breaking news Νέο

Επιστρέφει η μουσική, ελεύθερο ωράριο σε εστίαση κα διασκέδαση

Επιστρέφει η μουσική, ελεύθερο ωράριο σε εστίαση κα διασκέδαση

Επανέρχεται η μουσική στη διασκέδαση και στην εστίαση από τη Δευτέρα 31/1, όπως ανακοίνωσε χθες ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.      

Ο Υπουργός Υγείας στην ενημέρωση  που έκανε εκτάκτως  για τις αλλαγές στα μέτρα για την πανδημία από  το Υπουργείο Υγείας,  ανέφερε συγκεκριμένα ότι λόγω της μείωσης των κρουσμάτων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία, αλλά και λόγω της μείωσης των περιστατικών σοβαρής νόσησης από τη μετάλλαξη Όμικρον, στη διασκέδαση – εστίαση επανέρχεται η μουσική και το ελεύθερο ωράριο, με εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών, αλλά παραμένει η καθήμενη διασκέδαση.

Ο κ. Πλεύρης δεν ανακοίνωσε όμως αλλαγές στα μέτρα για γήπεδα και κλειστά γυμναστήρια, με τις ανακοινώσεις να παραπέμπονται για την επόμενη εβδομάδα.

Ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε και την παράταση ως προς την ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού για όσους αυτά έληγαν και δεν μπόρεσαν να κάνουν τη δόση λόγω των προβλημάτων από την κακοκαιρία Ελπίδα.   

Συγκεκριμένα ο κ. Πλεύρης δήλωσε:

«Με την άνοδο των κρουσμάτων της μετάλλαξης όμικρον, υποχρεωθήκαμε να λάβουμε περιοριστικά μέτρα, τα οποία είχαμε δεσμευθεί ότι θα παραμείνουν για το απολύτως απαραίτητο χρονικό διάστημα που απαιτούνταν.

Λαμβάνοντας υπόψη την πορεία της πανδημίας αναφορικά με τα κρούσματα και τη μείωση που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες, την πίεση στο ΕΣΥ η οποία παραμένει αλλά υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ εισητηρίων και εξιτηρίων και τα νέα δεδομένα που έχουμε για τη μετάλλαξη όμικρον, όπου ο χρόνος νοσηλείας και η νοσηρότητάς της είναι μικρότερος από το χρόνο νοσηλείας και τη νοσηρότητα που είχαμε κατά τη μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ, με εισήγηση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, αποφασίσαμε την αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων.

Αναφορικά με τη διασκέδαση και την εστίαση, επανέρχεται η μουσική και απελευθερώνεται το ωράριο. Παραμένει όμως η καθήμενη διασκέδαση.

Αναφορικώς με τους αθλητικούς χώρους και τα γήπεδα, το μέτρο θα παραμείνει ως έχει, θα επανεξετασθεί όμως την επόμενη εβδομάδα, η αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα και στις άλλες αθλητικές δραστηριότητες.

Επιπλέον λόγω του ότι στην κακοκαιρία δεν μπόρεσαν πολλοί συμπολίτες που είχαν προγραμματίσει το ραντεβού τους για εμβολιασμό, να εμβολιαστούν, δίνεται παράταση ως προς την ισχύ του πιστοποιητικού από 31/1 έως και 7/2.  Αυτό σημαίνει ότι όσοι συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν περάσει 7 μήνες έως και την 7η Φεβρουαρίου, θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση αλλιώς θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι».  


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής