breaking news Νέο

Με επιτυχία η εορταστική εκδήλωση για τη Μητέρα και την πολύτεκνη οικογένεια στη Βέροια

Με επιτυχία η εορταστική εκδήλωση για τη Μητέρα και την πολύτεκνη οικογένεια στη Βέροια

Την Κυριακή μετά την εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, ημέρα κατά την οποία ορίσθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος να τιμάται η μνήμη των Αγίων Μητέρων των Τριών Ιεραρχών Εμμέλειας, Νόννας και Ανθούσας, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βεροίας πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση για τη Μητέρα και την πολύτεκνη οικογένεια.

 

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πολυτέκνων Νομού Ημαθίας τηρουμένων των προβλεπoμένων υγειονομικών μέτρων.

 

Στην αρχή της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων και ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Ημαθίας κ. Ιωάννης Βελέντζας, ενώ επίκαιρους ύμνους της Υπαπαντής του Κυρίου έψαλλε χορός μοναζουσών από την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλεπίου, οι οποίες εγκαταβιούν στην Ιερά Μονή Αγίας Κυριακής Λουτρού.

 

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η κ. Σταματία Καραγεωργίου - Πάπιστα, οικονομολόγος - συγγραφέας, η οποία ανέπτυξε το θέμα: «Η γυναίκα στα χρόνια της γενοκτονίας», με την ευκαιρία του εορτασμού της επετείου των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή. 

 

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων, όπως κάθε χρόνο, βράβευσε πέντε πολύτεκνες μητέρες στις οποίες προσέφερε οικονομική βοήθεια και μία Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου, ευχόμενος η Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας να ευλογεί, να σκέπει και να διαφυλάττει τις πολύτεκνες οικογένειες τους. 

 

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Νεκτάριος Σαββίδης, ενώ τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Βεροίας κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, ο Βουλετής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Στέργιος Μουρτζίλας και λοιποί τοπικοί πολιτικοί και στρατιωτικοί άρχοντες.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής