breaking news Νέο

Τι αποκαλύπτει το βαρόμετρο ανησυχιών και φόβου 2018 για τους Έλληνες

Τι αποκαλύπτει το βαρόμετρο ανησυχιών και φόβου 2018 για τους Έλληνες

Μπορεί η είσοδος του 2018 να απέχει μόλις λίγες ημέρες και να... έχουν ξεκινήσει να δίνονται – περισσότερο από συνήθεια βέβαια – οι ευχές, να είναι καλύτερο από τον απερχόμενο χρόνο, όμως οι φόβοι των Ελλήνων για τη νέα χρονιά είναι οι... ίδιοι!

Δηλαδή, τρέμουν για το μέλλον των παιδιών τους, τρομοκρατούνται στην ιδέα ότι θα χάσουν τη δουλειά τους ή θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο στην επιχείρησή τους και ανησυχούν μήπως δεν μπορέσουν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Πρόκειται για τους κυρίαρχους φόβους των Ελλήνων για το 2018, οι οποίοι μάλιστα φαίνεται ότι... καλά κρατούν σε σχέση με ένα χρόνο πριν, όπως αποκαλύπτει το βαρόμετρο ανησυχιών και φόβου 2018, που έχει καταρτίσει η εταιρία δημοσκοπήσεων Interview.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το βαρόμετρο, οι Έλληνες, σε μια κλίμακα από το 1 έως το 10 (όπου στο 1 δεν υπάρχει φόβος και στο 10 είναι το μέγιστο σημείο ανησυχίας και φόβου), βαθμολογούν ως μεγαλύτερη ανησυχία τους – αν και ελαφρώς μειωμένη σε σχέση με πέρυσι – αυτή που αφορά το μέλλον των παιδιών τους, την οποία αξιολογούν με 8,5 έναντι 8,8.

Ακολουθεί ο φόβος για την ύφεση, που δείχνει να έχει αμβλυνθεί, αλλά παραμένει ψηλά (8 έναντι 8,7), ενώ μεγάλη είναι η ανησυχία τους για το ενδεχόμενο απώλειας της θέσης εργασίας ή αναστολής της δραστηριότητας της επιχείρησής τους, με τη βαθμολογία σε αυτό το πεδίο να φτάνει στο 7,5 έναντι 7. Μάλιστα, ο εν λόγω φόβος βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας τριετίας. Με 7,3 βαθμολογούν το φόβο για την αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεών τους (έναντι 6,7 πέρυσι), ως απόρροια της υποχώρησης των εισοδημάτων και της αύξησης της φορολογικής και της ασφαλιστικής επιβάρυνσης.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής