breaking news Νέο

ΕΟΡΤΑΖΩΝ ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ : ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ εκ Μαγνησίας

ΕΟΡΤΑΖΩΝ ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ : ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ εκ Μαγνησίας

Ήταν ιερέας και κατάγονταν από την Μαγνησία της Μικράς Ασίας. Το 198 επί Σεπτίμιου Σεβήρου, κατά την διάρκεια διωγμών  κατά των χριστιανών, ο έπαρχος Λουκιανός διέταξε να συλλάβουν τον γέροντα ιερέα Χαράλαμπο και να τον πιέσουν να απαρνηθεί την θρησκεία του.

Ο Χαράλαμπος  παρά τους βασανισμούς που υπέστη αρνήθηκε να υποκύψει στις πιέσεις των βασανιστών του, και δεν έδειχνε να υποφέρει από τα βασανιστήρια γεγονός, που έκανε πολλούς από τους δήμιους  του να πιστέψουν στην δύναμη του Χριστού και να ομολογήσουν πίστη στον Χριστό. Φοβισμένος ο έπαρχος τον άφησε ελεύθερο, για να τον αποκεφαλίσει αργότερα ο Σεβήρος σε ηλικία 113 χρονών.

Το μεγαλύτερο μέρος της Κάρας του Αγίου βρίσκεται στη Μονή Αγίου Στεφάνου Μετεώρων.

Τμήματα της Κάρας του Αγίου βρίσκονται στον ομώνυμο Ιερό Ναό Θεσπιών Βοιωτίας, στη Μονή Κλειστών Αττικής και στον Ιερό Ναό Φανερωμένης Νέας Ηρακλείτσας Καβάλας. Η σιαγόνα του Αγίου βρίσκεται στη Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους.

Η μνήμη του τιμάται στις 10 Φεβρουαρίου.

Aπολυτίκιον.

«Ως στύλος ακλόνητος, της Εκκλησίας Χριστού, και λύχνος αείφωτος της οικουμένης σοφέ εδείχθης Χαράλαμπε . έλαμψας έν τώ κόσμω, διά του μαρτυρίου, έλυσαν και ειδώλων την σκοτόμαιναν  μάκaρ. διό έν παρρησία Χριστώ  πρέσβευε σωθήναι ημάς».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής