breaking news Νέο

Μητσοτάκης: Καταργείται για όλους η εισφορά αλληλεγγύης από το 2023

Μητσοτάκης: Καταργείται για όλους η εισφορά αλληλεγγύης από το 2023

Θα συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης τον Μάρτιο και τον Απρίλιο δήλωσε ο πρωθυπουργός  και εξέφρασε την ελπίδα ότι από την άνοιξη θα υπάρξει μια αποκλιμάκωση στις ανατιμήσεις στον κλάδο της ενέργειας.

Η υλοποίηση του προϋπολογισμού είναι απαράβατη. Εφόσον πάρουμε μέτρα, αυτά θα είναι στοχευμένα, ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την πλήρη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από το 2023, ουσιαστικά δηλαδή την κατάργηση για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους καθώς οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα είχαν απαλλαγεί το 2022.

Σε ότι αφορά τον κατώτατο μισθό, σημείωσε ότι η αύξηση θα είναι αρκετά μεγαλύτερη του 2%.

 

 

Σύσκεψη για την οπαδική βία: Αυτοί είναι οι τρεις άξονες - Μητσοτάκης: Χωρίς αναστολή οι ποινές για την οπαδική βία - Για τους χούλιγκαν που είναι στα κάγκελα… ξύδι

Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο την εξέταση των υπό κατάθεση μέτρων σε θεσμικό και επιχειρησιακό επίπεδο για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης και η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και οι ανακοινώσεις θα έρθουν από την ερχόμενη εβδομάδα, τρεις είναι οι σημαντικοί άξονες, που προκύπτουν:

- Λιγότερες ή καθόλου αναστολή σε περιστατικά και στις ποινές για οπαδική βία.

- Επιβολή περιοριστικών όρων στον κατηγορούμενο (αναβολή δίκης).

- Αυστηρότερο πλαίσιο για την αδειοδότηση και τον έλεγχο των συνδέσμων.

- Η Κυβέρνηση βρίσκεται παράλληλα σε επικοινωνία με FIFA και UEFA για την παροχή τεχνογνωσίας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής