breaking news Νέο

ΒΕΡΟΙΑ: Πέρασε και από το «Ανθή Καραγιάννη»

ΒΕΡΟΙΑ: Πέρασε και από το «Ανθή Καραγιάννη»

Το νέο νικηφόρο σερί που ξεκίνησε η ΒΕΡΟΙΑ, μετά την ήττα στο Καυτατζόγλειο Στάδιο από τον Ηρακλή, που ήταν και η πρώτη και μοναδική, μέχρι στιγμής, για το φετινό πρωτάθλημα της SL2, από αγωνιστική σε αγωνιστική μεγαλώνει. Από την Κυριακή το απόγευμα και μετά το 0-2 στο «Ανθή Καραγιάννη» επί της Καβάλας μετράει πέντε σερί νίκες, γεγονός που σε συνδυασμό με τα κατά καιρούς στραβοπατήματα των συνδιεκδικητών της πρώτης θέσης του ομίλου, όχι μόνο την οδήγησε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και την έχρισε πρωταθλήτρια χειμώνα, ένας άτυπος και δίχως ουσιαστικό κέρδος βέβαια τίτλος, αλλά πολύ σημαντικός στην οριοθέτηση του φετινού της στόχου, επιπλέον της έδωσε και διαφορά ασφαλείας από τις ομάδες που την ακολουθούν στον βαθμολογικό πίνακα.

Η ΒΕΡΟΙΑ με την προχθεσινή, εκτός έδρας νίκη της επί της Καβάλας, στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου και ανεξάρτητα με τα αποτελέσματα των αγώνων που εκκρεμούν, είναι και μαθηματικά η πρωταθλήτρια χειμώνα του βορείου ομίλου, όπως συνηθίζεται να αποκαλείται η ομάδα που τερματίζει στην πρώτη θέση, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Ένας τίτλος, επαναλαμβάνουμε, άτυπος που δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικό, όμως δίνει έναν αέρα υπεροχής στην ομάδα που τον κατακτά.

Και για να πάρει τους βαθμούς της νίκης η «Βασίλισσα» και να παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, χρειάστηκε μόλις 25 λεπτά. Μπήκε δυνατά και αποφασισμένη, να κόψει κάθε επιθυμία των γηπεδούχων να πάρουν ένα θετικό βαθμό και όπως το συνηθίζει στα τελευταία της παιχνίδια, στην πρώτη της ευκαιρία κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ.

Ήταν συγκεκριμένο το 10λεπτο όταν ο Μούργος δέχθηκε την πάσα του Γαβριηλίδη, πάτησε την αντίπαλη περιοχή και την κατάλληλη στιγμή με συρτό δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του αντιπάλου τερματοφύλακα, βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

Η ΒΕΡΟΙΑ και μετά το γκολ του Μούργου, συνέχισε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και να επισκέπτεται επικίνδυνα την εστία του Κυρίτση, αναζητώντας ένα δεύτερο τέρμα που θα την έφερνε πιο κοντά στην νίκη. Και αυτό δεν άργησε να έρθει.

Στο 25' συγκεκριμένα ο Μπλέτσας, με μακρινή κάθετη μπαλιά έβγαλε μόνο απέναντι από την εστία της Καβάλας τον Φοφανά και αυτός, αφού πρώτα έλεγξε την μπάλα, με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 0-2.

Με δύο τέρματα διαφορά η ΒΕΡΟΙΑ, στη συνέχεια προσπάθησε να διαχειριστεί το σκορ, γεγονός που εκμτελλεύτηκε η γηπεδούχος ομάδα για να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Και στο 29' έγινε η φάση που επηρέασε τα σφυρίγματα του Χαλκιδιώτη διαιτητή, που μέχρι εκείνο το σημείο ήταν αλάνθαστος. Ο Στίκας μέσα στην περιοχή της ΒΕΡΟΙΑΣ και σε καθαρή θέση οφσαϊντ δέχεται την μπάλα και την στέλνει στα δίχτυα της εστίας του Βελλίδη. Το γκολ και με την υπόδειξη του βοηθού δεν μετράει. Παράγοντες και παίκτες της γηπεδούχου πέφτουν πάνω στον διαιτητή και τον βοηθό που βέβαια δεν αλλάζουν απόφαση, αλλάζει όμως η διάθεση και τα σφυρίγματά τους, που γίνονται ευκρινέστατα πλέον υπέρ της Καβάλας. Ετσι στο 36' μια «βουτιά» του Εμπερτ, σε κανονικό μαρκάρισμα του Γαβριηλίδη, την μετατρέπουν σε πέναλτι. Ο Βελλίδης όμως είναι εκεί και αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του Καϊουμπι που το εκτέλεσε, λέγοντας όχι για δεύτερη φορά στον ίδιο παίκτη που πήρε το ριμπάουντ.

Στο 70' η Καβάλα που συνεχίζει να έχει την κατοχή της μπάλας, ζητάει δεύτερο πέναλτι σε ακούσιο χέρι του Μούργου, όμως ο διαιτητής δείχνει παίζεται και στο 90' οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να μειώσουν με τον Μπάουμαν ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, όμως ο Βελλίδης που ήταν ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα είπε και πάλι όχι.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Αναστασόπουλος από την ΕΠΣ Χαλκιδικής, που ξεκίνησε με σωστά σφυρίγματα, όμως μετά την σωστή απόφαση να ακυρώσει το γκολ οφσαϊντ της Καβάλας, έχασε τον έλεγχο και οι λανθασμένες αποφάσεις του ήταν συνήθως σε βάρος της ΒΕΡΟΙΑΣ. Το ίδιο ισχύει και για τους βοηθούς του Μποζατζίδη και Τσακίρη.

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ: Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Θωμαϊδης (40' Μπάουμαν), Στίκας, Αρμάλας, Καραγιάννης (40' Μουσίγια), Σπάσιτς, Εμπερτ, Καϊούμπι (65' Γροσδάνης), Σαμπανίδης, Σταμένκοβιτς (85' Οκάν Σουλεϊμάν).

ΒΕΡΟΙΑ: Βελλίδης, Μουχάλης (81' Παπαχρήστος), Πεταυράκης, Σκόνδρας, Μαραγκός, Μπλέτσας, Γαβριηλίδης, Μούργος, Φοφανά (68' Πόζογλου), Γιακουμάκης (90' Καπνίδης), Πασάς (81' Δημόπουλος).

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Καβάλα – ΒΕΡΟΙΑ 0-2

Ξάνθη – Καρδίτσα  5-2

Θεσπρωτός – Καλαμαριά       1-2

Ολυμπιακός Βόλου – Ολυμπιακός Β.    2-3

ΠΑΟΚ Β. - Απόλλων Λ. 3-0

Νίκη Βόλου – Πανσερραϊκός 1-0

Αριδαία – Ηρακλής        0-2

Τρίκαλα – Λάρισα  0-1

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

        αγώνες    βαθμοί

  1. ΒΕΡΟΙΑ  15    36
  2. Λάρισα    16    33
  3. Ξάνθη     14    28
  4. Ολυμπιακός Β.        16    25
  5. Καρδίτσα 12    25
  6. Νίκη Βόλου    16    23
  7. Αριδαία   16    21
  8. Ηρακλής 14    20
  9. Θεσπρωτός     16    18
  10. ΠΑΟΚ Β.        13    18
  11. Καλαμαριά      15    16
  12. Τρίκαλα  14    16
  13. Πιερικός  16    15
  14. Απόλλων Α.    16    13
  15. Πανσερραϊκός 15    12
  16. Ολυμπιακός Βόλλου       14    10
  17. Καβάλα   14    9

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής