breaking news Νέο

Λάζαρος Τσαβδαρίδης : «Σε φιάσκο για το ΣΥΡΙΖΑ εξελίχθηκε η Εξεταστική Επιτροπή για τα ΜΜΕ και τις δημοσκοπήσεις»

Λάζαρος Τσαβδαρίδης : «Σε φιάσκο για το ΣΥΡΙΖΑ εξελίχθηκε η Εξεταστική Επιτροπή για τα ΜΜΕ και τις δημοσκοπήσεις»

Για ένα τεράστιο φιάσκο για το ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την εξέλιξη της εξεταστικής επιτροπής για τα ΜΜΕ και τις δημοσκοπήσεις έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής ο Βουλευτής Ημαθίας ΝΔ και μέλος της επιτροπής κ. Λάζαρος από το βήμα της Βουλής.

Στη συζήτηση που διεξήχθη για το πόρισμα της Επιτροπής, ο κ. Τσαβδαρίδης τόνισε ότι το αφήγημα ΣΥΡΙΖΑ ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ δήθεν χειραγώγησε τα ΜΜΕ και τις δημοσκοπήσεις, κατασπαταλώντας υποτίθεται το δημόσιο χρήμα, κατέπεσε πέραν πάσης αμφιβολίας. Σημείωσε δε ότι το πόρισμα διέλυσε οριστικά όλες τις φαντασιώσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που ήλπιζε ότι με ψευδείς ισχυρισμούς, με άναρθρες κραυγές και με καταιγισμό fake news θα στοχοποιήσει, θα σπιλώσει και θα διώξει πολιτικούς αντιπάλους, μήπως και με τον τρόπο αυτό κρύψει την απόλυτη απόγνωσή της για την δημοσκοπική της κατρακύλα.

«Το πόρισμα δεν κατέδειξε ΚΑΜΙΑ ποινική και πολιτική ευθύνη πολιτικών προσώπων για τις υπό κρίση υποθέσεις. Απέδειξε όμως κάτι άλλο. Ότι κάθε προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέψει την πολιτική ζωή του τόπου σε αρένα για να κρύψει το δικό του αντιπολιτευτικό ναυάγιο, θα πέφτει στα βράχια της αλήθειας και της αδιαπραγμάτευτης πολιτικής ηθικής της Κυβέρνησης της ΝΔ» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Αποδομώντας την επιχειρηματολογία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για δήθεν σκιές στην λίστα των ΜΜΕ που χρηματοδοτήθηκαν για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι – Μένουμε Ασφαλείς» ο κ. Τσαβδαρίδης τόνισε ότι η πραγματικότητα είναι ότι η τελική λίστα συμπεριελάμβανε 272 έντυπα για τα οποία ΔΕΝ υπήρξε η παραμικρή καταγγελία προς το θεσμικό όργανο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών ως προς τη διαδικασία. Ανέφερε δε ότι σε αυτή τη λίστα συμμετείχαν και Μέσα Ενημέρωσης που παραδοσιακά στηρίζουν την Αριστερά, όπως η Αυγή, ο Ριζοσπάστης, η Εφημερίδα των Συντακτών καθώς και ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο».

Όσον δε αφορά τις κραυγές ΣΥΡΙΖΑ για τον αποκλεισμό από τη σχετική λίστα της Εφημερίδας Documento ο κ. Τσαβδαρίδης υπενθύμισε ότι ο αποκλεισμός της συγκεκριμένης εφημερίδας ήταν καθόλα επιβαλλόμενος από την νομιμότητα καθώς θα ήταν τουλάχιστον αστείο να συμπεριληφθεί στη λίστα μία εφημερίδα που υπήρξε μία εκ των ναυαρχίδων αμφισβήτησης του κορονοϊού, με πρωτοσέλιδα που μιλούσαν για «κοροϊδοϊό» και για «μάσκα – φίμωτρο».

Σημείωσε επιπροσθέτως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει υποκριτικά για Κυβερνητικές ευθύνες όταν γνωρίζει ότι η διαδικασία επιλογής των Μέσων Ενημέρωσης που συμμετείχαν στην εκστρατεία για τον covid 19 ΔΕΝ έγινε από την Κυβέρνηση αλλά αποκλειστικά από την εταιρία Initiative Media, που με κριτήριο την εξειδικευμένη τεχνογνωσία της αλλά και την τεράστια εμπειρία της στην αγορά, αποτελούσε εχέγγυο για την ταχύτατη υλοποίηση της εκστρατείας εν μέσω έκτακτων συνθηκών.

Υπενθύμισε δε στην Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι το θεσμικό πλαίσιο της ανάθεσης, εκτέλεσης και υλοποίησης της σύμβασης έτυχε της έγκρισης της Βουλής των Ελλήνων ενώ η δήθεν ύποπτη – σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ πληρωμή των Μέσων, έγινε από το Υπουργείο Οικονομικών αφού πρώτα ελέγχθηκαν ΠΛΗΡΩΣ όλα τα τιμολόγια και τα αποδεικτικά υλικά των δημοσιεύσεων.

«Αυτά όμως τα αποκρύπτετε, γιατί προφανώς όλα αυτά δεν ταιριάζουν στο παραμύθι σας κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί εσείς θέλετε να ανακαλύπτετε παντού εχθρούς και όπου οι εχθροί αυτοί δεν υπάρχουν, πρέπει μετά να τους εφευρίσκετε. Εχθροί τα ΜΜΕ, εχθροί οι εταιρίες Δημοσκοπήσεων, εχθροί όσοι δεν έχουν την ίδια πολιτική αντίληψη μαζί σας» κατέληξε ο κ. Τσαβδαρίδης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής