breaking news Νέο

Χάθηκε ο λογαριασμός…

Χάθηκε ο λογαριασμός…

Οι λογαριασμοί ρεύματος που καταφθάνουν σε επιχειρήσεις και καταναλωτές προκαλούν πλέον τρόμο!  Οι μεγάλες αυξήσεις του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου ήδη φάνηκαν στα πρώτα «ραβασάκια»- γιατί ο χειμώνας είναι ακόμα μπροστά μας -  που έλαβαν τον Ιανουάριο. Στα υψηλότερα επίπεδα της ευρωπαϊκής αγοράς διαπραγματεύεται  η τιμή της ενέργειας στην Ελλάδα, με την τιμή στη χονδρεμπορική αγορά επόμενης μέρας να διαμορφώνεται στα 293,79 ευρώ/MWh, συν όλες τις επιπρόσθετες κατηγορίες που φουσκώνουν τον λογαριασμό της ΔΕΗ, αν καθήσει κάποιος και τον μελετήσει.

Μόνο η Ρήτρα Αναπροσαρμογής Χρεώσεων Προμήθειας εκτινάσει στα ύψη το τελικό ποσό που πληρώνουν για ρεύμα οι καταναλωτές. Συχνά δεν αναφέρεται καν ως ρήτρα αναπροσαρμογής, αλλά παραπέμπει σε κάποιο άρθρο της σύμβασης που υπέγραψε με τον πάροχο ο καταναλωτής, ο οποίος ανακαλύπτει ….αναδρομικά πόσο σημαντικά είναι τα ψιλά γράμματα. Την εφαρμόζουν όλοι οι ιδιώτες πάροχοι, όχι πάντα διαφανώς, και από τον περασμένο Αύγουστο και η ΔΕΗ.  Με την ενεργοποίησή της οι πάροχοι  μετακυλίουν στην κατανάλωση τις αυξήσεις του κόστους προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και αντιστοίχως τις μειώσεις.

Ενώ ένα μεγάλο μέρος του λογαριασμού ρεύματος αντιστοιχεί και σε τέλη υπέρ τρίτων (δήμοι, ΕΡΤ κ.λπ.) και χρεώσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την κατανάλωση στο ρεύμα. Μήπως ήρθε η ώρα να πάψουν οι πάροχοι και οι λογαριασμοί να λειτουργούν ως εισπρακτικοί μηχανισμοί, όχι μόνο γιατί τους «φουσκώνουν», αλλά και για λόγους αρχής, για να ενισχυθεί η λογοδοσία τους έναντι αυτών που τους πληρώνουν;;

Όσο για την - προσεχώς - έκπτωση μέσω κρατικής επιδότησης, σταγόνα στον ωκεανό!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής