breaking news Νέο

ΒΕΡΟΙΑ: Ακλόνητη στην κορυφή

  • ΒΕΡΟΙΑ: Ακλόνητη στην κορυφή
  • ΒΕΡΟΙΑ: Ακλόνητη στην κορυφή

Μία ακόμη νίκη, την όγδοη στη σειρά και τρεις ακόμη βαθμούς, πρόσθεσε στο πλούσιο φετινό ενεργητικό της η ΒΕΡΟΙΑ και εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος, στον βόρειο όμιλο, διατηρώντας την απόσταση ασφαλείας, από τις ομάδες που την ακολουθούν, στον βαθμολογικό πίνακα.

Για να πούμε όμως τα πράγματα με το όνομά τους, η Σαββατιάτικη νίκη της ΒΕΡΟΙΑΣ με αντίπαλο την νεανική Β' ομάδα του ΠΑΟΚ, ήρθε χάρη στην εκτελεστική ικανότητα που έχουν στις στημένες φάσεις δύο ποδοσφαιριστές της: Ο Κάτσε και ο Μούργος, γιατί κατά τα άλλα αν επιχειρούσαμε να βγάλουμε τον νικητή «στα σημεία» οι δύο ομάδες θα είχαν αναδειχθεί ισόπαλες.

Η ΒΕΡΟΙΑ μπορεί να μην εντυπωσίασε με την εμφάνισή της, τους φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου της πόλης μας, το Σάββατο το απόγευμα, όσο άλλες φορές, όμως σε καμία περίπτωση δεν ήταν και απογοητευτική. Απλά το αποτέλεσμα και η εικόνα μιας ομάδας στο ποδόσφαιρο, πολλές φορές εξαρτάται και από τον αντίπαλο και τον τρόπο παιχνιδιού του.

Οι ποδοσφαιριστές της ΒΕΡΟΙΑΣ στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ Β' έδειξαν ότι είχαν διάθεση, έτρεξαν, προσπάθησαν για το καλύτερο, όμως ο αντίπαλος είχε το αντίδοτο στα σημεία της υπεροχής της. Ετσι το παιχνίδι σε ολόκληρη σχεδόν τη διάρκειά του είχε ρυθμό, καλές συνεργασίες, πολλές μονομαχίες που σε κανένα σημείο δεν ξέφυγαν από τα επιτρεπόμενα όρια, καθαρό ποδόσφαιρο, δίχως σκοπιμότητα, όμως λίγες φάσεις στα καρέ των δύο ομάδων. Οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν επιθετικά, έτσι και τα τρία τέρματα που σημειώθηκαν στο παιχνίδι, προήλθαν από στημένες φάσεις.

Όσον αφορά την ΒΕΡΟΙΑ για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε πόσο σημαντική είναι η απουσία του Μπουκουβάλα, όχι μόνο στην αμυντική συνοχή της ομάδας του, αλλά παρότι αμυντικός και στο δημιουργικό κομμάτι της. Από την άλλη βέβαια και ο αντίπαλος μπορεί να προτάξει τις δικές του απουσίες στην επίθεση. Του 18χρονου ημαθιώτη πρώτου της σκόρερ Γιώργο Κούτσια, που συμμετείχε στην αποστολή της πρώτης ομάδας και μάλιστα αγωνίστηκε και σαν αλλαγή στο παιχνίδι με τον Ιωνικό και στον δεύτερο επιθετικό της και ένα από τα ατού της, τον Χατζηστραβό.

Όμως δεν χρειάζεται να μπούμε σ' αυτά τα μονοπάτια. Η ΒΕΡΟΙΑ κέρδισε ένα ακόμη παιχνίδι, δίχως να δημιουργήσει πολλές φάσεις για γκολ, όπως βέβαια δεν δημιούργησε και ο αντίπαλός της και δίχως να είναι κακή.

Το σκορ άνοιξε στο 31' με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Κάτσε, ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με τις ομάδες να έχουν από μια καλή στιγμή. Στο 13' η ΒΕΡΟΙΑ με τον Πασά το συρτό σουτ του οποίου μέσα από την περιοχή μπλόκαρε ο Ταλιχμανίδης και στο 15' με τον Πανίδη ο ΠΑΟΚ Β' την κεφαλιά του οποίου επίσης μπλόκαρε ο Βελλίδης.

Στο 41' ο Πεταυράκης με μακρινό δυνατό σουτ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, δίχως αποτέλεσμα. Στο 44' η σειρά των φιλοξενουμένων με την κεφαλιά του Τσαούση που βρήκε σε ετοιμότητα τον Βελλίδη και στο αμέσως επόμενο λεπτό και πάλι η ΒΕΡΟΙΑ με τον Φοφανά που από καλή θέση σούταρε πάνω από τα δοκάρια.

Λίγες οι ενδιαφέρουσες φάσεις και στην επανάληψη, με την ΒΕΡΟΙΑ στο 60' να έχει την πρώτη καλή στιγμή, όμως η κεφαλιά του Γαβριηλίδη δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 66' ο Βελλίδης είπε όχι στο σουτ του Σμυρλή από θέση τετ-α-τετ.

Στο 71' έγινε το 2-0 από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μούργου και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βεροιώτης Φασίδης με γυριστή κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Γαϊτανίδη μείωσε σε 2-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, δίχως να πανηγυρίσει το γκολ.

Δίχως λάθη η διαιτησία του κ. Κατσικογιάννη από την ΕΠΣ Ηπείρου και με σωστές υποδείξεις οι βοηθοί του Λιόντος και Διαμάντης.

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΒΕΡΟΙΑ: Βελλίδης, Μουχάλης, Πεταυράκης, Σκόνδρας, Μαραγκός, Κάτσε (64' Οικονόμου), Μούργος (86' Ορφανίδης), Γαβριηλίδης (80' Μπλέτσας), Γιακουμάκης Φοφανά (64' Πόζογλου), Πασάς (80' Καπνίδης).

ΠΑΟΚ Β': Ταλιχαμίδης, Αποστολόπουλος, Μανωλούδης, Κουλιεράκης, Τάχατος (78' Καλουτσικίδης), Μελετίδης, Σαλαμούρας (61' Γαϊτανίδης), Τσαούσης (73' Τσοπούρογλου), Τζίμας (61' Φασίδης), Πανίδης (61' Σμυρλής), Ουεντράγκο.

 

Γράφει ο Νίκος Καμπούρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής