breaking news Νέο

Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση των 100 κιλών κοκαΐνης

 Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση των 100 κιλών κοκαΐνης

Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι 8 κατηγορούμενοι για την υπόθεση των 100 κιλών κοκαΐνης, αξίας 3,8 εκατ. ευρώ που κατάσχεσαν οι διωκτικές αρχές στη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, στις 26 Φεβρουαρίου διενεργήθηκε έλεγχος από αυτοκινούμενο όχημα x-ray του Α’ Τελωνείου Θεσσαλονίκης σε εμπορευματοκιβώτια -τα οποία είχαν εκφορτωθεί από πλοίο προερχόμενο από Μάλτα, με νόμιμο φορτίο μπανάνες- ενώ πρωινές ώρες, στις 28 Φεβρουαρίου, διεξήχθη φυσικός έλεγχος τεσσάρων ( εκ των ανωτέρω εμπορευματοκιβωτίων, με τη συνδρομή των αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της οικείας Λιμενικής Αρχής και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων-ΣΔΟΕ Μακεδονίας.

Μετά από ενδελεχή έλεγχο σε ένα εκ των εμπορευματοκιβωτίων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 76 συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους 100,730 κιλών . Στις 2 Μαρτίου το συγκεκριμένο εμπορευματοκιβώτιο παραδόθηκε σε εγκαταστάσεις ιδιωτικής εταιρείας που εδράζεται στην Ε.Ο. Βέροιας – Νάουσας.

Το φορτηγό που μετέφερε το εμπορευματοκιβώτιο είχε τεθεί υπό διακριτική παρακολούθηση και με την είσοδο του στην εταιρεία πραγματοποιήθηκε επέμβαση από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα την σύλληψη του οδηγού , του νόμιμου εκπρόσωπου και τριών εργαζομένων της εταιρείας. Εν συνεχεία και κατόπιν προφορικής εντολής εισαγγελικού λειτουργού συνελήφθησαν τρία ακόμα άτομα εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το εν λόγω εμπορευματοκιβώτιο και το όχημα μετά του ρυμουλκούμενου, ενώ δείγμα της κατασχεθείσας ποσότητα ναρκωτικής ουσίας πρόκειται να αποσταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους προς περαιτέρω εξέταση.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής