breaking news Νέο

Με συγκίνηση και δέος η αναμνηστική τελετή της ευλογήσεως των λαβάρων στην ηρωική Νάουσα

  • Με συγκίνηση και δέος η αναμνηστική τελετή της ευλογήσεως των λαβάρων στην ηρωική Νάουσα
  • Με συγκίνηση και δέος η αναμνηστική τελετή της ευλογήσεως των λαβάρων στην ηρωική Νάουσα

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη της επαναστάσεως στην ηρωική και αγιοτόκο πόλη της Ναούσης, η οποία έλαβε χώρα στον τότε Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

 

Ως εκ τούτου, την παραμονή της εορτής, το Σάββατο 12 Μαρτίου το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ναούσης.

 

Στο τέλος του Πανηγυρικού Εσπερινού με συγκίνηση και δέος πραγματοποιήθηκε η αναμνηστική τελετή της ευλογήσεως των λαβάρων της επαναστάσεως, τα οποία διανεμήθηκαν στον Δήμαρχο της ηρωικής πόλεως και στους προϊσταμένους των ενοριών της Νάουσας. 

 

Να σημειωθεί ότι στα λάβαρα εικονίζεται το σύμβολο του Τιμίου Σταυρού και ο αναγεννώμενος φοίνικας που αποτελεί το σύμβολο της Νάουσας και οι επιγραφές «ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ» και «ΜΑΧΟΥ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ».

 

Τέλος, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα η έπαρση των λαβάρων στους ιστούς, όπου και θα παραμείνουν για 50 ημέρες, από την Κυριακή της Ορθοδοξίας μέχρι την Κυριακή του Θωμά, κατά την οποία εορτάζεται το Ολοκαύτωμα της πόλεως. 

 

Για το ιστορικό γεγονός της επαναστάσεως ομίλησε ο Άρχων της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησία, Ιστορικός και τέως Λυκειάρχης κ. Εμμανουήλ Βαλσαμίδης, ενώ παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Ημαθίας κ. Αναστάσιος Μπαρτζώκας και κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο Δήμαρχος Ναούσης κ. Νικόλαος Καρανικόλας, λοιποί τοπικοί πολιτικοί και στρατιωτικοί άρχοντες, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και φορέων και ευλαβείς Ναουσαίοι.

 

Οι επετειακές εκδηλώσεις των 200 ετών από την επανάσταση και το Ολοκαύτωμα της ηρωικής πόλεως πρόκειται να ολοκληρωθούν την Κυριακή του Θωμά με την υψηλή παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής