breaking news Νέο

ΕΛΜΕ Ημαθίας : Έξω οι βάσεις του θανάτου. Καμία εμπλοκή της χώρας

ΕΛΜΕ Ημαθίας : Έξω οι βάσεις του θανάτου. Καμία εμπλοκή της χώρας

Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν – με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν!

Έξω οι βάσεις του θανάτου – Καμία εμπλοκή της χώρας,
ο τόπος και ο λαός μας να μην θυσιαστούν για τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα

Ο Ρωσία εξαπέλυσε γενικευμένη πολεμική επίθεση με στόχο, απ’ ό,τι φαίνεται, να καταστρέψει τις στρατιωτικές δυνάμεις της Ουκρανίας συνολικά, να την διαμελίσει, να ανατρέψει το αντιδραστικό καθεστώς του Κιέβου που εγκαθίδρυσαν οι αμερικανοευρωπαίοι ιμπεριαλιστές με το φασιστικό πραξικόπημα του Μειντάν το 2014 και  συγχρόνως να επιβάλει ένα νέο καθεστώς  που θα υπηρετεί τα συμφέροντα του ρώσικου ιμπεριαλισμού. Με αυτή την πολεμική επίθεση, ο Πούτιν  επιδιώκει να «αποστρατιωτικοποιήσει» την Ουκρανία και να την καταστήσει «ουδέτερη» χώρα, μια «νεκρή ζώνη» ανάμεσα στη Δύση και τη Ρωσία, αποκλείοντας εκ των πραγμάτων την ένταξή της στο ΝΑΤΟ. Μια νέα κατάσταση διαμορφώνεται τώρα που προκαλεί απότομη κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ( ΗΠΑ, Κίνας, Ρωσίας, ΕΕ) για την αναδιανομή των ζωνών επιρροής, επαναφέροντας την απειλή για γενικευμένο πόλεμο και πυρηνικό αλληλοεκβιασμό.         

Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός προσπαθεί να περικυκλώσει τον πρώτο του ανταγωνιστή, τον ρώσικο ιμπεριαλισμό. Επιδίωξε να διαβεί το Ρουβίκωνα, μέσω της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, κάνοντας ασφυκτική αυτή την περικύκλωση.

Ο ρώσικος ιμπεριαλισμός  αντέδρασε με την εισβολή στην Ουκρανία. Δεν το έκανε ούτε για να σώσει τον πολύπαθο λαό του Ντονμπάς ούτε για να αποκαταστήσει τα δημοκρατικά δικαιώματα στην Ουκρανία. Κανένας ιμπεριαλισμός δεν κάνει κάτι για να υποστηρίξει λαϊκά συμφέροντα. Μόνο για να ισχυροποιήσει τα αντιδραστικά του συμφέροντα.

 Την μεγάλη τραγωδία όμως τη ζουν οι Ουκρανοί. Οι ανίκανοι και διεφθαρμένοι ηγέτες της, φιλοδυτικοί ή φιλορώσοι αδιάκριτα, αφού πρώτα απομύζησαν τη χώρα οικονομικά, τώρα την τεμαχίζουν και στην πράξη: εκατομμύρια άνθρωποι ένθεν κακείθεν έχουν ήδη μετοικήσει στο εσωτερικό της σε αναζήτηση ασφάλειας και εκατομμύρια άλλοι, ιδίως νέοι, έχουν ξενιτευτεί σε τρίτες χώρες.

Όπως έγινε και με την τέως Γιουγκοσλαβία που ακόμη δεν λέει να συνέλθει (η ”νικήτρια” του πολέμου Κροατία μόνο από το 2013 και δώθε, χρονιά που εντάχθηκε στην ΕΕ, έχασε το 10% του πληθυσμού της...), όπως η πάλαι ποτέ υπερήφανη χώρα του Τίτο. Λοιπόν, η Ουκρανία το πιθανότερο είναι να μετατραπεί σε ένα χρονίως ναυαγισμένο κράτος, πηγή φτηνών εργατικών χεριών και εξίσου φτηνών ευκαιριών για τσαμπουκάδες των ”Μεγάλων”...

Η Δύση κραυγάζει για το… Διεθνές Δίκαιο.

Ξεχνάει τι έγινε στην Κύπρο, στην Παλαιστίνη, στο Ιράκ, στη Λιβύη, στην πρώην Γιουγκοσλαβία και στη Συρία. Το ΝΑΤΟ, η πιο δολοφονική μηχανή του πλανήτη έχει χρεωθεί εκατοντάδες επεμβάσεις και πραξικοπήματα και κατά τα άλλα… συγκλονίζεται από το δράμα στην Ουκρανία. Και η Ρωσία από τη μεριά της στοχεύει στην  εγκαθίδρυση μιας κυβέρνησης  μαριονέτας στην Ουκρανία προς αντικατάσταση της υπάρχουσας κυβέρνησης μαριονέτας.

            Οι εξελίξεις είναι κρίσιμες. Και όταν οι βούβαλοι τσακώνονται στο βάλτο, την πληρώνουν τα βατράχια. Ένα από αυτά είναι και η χώρα μας. Η άρχουσα τάξη –πιστή υποτελής στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό-έχει παραδώσει όλη τη χώρα στην υπηρεσία των αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών πολεμικών σχεδιασμών. Η Αλεξανδρούπολη, η Σούδα, η Θεσσαλία είναι σε άμεση εμπλοκή, αποκαλύπτοντας τους τεράστιους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο λαός μας, στη βάση της πολιτικής του «ανήκουμε στη Δύση», στη βάση της κυβερνητικής διακήρυξης «να χύσουμε το αίμα μας για τους Αμερικάνους».

 

Γι’ αυτό είναι απολύτως άμεση και επιτακτική αναγκαιότητα οι εκπαιδευτικοί, η νεολαία, ο λαός της χώρας να βγουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν ενάντια σε αυτήν την πολιτική, ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό!

  • Ο ανταγωνισμός ΗΠΑ-Ρωσίας είναι αντιδραστικός!
  • Να συγκροτηθεί αντιπολεμικό –αντιιμπεριαλιστικό κίνημα
  • Καμία εμπλοκή της χώρας –καμία διευκόλυνση στην νατοϊκή πολεμική μηχανή. ΟΧΙ στην αποστολή  καμίας στρατιωτικής βοήθειας.
  • Έξω το ΝΑΤΟ - Έξω οι βάσεις και οι Αμερικάνοι – Κάτω η νέα συμφωνία για τις βάσεις
  • Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ημαθίας


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής