breaking news Νέο

Δύσκολο εγχείρημα, υπάρχει όμως αισιοδοξία

Δύσκολο εγχείρημα, υπάρχει όμως αισιοδοξία

«Είμαστε τυχεροί, που δεν είχαμε ατυχήματα με τα αυτοκίνητα, που περνούν έξω από τον καταυλισμό με μεγάλη ταχύτητα. Πιτσιρίκια χωρίς ρούχα και παπούτσια, άνθρωποι που δεν έχουν ούτε νάιλον για τη βροχή, που κινδυνεύουν από τις πλημμύρες. Θέλουμε να πάρουμε τον κόσμο από εκεί, να κάνουμε έναν οικισμό για τον κοσμάκο, να πάνε τα παιδιά σε σχολεία. Όπως και στην Κουλούρα, που μένουν πολλά άτομα μαζί στα σπίτια. Όπως και στο Τριφυλλοπάζαρο, που, αν πιάσει μια πλημμύρα, θα χαθούν ψυχές. Να βοηθήσει και ο Δήμος, για να γίνει κάτι καλό και για εμάς και για το Δήμο», ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου των Ρομά Βέροιας, Ηλίας Φεήμ, στη χθεσινή συζήτηση για το γνωστό και χρόνιο αυτό θέμα, στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης. Στη διάρκεια της οποίας ωστόσο εκφράστηκαν αρκετά ερωτήματα, γύρω από τον τρόπο που θα δεσμευθούν οι Ρομά να μετακινηθούν ή για το αν έχουν ερωτηθεί οι ίδιοι και έχουν συμφωνήσει στη μεταστέγασή τους. Επίσης για το αν θα μπορέσει να διασφαλιστεί η προσέλευση των νέων Ρομά, λόγω δημιουργίας οικισμού, αν από πλευράς πολεοδομίας είναι εφικτό και ένα κύριο ερώτημα, γιατί τώρα να πετύχει, εφόσον δεν έτυχε ποτέ στο παρελθόν, απαντήθηκαν από τους αρμόδιους. Πολεοδομικά δεν υπάρχει τροχοπέδη στη διαδικασία, ενώ σ' ό,τι αφορά στη νέα έλευση Ρομά, είναι στο χέρι αυτών να διασφαλίσουν το σχέδιο. Πάνω σ' αυτό, μάλιστα, το πρόγραμμα ΣΥΝΕΥΘΥΝΗ θα παρακολουθεί τακτικά τις οικογένειες, ενώ και πάλι σ' ό,τι έχει να κάνει με τη νέα έλευση Ρομά, τούτο μπορεί ακόμα να διασφαλιστεί, μιας και ταυτόχρονα σ' όλη την Ελλάδα τρέχει το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Όσο για το γιατί θα πετύχει, την απάντηση έδωσε ο κ. Καλογήρου, ο οποίος επεσήμανε πως «θα πετύχει, γιατί είμαστε πιο ώριμοι και εμείς και οι Ρομά και η ωρίμανση αυτή προήλθε από τις αποτυχημένες προσπάθειες του παρελθόντος». Ξεκαθάρισε ωστόσο πως η ένταξη δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη, σημειώνοντας ότι : «Θέλουμε 10-15 χρόνια, για να δούμε τα επιτεύγματα της ένταξης».

Ως την καλύτερη και πιο τεκμηριωμένη μελέτη, που κατατέθηκε στο υπουργείο πανελλαδικά, έθεσε το σχέδιο Δράσης του Δήμου ο αντιδήμαρχος Θεόφιλος Κορωνάς, ενώ, τέλος, από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης είπε: «Ξέρουμε τις δυσκολίες. Το εγχείρημα έχει αποτύχει στο παρελθόν. Τώρα ξεκινάμε με καλές προϋποθέσεις και σωστές βάσεις και είμαστε αισιόδοξοι».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής