε τέλμα, που δυστυχώς δεν έχει επιστροφή. Το συσσωρευμένο χρέος προς τα ασφαλιστικά ταμεία, το κράτος και τους προμηθευτές, είναι πλέον θηλιά σε κάθε έμπορο», τονίζει η «Ομοσπονδία», κάνοντας λόγο για άνιση κατανομή από το κράτος, των πόρων που δόθηκαν την περίοδο των lockdown σε μια πλευρά, όπως αυτή της εστίασης. «Δυστυχώς είχαμε την ατυχία να μη χρησιμοποιούμε στις επιχειρήσεις μας καλαμάκια για καφέ και σουβλάκια.

Διότι τα εμπορεύματά μας δεν είναι πάντοτε συνυφασμένα με εκείνα που διαθέτει  η βιομηχανία του τουρισμού. Ως συνέπεια των προηγούμενων, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με τα αμέτρητα χρέη που μας κατακλύζουν καθημερινά.

Έχουμε ένα άτυπο lockdown χωρίς να είμαστε κλειστοί! Στις μικρές επαρχιακές πόλεις (Κοζάνη, Φλώρινα, Έδεσσα, Βέροια, Γρεβενά κ.λ.π.) το αγοραστικό κοινό που κυκλοφορεί στους δρόμους, είναι μηδαμινό ως και μηδενικό.  Σας παρακαλούμε, Αναλογιστείτε! Τι σημαίνει για κάθε κυβέρνηση λιανεμπόριο;».

Μήπως θα έπρεπε και οι τοπικοί μας βουλευτές να αναλογιστούν τι σημαίνει το εμπόριο στην τοπική κοινωνία της Βέροιας, της Νάουσας, της Αλεξάνδρειας;

Εκτός αν κλείσουν όλα τα εμπορικά, προς δόξα των «φιρμών» και των e-shops.

Οι μόνοι που ...εδώ ψηφίζουν πάντως, είναι οι μικροί έμποροι και όχι οι πολυεθνικές φίρμες!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής