breaking news Νέο

Κόντρα κορυφής για τον πόλεμο στην Ουκρανία μεταξύ πολιτικών αρχηγών χθες στη Βουλή

Κόντρα κορυφής για τον πόλεμο στην Ουκρανία μεταξύ πολιτικών αρχηγών χθες στη Βουλή

Με μία φράση του Ανδρέα Παπανδρέου («Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες») απάντησε στην αναφορά του πρωθυπουργού, ο οποίος επικαλούμενος τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, μετέτρεψε το  «ανήκουμε στη Δύση», σε «είμαστε Δύση», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Είμαστε η κοιτίδα του Δυτικού Πολιτισμού. Δεν είμαστε μόνο Δύση. Είμαστε και Βορράς και Νότος και Ανατολή. Την απόφαση πού ανήκουμε την έχει λάβει εδώ και δεκαετίες ο ελληνικός λαός. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή για το Ουκρανικό.

Απαντώντας στην τριτολογία του, ο πρωθυπουργός μίλησε για «Τσίπρα 360 μοιρών», θυμίζοντας ότι είχε για υπουργό Εξωτερικών το Νίκο Κοτζιά, υφυπουργό τον Τέρενς Κουίκ και υπουργό Άμυνας τον Πάνο Καμμένο, που τώρα κάνει like σε ανακοινώσεις της ρωσικής Πρεσβείας. «Το να ξέρεις που ανήκεις έχει πολύ μεγάλη σημασία στην πολιτική», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Νωρίτερα ο Κυρ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η απόφαση για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία ελήφθη από το ΚΥΣΕΑ, με το σκεπτικό ότι θα θέλαμε να γίνει κάτι αντίστοιχο από τους συμμάχους μας σε περίπτωση που συμβεί κάτι στη γειτονιά μας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής