breaking news Νέο

Άφησε εκκρεμότητες η εμβόλιμη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League

Άφησε εκκρεμότητες η εμβόλιμη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League

Με την αναμέτρηση της Αναγέννηση Καρδίτσας με την Σπάρτη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και έληξε με νίκη της γηπεδούχου ολοκληρώθηκε η 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League που όπως ηταν προγραμματισμένο διεξήχθη εμβόλιμα Τετάρτη και Πέμπτη.

Η Βέροια, οπως ήδη έχει αναφερθεί πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας εκτός έδρας με αντίπαλο τον Αιγινιακό. Ενας βαθμός που δεν αποκλείεται να αποδειχθεί πολύτιμος στην προσπαθεια που κάνει φέτος κόντρα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει να κρατηθεί στην κατηγορία.

Οσον αφορά τις ομάδες που διεκδικούν την άνοδο τους στην Super League με εξαίρεση τα Τρίκαλα που και αυτά κέρδισαν δίχως να χρειαστεί να ιδρώσουν καθώς ο αντίπαλος τους Αχαρναϊκός έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα, καμιά άλλη ομάδα δεν κατάφερε να προσθέσει τρεις βαθμούς στο ενεργητικό της με τον Αρη και την Παναχαϊκή να αναδεικνύονται ισόπαλοι δίχως σκορ με τον Παναιγιάλειο και τον Απόλλων Πόντου αντίστοιχα και τον ΟΦΗ να μην αγωνίζεται.

Ενα ακόμη αξιοσημείωτο γεγονος από την 9η αγωνιστική που πάντως δεν έχει ολοκληρωθεί είναι η ένσταση που υπεβαλε η Καλλιθέα σε βάρος της ΑΕ Καραϊσκάκη, επειδή όπως υποστηρίζει οι ποδοσφαιριστές της ομάδας της Αρτας είναι ανασφάλιστοι.

Η ΑΕ Καραϊσκάκη όπως και ο Απόλλων Καλαμαριάς έχουν επιλέξει να ασφαλίσουν τους παίκτες τους μόνο στο ΙΚΑ, κάτι που όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι της Καλλιθέας είναι αντίθετο με όσα προβλέπει η προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα η προκήρυξη του πρωταθλήματος αναφέρει: Εκτος από την Κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων οι ομάδες της Football League με την υπογραφή της δήλωσης συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα αποδέχονται και το κοινό συμβόλαιο στην ασφάλιση του συγκεκριμένου άρθρου και μπορει να επιφέρει ακόμη και την αποβολή από το πρωτάθλημα αν περάσει διάστημα τριών μηνών χωρίς την καταβολή των υποχρεώσεων του.

Η υπόθεση της ένστασης της Καλλιθέας είναι βέβαιο οτι θα απασχολήσει τον αθλητικό δικαστή ο οποίος θα αποφανθεί για την τύχη της ΑΕ Καραϊσκάκη. Το θέμα βέβαια ενδιαφέρει και τον Απόλλωνα Πόντου, καθώς οπως ηδη αναφέραμε και αυτός έχει επιλέξει να ασφαλίσει τους ποδοσφαιριστές του μόνο στο ΙΚΑ.

Το άρθρο 12 περί Ασφάλιση ποδοσφαιριστών πιο συγκεκριμένα αναφέρει: “Για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ποδοσφαιριστών η διοργανώτρια αρχή διαπραγματεύεται τους όρους ασφάλισης με ιδιωιτκές ασφαλιστικές εταιρίες για λογαριασμό των ΠΑΕ και συνάπτει σχετικό ασφαλιστήριο συμβολαιο. Με σχετική επιστολή ενημερώνονται οι ΠΑΕ τόσο για τις καλύψεις όσο και για το ύψος των ασφαλίστρων. Υπόχρεες για την καταβολή των ασφαλίστρων είναι η ΠΑΕ για τα 2/3 και οι ποδοσφαιριστές για το 1/3. Με μέριμνα και ευθύνη των ΠΑΕ συγκεντρώνονται τα ασφάλιστρα μηνιαίως και αποδίδονται στην διοργανώτρια Αρχή την 1η κάθε μηνός. Εαν μια ομάδα δεν καταβάλλει τα ασφάλιστρα τριών μηνιαίων δόσεων, τότε αυτοδίκαια αποβάλλεται από το πρωτάθλημα. Πριν από την επικύρωση του βαθμολογικού πινακα είναι προαπαιτούμενη από τις ΠΑΕ η εξόφληση του συνόλου των ασφαλίστρων. ΠΑΕ η οποία δεν έχει εξοφλήσει ολοσχερώς τα ασφάλιστρα κατά την επικύρωση του βαθμολογικού πινακα αυτοδίκαια καταλαμβάνει την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής