breaking news Νέο

Σ. Μηνόπουλος: «θα μπορούσαν να υπάρξουν μεγαλύτερες στρεμματικές καλλιέργειες τεύτλων στην Ημαθία»

Σ. Μηνόπουλος: «θα μπορούσαν να υπάρξουν μεγαλύτερες στρεμματικές καλλιέργειες τεύτλων στην Ημαθία»

Κι όμως παραμένει το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ), η διοίκηση της οποίας βρίσκεται σε επαφές με ενδιαφερόμενους, στο πλαίσιο της αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, μένει να διευθετηθεί σειρά ζητημάτων, ώστε να εξασφαλισθεί μία επωφελής συμφωνία για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Την ίδια ώρα, στην εταιρία αναμένουν την πιστώτρια τράπεζα να ανοίξει την κάνουλα, ώστε να εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία.

Άλλωστε, οι πληροφορίες θέλουν την πιστώτρια τράπεζα να έχει διασφαλίσει τη θέση της, αφού η διοίκηση της Βιομηχανίας ολοκλήρωσε προ ημερών όλες τις ενέργειες που απαιτούνταν, για να υποθηκευτεί σημαντική ποσότητα ζάχαρης.

Η ποσότητα αυτή λειτουργεί ως εγγύηση, προκειμένου η ΕΒΖ να λάβει τα κεφάλαια, που θα χρησιμοποιηθούν για την καταβολή στους αγρότες των οφειλομένων από τη φετινή παράδοση τεύτλων. Ειδικότερα, έχουν αποθηκευτεί 14.000 τόνοι ζάχαρης, εκ των οποίων 8.000 προέρχονται από τη φετινή παραγωγή του εργοστασίου από το σιλό του εργοστασίου στο Πλατύ. Και μιας και ο λόγος για το εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ, αξίζει να αναφερθεί ότι στην ενημέρωση που έκανε ο Διευθυντής του, Σοφοκλής Μηνόπουλος, στον πρόεδρο της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη, με την περιοδεία του τελευταίου στο νομό τη Δευτέρα, τόνισε πως θα μπορούσαν να υπάρξουν μεγαλύτερες στρεμματικές καλλιέργειες τεύτλων στην περιοχή μας (δηλαδή να επανέλθει η κατάσταση στα παλιά δεδομένα, αν δεν υπήρχε ο φόβος των αγροτών ότι δεν θα πληρωθούν), που με την περισσότερη παραγωγή ζάχαρης θα ήταν και πιο φθηνή η τιμή της. Ενώ – όπως είπε – ο ίδιος στο εργοστάσιο φέτος δούλεψαν 500 υπάλληλοι, εκ των οποίων οι 87 μόνιμοι και οι υπόλοιποι ως έκτακτοι. Σημειώνοντας πως, «άρα έχουμε έτοιμες θέσεις εργασίας, που πρέπει να αξιοποιηθούν και ο κόσμος θα μπορούσε να έχει τις θέσεις που πρέπει».

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής