breaking news Νέο

Γιώργος Καρτσιούνης : «Αποφασίσαμε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των νοσοκομείων Βέροιας, Νάουσας και των Κέντρων Υγείας, αλλά και γενικότερα της Υγείας, να έχουμε μία οργανωμένη φωνή»

Γιώργος Καρτσιούνης : «Αποφασίσαμε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των νοσοκομείων Βέροιας, Νάουσας και των Κέντρων Υγείας, αλλά και γενικότερα της Υγείας, να έχουμε μία οργανωμένη φωνή»

Τηλεφωνική συνέντευξη στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» με το δημοσιογράφο Αλέκο Χατζηκώστα στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 έδωσε ο Γιώργος Καρτσιούνης, πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Νομού Ημαθίας, την Τρίτη 15/2.

Απαντώντας στην ερώτηση για την επανασύσταση (μετά το 2014) της Ένωσης, τόνισε : «Τα προβλήματα γενικότερα στο χώρο της Υγείας είναι πάρα πολλά. Δεν είχαμε τρόπο ν’ ακουστεί η φωνή μας και έτσι αποφασίσαμε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων να έχουμε μία οργανωμένη φωνή για τα προβλήματα των νοσοκομείων Βέροιας, Νάουσας και των Κέντρων Υγείας, αλλά και γενικότερα της Υγείας».

Αναφερόμενος στην πανδημία υπογράμμισε : «Έχουμε δύο χρόνια με την πανδημία, με τα νοσοκομεία παντού και εδώ να έχουν φτάσει στα όρια τους και τα ξεπέρασαν. Πολλά νοσοκομεία και το δικό μας στη Βέροια έγινε σχεδόν νοσοκομείο μίας νόσου, όλες οι άλλες παθήσεις έχουν πάει πίσω. Υπήρχαν προβλήματα και πριν, με την πανδημία αυτά τα προβλήματα οξύνθηκαν, βγήκαν ακόμη περισσότερο στην επιφάνεια. Υπήρχαν ελλείψεις πριν και τώρα φάνηκαν ακόμη περισσότερο. Διαχρονικά από μέρους των κυβερνήσεων δεν έγιναν ιδιαίτερες κινήσεις για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Απεναντίας βλέπουμε κινήσεις ενίσχυσης του ιδιωτικού τομέα στην Υγεία με οικονομικές ενισχύσεις και από την άλλη μεριά το Δημόσιο Σύστημα ν’ απαξιώνεται, να μειώνεται ο προϋπολογισμός για την Υγεία κάθε χρόνο (φέτος λιγότερος κατά 500 εκατ.), με προσωπικό ορισμένου χρόνου, με όχι μόνιμο προσωπικό (νοσηλευτικό και ιατρικό) σε όλους τους τομείς, με εργολάβους στα νοσοκομεία σε διάφορες υπηρεσίες (π.χ καθαριότητα, σίτιση) και όπως σχεδιάζεται, με το λεγόμενο «Νέο ΕΣΥ», να μπουν εργολάβοι και στο νοσηλευτικό-ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία. Το «Νέο ΕΣΥ», που θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με επισφαλείς θέσεις εργασίας, με όχι μόνιμη εργασία. Έτσι, βλέποντας τα πράγματα αυτά, είπανε να ανασυστήσουμε το σωματείο μας, για να μπορέσουμε ν’ αντιδράσουμε πιο οργανωμένα και εμείς εδώ αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα. Υπάρχει συντονισμός, είμαστε μέλη της ΟΕΝΓΕ  και αγωνιζόμαστε στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του Δημόσιου Δωρεάν Συστήματος Υγείας».

Για το επόμενο διάστημα ενημέρωσε ότι (μετά τη Γ.Σ στις 16/2 ) θα συμμετέχουν στις 23 Φλεβάρη στην πανελλαδική κινητοποίηση των υγειονομικών  με αιτήματα «ενίσχυσης του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα, μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών και όλου του προσωπικού που δουλεύει και είναι απαραίτητο στα νοσοκομεία, να σταματήσει αυτό το χάλι της ανακύκλωσης της ανεργίας και βέβαια θα συμμετάσχουμε στο συλλαλητήριο στις 26/2 με την ευκαιρία των δύο χρόνων από την έναρξη της πανδημίας».   

 

 

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής