breaking news Νέο

Παρουσιάστηκε το μουσικοθεατρικό ανάγνωσμα «Ο Ληστής των Χριστουγέννων» από το θεατρικό εργαστήρι της Ι.Μ. Βεροίας

Παρουσιάστηκε το μουσικοθεατρικό ανάγνωσμα «Ο Ληστής των Χριστουγέννων» από το θεατρικό εργαστήρι της Ι.Μ. Βεροίας

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου το απόγευμα, στο Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού «ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ», στη Νάουσα, πραγματοποιήθηκε η κεντρική Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε από το θεατρικό εργαστήρι της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας το μουσικοθεατρικό ανάγνωσμα «Ο Ληστής των Χριστουγέννων».

Το έργο έγραψε και επιμελήθηκε ο Αρχιμανδρίτης Αρσένιος Χαλδαιόπουλος, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια του έργου είχε ο Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως, Μοναχός Γεράσιμος Μπεκές.

Την παράσταση πλαισίωσε Βυζαντινός χορός του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως υπό τη διεύθυνση του κ. Ιορδάνη Ζερδαλή, ενώ στα αναλόγια ερμήνευσαν τους βασικούς ρόλους η κ. Συρμούλα Τζήμα-Τόπη, ο κ. Μιχάλης Λιάγγος, ο Μοναχός Γεράσιμος Μπεκές και ο Αρχιδιάκονος Παντελεήμων Παπαεμμανουήλ.

Στην παράσταση το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει δραματοποιημένη την ιστορία ενός ανθρώπου, που έζησε την ίδια εποχή με το Χριστό, περιπλανήθηκε στο δρόμο της αμαρτίας, αλλά τελικά έλαβε το μεγάλο δώρο της σωτηρίας μέσα από την προσωπική κοινωνία με το Χριστό. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να προβληματίσει το θεατή το τι σημαίνει η ενανθρώπιση του Κυρίου προσωπικά για τη ζωή του καθενός.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Αρχιμανδρίτης Αρσένιος Χαλδαιόπουλος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής