breaking news Νέο

Ένας ξεχωριστός 15χρονος!

Ένας ξεχωριστός 15χρονος!

Σε μια ηλικία που άλλοι συνομήλικοί του αναλώνονται επί ώρες μπροστά στις οθόνες των κινητών και των ηλεκτρονικών υπολογιστών τους, ο 15χρονος Δημήτρης Τσολακίδης, από την Αγία Μαρίνα, αρέσκεται στο να ασχολείται με ό,τι επισκευάζεται και κατασκευάζεται σε μηχανικό επίπεδο!

«Πριν από τέσσερα περίπου χρόνια πήρα στα χέρια μου μια μηχανή πετρελαίου, την οποία και ήθελα να βάλω μπροστά. Κάτι το οποίο και κατάφερα, με αποτέλεσμα η χαρά μου να είναι απερίγραπτη. Κι έτσι στη συνέχεια ξεκίνησα να επισκευάζω, αλλά και να ανακατασκευάζω πράγματα, που για άλλους φαινόταν κάτι το δύσκολο, ίσως και ακατόρθωτο! Εγώ όμως δεν το έβλεπα έτσι, αλλά βάζοντας το μυαλό μου να δουλέψει και συνάμα με πείσμα και επιμονή σ' αυτό που κάνω, τελικά πετύχαινα αυτό που ήθελα!», ξεκίνησε να λέει, μιλώντας στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ».

Έχοντας ο ίδιος πάρει φόρα, το επόμενο εγχείρημά του στάθηκε στο να ανακατασκευάσει 8 μηχανές ελληνικής κατασκευής ΜΑΛΚΟΤΣΗ (εταιρεία η οποία, σημειωτέον, είχε δημιουργήσει και το πρώτο τρακτέρ στη χώρα μας), το οποίο και πέτυχε, ενώ αμέσως μετά στο... στόχαστρό του μπήκε ένα μικρό φρεζάκι, η χρήση του οποίου είχε να κάνει με εργασίες μέσα στο θερμοκήπιο.

«Ήταν του νονού μου και παρατημένο στο υπόστεγο. Το πήρα, λοιπόν, στα χέρια μου και το έκανα να λειτουργεί κατά τέτοιο τρόπο, σαν να είχε αγοραστεί τώρα!», είπε, ενώ τον περασμένο χειμώνα καταπιάστηκε μ' ένα μηχανάκι, το οποίο και δυσκολεύτηκε να βρει, αφού επρόκειτο για μάρκας FLORETA, που έχει γράψει τη δική του ιστορία στους ελληνικούς δρόμους τη δεκαετία του '70. «Η αλήθεια είναι ότι κουράστηκα πολύ μ' αυτό το μηχανάκι. Δίχως όμως να απογοητευτώ ούτε μια στιγμή, μπόρεσα να το επιδιορθώσω και να το κάνω και πάλι να λειτουργήσει. Τώρα, ανακατασκευάζω ένα μηχανάκι, HONDA C90, το αποκαλούμενο GLX, το οποίο και διαθέτω για προσωπική χρήση», ανέφερε ο Δημήτρης Τσολακίδης, σημειώνοντας πως «όλα τα χρήματα που χρειάστηκα, για να μπορέσω να επιδιορθώσω και να ανακατασκευάζω, προέρχονται από οικονομίες μου από πιο μικρός και δίχως τη βοήθεια κανενός άλλου».

Επιπλέον, ο ίδιος έκανε γνωστό πως διατηρεί και κανάλι στο youtube, το DTM153, στο οποίο και μπορεί ο οποιοσδήποτε να απευθύνεται και να δει με κάθε λεπτομέρεια όλα αυτά, τα οποία έχει καταφέρει μέχρι τώρα.

Όσο για το πως θα ήθελε να είναι το μέλλον γι' αυτόν;

«Μακάρι να μπορούσα να δουλέψω σε μια αυτοκινητοβιομηχανία και να καταστώ ακόμα πιο χρήσιμος και δημιουργικός. Είναι κάτι που με εξιτάρει και θα το ήθελα πάρα πολύ, σ' 'έναν κόσμο βέβαια, που η τεχνολογία συνεχώς εξελίσσεται και μας προσφέρει νέες δυνατότητες, αρκεί πάντα αυτές να είναι προς όφελος της ανθρωπότητας». Ευχή μας να τα καταφέρει!

 

Ν. Νικομήδεια: Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής