breaking news Νέο

Κοπή Βασιλόπιτας για τους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας. Νέος υπεύθυνος του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου

  • Κοπή Βασιλόπιτας για τους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας. Νέος υπεύθυνος του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου
  • Κοπή Βασιλόπιτας για τους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας. Νέος υπεύθυνος του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου

Τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας οι πρώτες Ιερατικές Συνάξεις για το νέο έτος 2022. 

 

Προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να τηρηθούν οι κανόνες ασφαλείας, πραγματοποιήθηκαν δύο συνάξεις, μία το πρωί στον Ιερό Ναό του Οσίου Αντωνίου Πολιούχου Βεροίας και μία το απόγευμα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξανδρείας. 

 

Στην αρχή των συνάξεων ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας μίλησε στους ιερείς για θέματα υπηρεσιακής φύσεως.

 

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων μίλησε στους ιερείς για τον Άγιο Ιωάννη το Χρυσόστομο, με την ευκαιρία της επικείμενης εορτής της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του μεγάλου πατρός της Εκκλησίας μας, ενώ δεν παρέλειψε να συστήσει για ακόμη μία φορά την πιστή τήρηση των μέτρων προφύλαξης για την προστασία της δημόσιας υγείας και των οδηγιών τόσο των αρμοδίων φορέων όσο και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων ανακοίνωσε το νέο υπεύθυνο του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Παύλο Παπαδόπουλο, κάνοντας παράλληλα ιδιαίτερη μνεία στον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Αθηναγόρα Μπίρδα και μέχρι πρότινος υπεύθυνο του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, ο οποίος διακόνησε αόκνως και επιμελώς το έργο της Φιλανθρωπίας επί 26 συναπτά έτη.

 

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων ευλόγησε και μοίρασε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα στους ιερείς και ευχήθηκε να απαλλαγούμε σύντομα από το μεγάλο πειρασμό της πανδημίας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής