breaking news Νέο

BΕΡΟΙΑ: Εντυπωσιακό πέρασμα από την Ξάνθη

BΕΡΟΙΑ: Εντυπωσιακό πέρασμα από την Ξάνθη

4-1 τον Πιερικό στο γειτονικό ντέρμπι και 0-3 στα Πηγάδια την Ξάνθη στο ντέρμπι κορυφής, ήταν η απάντηση της ΒΕΡΟΙΑΣ σε όσους βιάστηκαν να αμφισβητήσουν τις φετινές της δυνατότητες, μετά την απροσδόκητη ήττα από τον Ηρακλή στο Καυτατζόγλειο Στάδιο.

Επτά γκολ σε δύο αγώνες, που προβλέπονταν αμφίρροποι, και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. «Καθάρισε» το αποτέλεσμα, αξιοποιώντας εκατό τοις εκατό τις ευκαιρίες για γκολ που τις δόθηκαν. Στη συνέχεια βέβαια και αφού διαμόρφωσε σκορ ασφαλείας, έχασε ευκαιρίες να πετύχει κι άλλα τέρματα και να πάρει ένα πιο εντυπωσιακό σκορ.

Όπως ακριβώς είχε κάνει την περασμένη αγωνιστική με αντίπαλο τον Πιερικό λοιπόν έτσι και προχθές στα Πηγάδια η ΒΕΡΟΙΑ σκόραρε στην πρώτη καλή ευκαιρία που δημιούργησε στο παιχνίδι. Στο 30' συγκεκριμένα, ο Οικονόμου με κάθετη πάσα βρήκε μέσα στην περιοχή της Ξάνθης τον Γιακουμάκη και αυτός αφού κατέβασε ωραία την μπάλα με το στήθος, πλάσαρε τον αντίπαλο τερματοφύλακα που πραγματοποιούσε έξοδο, πετυχαίνοντας τον πάνω στον βηματισμό και το 0-1 ήταν γεγονός.

Μέχρι εκείνο το σημείο το παιχνίδι ναι μεν είχε ρυθμό, η μπάλα μεταφέρονταν από την μια περιοχή στην άλλη, όμως καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε καταφέρει να δημιουργήσει, την μεγάλη, την κλασική ευκαιρία για γκολ. Ενα σουτ του Μούργου εκτός περιοχής, που δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακατης Ξάνθης Ιτσο, καθώς κατέληξε στην αγκαλιά του ήταν όλη κι όλη η φάση την οποία θα μπορούσε κάποιος να μνημονεύσει.

Δίχως αυτό να σημαίνει απαραίτητα, ότι το παιχνίδι ήταν ανούσιο. Είχε ρυθμό, όμως μέχρι το σημείο  της επίτευξης του πρώτου τέρματος από τον Γιακουμάκη, οι δύο ομάδες δεν είχαν καταφέρει να βρουν κενούς χώρους στην αντίπαλη άμυνα για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις του γκολ, με την ΒΕΡΟΙΑ να εκμεταλλεύεται την πρώτη καλή στιγμή και να παίρνει κεφάλι στο σκορ.

Με το σκορ  σε βάρος της, όπως ήταν φυσικό, η Ξάνθη έγινε πιο επιθετική, πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, με τη ΒΕΡΟΙΑ να περιορίζεται σε ξαφνικές και γρήγορες αντεπιθέσεις. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η γηπεδούχος απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Βελλίδη με τον Ιμπραϊμ, η κεφαλιά του οποίου από καλή θέση για γκολ έφυγε ελάχιστα άουτ.

Ετσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με την ΒΕΡΟΙΑ να προηγείται στο σκορ με 0-1.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και στην δεύτερη ευκαιρία που δημιούργησε στο παιχνίδι η ΒΕΡΟΙΑ ζευγάρωσε τα τέρματά της με τον Μούργο, που σκόραρε σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι σε κρίσιμο σημείο. Στο 47' συγκεκριμένα, ο 22χρονος μεσοεπιθετικός της ΒΕΡΟΙΑΣ «έκλεψε» την μπάλα, λίγο έξω από την αντίπαλη περιοχή, την έφερε στο αριστερό και από το ημικύκλιο έπιασε έναν «κεραυνό» αφήνοντας άναυδο τον Ιτσο.

Με 0-2 σε βάρος της όπως ήταν φυσικό η Ξάνθη που δεν είχε τίποτα να χάσει βγήκε μπροστά αφήνοντας ακάλυπτη σε πολλές περιπτώσεις την άμυνά της με τη ΒΕΡΟΙΑ να χάνει μοναδική ευκαιρία να πετύχει και ένα τρίτο τέρμα και να κλειδώσει την νίκη. Στο 53' συγκεκριμένα ο Πασάς τελείως αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι με φάτσα την αντίπαλη εστία, ο τερματοφύλακας της Ξάνθης βρίσκονταν στο πρώτο δοκάρι, δεν κατάφερε να σπρώξει από το ύψος της μικρής περιοχής την μπάλα στα δίχτυα, ύστερα από υποδειγματική παράλληλη συρτή σέντρα του Μπουκουβάλα.

Από την δική της πλευρά η Ξάνθη είχε μια καλή στιγμή στο 60' με τον Κρητικό που από πλεονεκτική θέση για γκολ σούταρε στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Βελλίδη.

Το τελικό 0-3 διαμορφώθηκε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πόζογλου στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού. Ενα πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Θυμιάνη (ανατροπή).

Δίχως σοβαρά λάθη η διαιτησία του κ. Βουρνέλη από την ΕΠΣ Μακεδονίας και σωστές υποδείξεις των βοηθών του Νατσιόπουλου, Αϊναλή από την ίδια Ένωση.

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΞΑΝΘΗ: Ίτσο, Μπάτζιος, Πολίμος, Παπάζογλου, Τζανακάκης (57' Δεληγιαννίδης), Γκινσάρι (57' Κρητικός), Δόρης (46' Θυμιάνης), Ιμπραϊμι (68' Διαμαντόπουλος), Τσέλιος, Μονρόουζ (46' Αλί Μπαμπά), Γκόμεζ.

ΒΕΡΟΙΑ: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης, Σκόνδρας, Μαραγκός, Οικονόμου (70' Μπλέτσας), Γαβριηλίδης, Μούργος (78' Ορφανίδης), Φοφανά (70' Πόζογλου), Πασάς (90' Καπνίδης), Γιακουμάκης.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ξάνθη – ΒΕΡΟΙΑ   0-3

Πιερικός – Καλαμαριά    1-0

Θεσπρωτός – Ηρακλής   1-5

Καβάλα – Πανσερραϊκός        2-2

Αριδαία – Ολυμπιακός Β.       3-0

Νίκη Βόλου – Απόλλων Λ.     0-2

Ολυμπιακός Βόλου – Λάρισα 1-2

ΠΑΟΚ Β. - Τρίκαλα (αναβολή)

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

        αγ.   βαθ.

  1. ΒΕΡΟΙΑ  12    27
  2. Λάρισα    13    26
  3. Ξάνθη     10    22
  4. Καρδίτσα 9      19
  5. Θεσπρωτός     13    18
  6. Αριδαία   12    18
  7. Ολυμπιακός Β.        13    18
  8. Νίκη Βόλου    12    16
  9. Ηρακλής 11    16
  10. Πιερικός  13    13
  11. Τρίκαλα  11    13
  12. Καλαμαριά      12    12
  13. Πανσερραϊκός 11    11
  14. ΠΑΟΚ Β.        9      10
  15. Ολυμπιακός Βόλου 11    9
  16. Απόλλων Λ.    12    8
  17. Καβάλα   10    3

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής