breaking news Νέο

Κώστας Καλαϊτζίδης : «Δίνουμε μάχη σε όλα τα μέτωπα, με δράσεις και έργα, λέγοντας λίγα και κάνοντας πολλά»

Κώστας Καλαϊτζίδης : «Δίνουμε μάχη σε όλα τα μέτωπα, με δράσεις και έργα, λέγοντας λίγα και κάνοντας πολλά»

Ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας για τον απολογισμό της διοίκησης της Περιφέρειας για το 2021 πραγματοποιήθηκε χθες με τηλεδιάσκεψη με κεντρικό ομιλητή τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης ο οποίος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες, στα έργα και στις δράσεις, που υλοποιήθηκαν στην Ημαθία στη διάρκεια του προηγούμενου έτους από την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, επισημαίνοντας ότι, παρά τις δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού, «συνεχίσαμε να δίνουμε τη μάχη σε όλα τα μέτωπα».

 

«Κάναμε - και εξακολουθούμε να κάνουμε - τα ανθρωπίνως δυνατά ώστε να περιορίσουμε την διασπορά της νόσου στην περιοχή μας έχοντας θέσει σε καθεστώς αναστολής ή ακυρώνοντας το μεγαλύτερο μέρος των δράσεων και των εκδηλώσεων που είχαμε στον προγραμματισμό μας» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, τονίζοντας ότι «σε συνεργασία με τους ειδικούς, λάβαμε από την πρώτη μέρα τα απαιτούμενα μέτρα ώστε να προστατεύσουμε τους δημότες και να στηρίξουμε τις τοπικές επιχειρήσεις. Και θα το συνεχίσουμε». «Η προσπάθεια που καταβάλαμε όλοι μας στο πλευρό του Περιφερειάρχη μας Απόστολου Τζιτζικώστα, κρίνεται επιτυχημένη, γεγονός που αναγνωρίζεται ακόμη και από τους πολιτικούς μας αντιπάλους» υπογράμμισε ο Κώστας Καλαϊτζίδης, απευθύνοντας «ένα μεγάλο ευχαριστώ στο υγειονομικό προσωπικό, στους γιατρούς και τους νοσηλευτές που πρόσφεραν τα μέγιστα» εκφράζοντας παράλληλα και την ικανοποίησή του για τη συνεχή αύξηση των εμβολιασμών και στην Ημαθία.

ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

«Κατορθώσαμε για μια ακόμη φορά να έχουμε την μεγαλύτερη απορρόφηση κονδυλίων και στην Ημαθία ενώ σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας η επίδοση αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο» τόνισε με έμφαση ο Κώστας Καλαϊτζίδης αναφερόμενος στην ανάπτυξη και στα έργα υποδομής μέσω των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που υλοποιούνται στην περιοχή μας.

«ΣΤΑΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ»

Σε σχέση με τις δράσεις της Π.Ε. Ημαθίας για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και των επιχειρηματιών που επλήγησαν από την υγειονομική πανδημίας, ο Κώστας Καλαϊτζίδης ανέφερε: «Δημιουργήσαμε ευκαιρίες για τους επιχειρηματίες της περιοχής και σταθήκαμε στο πλευρό του τοπικού επιχειρείν αναδεικνύοντας και προωθώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προϊόντα μας». Και όπως πρόσθεσε ο ίδιος, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία η Π.Ε. Ημαθίας στάθηκε γενικά στο πλευρό των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας σημειώνοντας ότι εισπράττει το αίσθημα της ικανοποίησης, μέσα από την καθημερινή επαφή του με τους πολίτες και με τους φορείς της περιοχής, ενώ οι υπάλληλοι και οι υπηρεσίες της Π.Ε. Ημαθίας, «υπερβάλλοντας εαυτό, ανταπεξήλθαν στο σύνολο σχεδόν των αιτημάτων των συμπολιτών μας στα πεδία αρμοδιοτήτων τους» όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

2021: ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΙΕΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ

Αναφερόμενος στα έργα που υλοποιήθηκαν από την Π.Ε. Ημαθίας, επιγραμματικά ανά τομέα, ο Κώστας Καλαϊτζίδης τόνισε:

ΤΟΜΕΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Η Διεύθυνση τεχνικών έργων υλοποίησε σε μεγάλο βαθμό το πρόγραμμα που ψηφίσθηκε. Προχώρησε σε έργα συντήρησης του οδικού δικτύου αρμοδιότητος μας, την τοποθέτηση στηθαίων, τη διαγράμμιση καθώς και σε ασφαλτοστρώσεις ορισμένων τμημάτων του, εκτέλεσε έργα αποκατάστασης κατολισθήσεων και καθιζήσεων και έφερε εις πέρας το έργο του αποχιονισμού κατά την χειμερινή περίοδο.

Συγκεκριμένα:
 

  • Συντάσσονται μελέτες συνολικού προϋπολογισμού 2,2 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν 37 km επαρχιακού οδικού δικτύου
  • Ολοκληρώθηκαν και εγκρίθηκαν μελέτες που αφορούν 53 km οδικού δικτύου και μελέτες έργων ηλεκτροφωτισμού, προϋπολογισμού 4 εκατομμυρίων ευρώ.
  • Εκτελούνται αυτή την στιγμή νέα έργα συνολικού μήκους 60 km  και προβαίνουμε σε συντήρηση με ασφαλτοστρώσεις και σημάνσεις, άρσεις καταπτώσεων στο οδικό μας δίκτυο.
  • Εκτελούνται έργα προγραμματικών συμβάσεων με τους τρεις δήμους,   συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκατομμυρίων  ευρώ που αφορούν οδοποιία, ανάπλαση και διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων.
  • Ως δυνητικός δικαιούχος για την υποβολή προτάσεων έργων  στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, προβήκαμε στις απαραίτητες ενέργειες έργων και προμηθειών  τριών πράξεων, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ. των ΤΟΕΒ Βέροιας, Αγροκτήματος Νάουσας και Αράπιτσας Νάουσας, με σκοπό την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας. Επίσης σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναλάβαμε την επίβλεψη του έργου «Κατασκευή κλειστού δικτύου άρδευσης στην περιοχή Στράντζα» του Αγροκτήματος Νάουσας ποσού σύμβασης 568 χιλιάδων ευρώ.
     
  • Προχωρήσαμε σε υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την Σχολή Μετεκπαίδευσης Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδος ύψους 650 χιλιάδων ευρώ για την μελέτη και έκδοση Οικοδομικής Αδείας ανέγερσης κτιρίου κοιτώνων 3000 μ2 με σκοπό την ένταξη στο ΕΣΠΑ της Κεντρικής Μακεδονίας
     
  • Επίσης, δύο πολύ σημαντικά έργα που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που είναι το νέο πολυκεντρικό μουσείο Αιγών και η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Βέροιας, έχουν ολοκληρωθεί, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι αναπλάσεις στις πόλεις της Βέροιας και της Νάουσας που χρηματοδοτούνται με πάνω από 7 εκατομμύρια ευρώ.
     
  • Παραδώσαμε σε λειτουργία τη νέα Σύγχρονη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και τη νέα υπερσύγχρονη ΜΕΘ δυναμικότητας 11 κλινών του Νοσοκομείου Βέροιας.
     
  • Δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις συντάσσοντας μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση των δυο Νοσοκομείων μας Βέροιας και Νάουσας.
     
  • Προχωρήσαμε σε προεκτίμηση μελέτης για την αναβάθμιση κτιριακών υποδομών Νοσοκομείου Νάουσας και Αστυνομικό Μέγαρο Αλεξάνδρειας συνολικού αναπτύγματος 5.250 μ2 προϋπολογισμού 430.000 ευρώ.

ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας λειτούργησε σε άριστη συνεργασία με όλους τους φορείς για την αντιμετώπηση των φυσικών καταστροφών. Συγκεκριμένα έγιναν επεμβάσεις ποσού 472.500 ευρώ σε ποτάμια ρέματα χείμαρρους  αποστραγγιστικά κανάλια σε Κυψέλη- Αγκαθιά, Παλατίτσια- Βεργίνα τάφρο 66.κα.

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το προσωπικό της Διεύθυνσης Αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής έφερε εις πέρας ένα τεράστιο έργο. Έχοντας 17 ομάδες παραγωγών με τα επιχειρησιακά τους προγράμματα, πλήθος νέων αγροτών, με 16 ΤΟΕΒ υπό την εποπτεία μας, 3000 περίπου δικαιώματα στο κτηματολόγιο που είναι σε εξέλιξη στην Ημαθία, νούμερα εξωπραγματικά!!

ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, πραγματοποίησε εκατοντάδες ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στα ΚΔΑΠ, στους παιδικούς σταθμούς και στα γυμναστήρια της περιοχής μας, διεκπεραίωσε αιτήματα για άδειες λειτουργίας καταστημάτων, φαρμακείων και κέντρων Διημέρευσης.

ΑΛΛΟΙ ΤΟΜΕΙΣ

Η Διεύθυνση Ανάπτυξης, πραγματοποίησε με επιτυχία τους απαραίτητους ελέγχους σε εμπορικά καταστήματα, καταστήματα τροφίμων και πρατήρια υγρών καυσίμων διενεργώντας και τις απαραίτητες δειγματοληψίες, εξέδωσε 1500 περίπου άδειες επαγγέλματος και πραγματοποίησε πλήθος γνωμοδοτήσεων για περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, ενώ συγχρόνως πραγματοποίησε και το δύσκολο έργο της μεταφοράς των μαθητών. Η Διεύθυνση Μεταφορών εξέδωσε χιλιάδες νέες άδειες κυκλοφορίας και άδειες οδήγησης, εξέδωσε τις απαραίτητες άδειες για τα πρατήρια καυσίμων και πραγματοποίησε πλήθος επιθεωρήσεων και αυτοψιών.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Όλα τα παραπάνω υλοποιήθηκαν με επιτυχία, χάρη στην αμέριστη συνδρομή της Διεύθυνσης Διοικητικού Οικονομικού, που έτρεξε όλα τα γραφειοκρατικά θέματα προχώρησε σε διαγωνισμούς προμηθειών, σύναψε τις απαραίτητες συμβάσεις και διενέργησε τον έλεγχο και την εκκαθάριση των δαπανών.

ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΠΡΟΧΩΡΑ ΑΜΕΣΑ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφερθώ στην δέσμευσή μας προς τους πολίτες της Ημαθίας για την ανέγερση Διοικητηρίου, έργο το οποίο καταφέραμε να ξεκλειδώσουμε με την παραχώρηση του οικοπέδου από τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Η μελέτη του έργου έχει ήδη ολοκληρωθεί και παρουσιαστεί στους Ημαθιώτες. Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες, ενημερωθήκαμε από τον Περιφερειάρχη μας Απόστολο Τζιτζικώστα ότι έχει εγκριθεί και η σχετική διακήρυξη από το Ελεγκτικό Συνέδριο και μπορούμε άμεσα να προχωρήσουμε στην υλοποίησή του, πριν από την λήξη της θητείας μας.

«ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΧΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ, ΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΑ»

Καταλήγοντας με τον απολογισμό της Π.Ε. Ημαθίας για το έτος 2021, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης τόνισε:  «Το γενικό συμπέρασμα του απολογισμού μας, εκτός από την γραμμή που τηρούμε απαρέγκλιτα, να κάνουμε πολλά λέγοντας λίγα, είναι ότι συνεχίσαμε να δίνουμε τη μάχη σε όλα τα μέτωπα με δράσεις, με έργα ανάπτυξης και πετύχαμε. Η Ημαθία αναβαθμίζεται σε όλα τα επίπεδα με γοργούς ρυθμούς. Το όραμα της «Αλληλεγγύης» γίνεται πραγματικότητα και είμαι σίγουρος ότι, ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ στα επόμενα χρόνια, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι τα καλύτερα έρχονται».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής