breaking news Νέο

Κυκλοφορεί το τριμηνιαίο περιοδικό ΝΙΑΟΥΣΤΑ - 177 τεύχος

Κυκλοφορεί το τριμηνιαίο περιοδικό ΝΙΑΟΥΣΤΑ - 177 τεύχος

Εκδόθηκε και κυκλοφόρησε το αριθ. 177 τεύχος του τριμηνιαίου περιοδικού ΝΙΑΟΥΣΤΑ που εκδίδει η Πολιτιστική Εταιρία Νάουσας «Αναστάσιος Μιχαήλ ο Λόγιος» με πλούσια και ποικίλη, όπως πάντοτε, ύλη για το τρίμηνο Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου 2021.

Μεταξύ των περιεχομένων ξεχωρίζoυμε τις εργασίες των: Μανώλη Βαλσαμίδη: «Η Νάουσα στο πλαίσιο της Ελληνικής Επανάστασης», Γιάννη Χατζή: «Ο χαλασμός της Νάουσας όπως τον φωτίζουν τα λυχνάρια του θεάτρου Σκιών». Γιάννη Καρατσιώλη: «Η ιστορία της σιδηροδρομικής συγκοινωνίας στην Ημαθία». Τάκη Μπαϊτση: «Η λαϊκή παράδοση για το χαλασμό της Νάουσας και τους αγώνες της λευτεριάς». Στέργιου Βογιατζή: «Οι New York Times γράφουν για τη Νάουσα του Εμφυλίου». Τάσου Καραμπατζού: «Ο αεροπόρος Προκόπιος Διδασκάλου και μια άγνωστη ιστορία ενός άλλου χαμένου αεροπόρου». Θεόδωρου Ζιώτα: «Καλοκαίρι 1924 στη Νάουσα» (από τα δημοσιεύματα του Λίνου Μικέλα). Μαρίας Σγουρίδου - Πέτρου Στοϊδη: Βιβλιοπαρουσίαση: «Χαραγμένα σε πηλό» και άλλη ενδιαφέρουσα ύλη.

Η φωτογραφία του εξωφύλλου: «Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός της Νάουσας σήμερα» είναι του Αλέξανδρου Οικονόμου σε επεξεργασία - εικονογράφηση Δημήτρη Πάζου.

Το περιοδικό διατίθεται σε συνδρομητές και στη Βέροια από το βιβλιοπωλείο «Επίκαιρο» (Βενιζέλου 36).

Αντιπρόσωπος του περιοδικού στη Βέροια είναι ο Γιάννης Καρατσιώλης (τηλ. 2331060331 και 6944670719).

 

Ι.Α.Κ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής