breaking news Νέο

Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκε ο ένας εκ των δύο καταζητουμένων για τη δολοφονία του Άλκη

Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκε ο ένας εκ των δύο καταζητουμένων για τη δολοφονία του Άλκη

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη καθώς παραδόθηκε στις αρχές της Θεσσαλονίκης ο 25χρονος που ήταν μέλος σε σύνδεσμο του ΠΑΟΚ και διέφευγε της σύλληψης.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση χθες εμφανίσθηκε αυτοβούλως στις ανακριτικές αρχές και συνελήφθη, δυνάμει του ήδη εκδοθέντος εντάλματος, 25χρονος ημεδαπός. Οι έρευνες συνεχίζονται.

Τον 25χρονο συνόδευαν οι δικηγόροι του ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα λόγια που είπε στους αστυνομικούς ήταν ότι δεν θα μιλήσει για την υπόθεση κι ότι ό,τι έχει να πει θα το πει στον εισαγγελέα και στον ανακριτή.

Ο δεύτερος καταζητούμενος έχει διαφύγει στην Αλβανία και χθες σύμφωνα με τον υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο αναμενόταν να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Οι 8 συλληφθέντες περιέγραψαν στην αστυνομία λεπτό προς λεπτό πώς ακριβώς οργανώθηκε η καταδρομική δολοφονική επίθεση, λένε ποιος είναι αυτός που το σκέφτηκε ενώ αναφέρουν ότι αιτία ήταν μια άλλη οπαδική επίθεση που είχε προηγηθεί στο Ωραιόκαστρο.

Τι φέρεται να λένε οι 8 συλληφθέντες:

Επιτεθήκαμε στην περιοχή, επειδή οπαδοί του Άρη είχαν επιτεθεί σε δικούς μας στην περιοχή στο Ωραιόκαστρο. Ο 23χρονος πρότεινε να γίνει η επίθεση και αρχίσαμε να παίρνουμε τηλέφωνα σε συνδέσμους. Τηλεφώνησε σε κάποιον να δει αν έχει άτομα στη Χαριλάου. Στις μικρές ηλικίες κάνει αυτός κουμάντο, του τηλεφώνησε και είπε ότι έχει αλλά όχι πολλά άτομα.

Γύρω στις 23.30 ξεκινήσαμε για την επίθεση τρία αυτοκίνητα, τέσσερα άτομα στο κάθε αυτοκίνητο. Δεν είχαμε κάποιο συγκεκριμένο ραντεβού. Κάναμε βόλτες στα στενά της Χαριλάου μήπως βρούμε κανέναν. Όπως ήμασταν στην Πλαστήρα το τρίτο αυτοκίνητο, έστριψε στη Γαζή εκεί που έγινε το συμβάν. Από το αυτοκίνητο βγήκαν έξω τρία άτομα και τους ρώτησαν τι ομάδα είστε. Απάντησαν “Άρης ρε π…”. Είχαν σταματήσει και τα άλλα δύο αυτοκίνητα και βγήκαν τα άτομα έξω και κινήθηκαν στους πέντε οπαδούς του Άρη που κάθονταν στα σκαλιά της οικοδομής. Οι δύο πρόλαβαν και έφυγαν τρέχοντας. Ποιος χτύπησε ποιόν δεν μπορούσα να διακρίνω. Ο… είχε το δρεπάνι, ο… το μαχαίρι και αυτοί όρμηξαν, επιτέθηκαν και μαχαίρωναν επαναλαμβανόμενα.

Ακόμα φέρεται να περιέγραψαν στους αστυνομικούς τη σύνθεση των επιβατών του κάθε αυτοκινήτου καθώς και ποιοι κρατούσαν μαχαίρι και δρεπάνι.

Στα δικαστήρια βρέθηκαν χθες οι γονείς του Άλκη Καμπανού προκειμένου να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση δολοφονίας του γιου τους. Μαζί τους και οι δύο φίλοι του 19χρονου Άλκη που δέχθηκαν επίθεση, συνοδευόμενοι από συγγενείς τους.

 

Γονείς Άλκη στην ΕΡΤ: Όχι άλλη βία, να βάλουν όλοι μυαλό – Αφήστε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της

Ο Αλέξης Κούγιας που έχει αναλάβει την υπόθεση μίλησε για μία καταδρομική επιχείρηση τέλεια προσχεδιασμένη και πρόσθεσε ότι ανάλογα με την πορεία της ανάκρισης μπορεί να ασκηθούν πρόσθετες διώξεις για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένη κατοχή όπλων.

Στο μεταξύ σε τρεις από τους εννέα συλληφθέντες εστιάζουν οι Αρχές το ενδιαφέρον τους πιθανολογώντας ότι είναι οι δράστες που επέφεραν τα θανατηφόρα πλήγματα στον 19χρονο φοιτητή.

Πρόκειται για έναν 22χρονο που φέρει τραύμα στη δεξιά παλάμη από το μαχαίρι που κρατούσε και το οποίο φέρεται να του γλίστρησε, στην προσπάθεια να τραυματίσει τον Άλκη.

Στο επίκεντρο και 21χρονος Έλληνας, ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, ενώ έχει επιβεβαιωθεί η εμπλοκή και τρίτου αυτοκινήτου.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής