breaking news Νέο

Επιστολή του Σ.Η.Π.Ε. προς τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Ιωάννη Οικονόμου

Επιστολή του Σ.Η.Π.Ε. προς τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Ιωάννη Οικονόμου

Κύριε Υπουργέ,

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η εμφάνιση τροπολογίας στον ν.1178/1981 περί ευθύνης του Τύπου, που φιλοδοξεί να ρυθμίσει ζητήματα οργάνωσης της συντακτικής ομάδας (και) των περιφερειακών εφημερίδων.

Ενώ στην ατζέντα βρίσκεται η οφειλόμενη στήριξή τους και γι' αυτό μάλιστα επίκειται ραντεβού με τον αρμόδιο υφυπουργό στον πρωθυπουργό, η αιφνίδια εμφάνιση της τροπολογίας με χρόνο ψήφισης και εφαρμογής μερικές μέρες και την απειλή εξοντωτικών  προστίμων δεν μπορεί να περιλαμβάνει τον περιφερειακό Τύπο.

Ζητείται η ρητή και κατηγορηματική εξαίρεσή των επιχειρήσεων περιφερειακού Τύπου από αυτές τις προβλέψεις του νομοθέτη και τις επαπειλούμενες επαχθείς και κατεδαφιστικές ρυθμίσεις για την συγκρότηση της συντακτικής ομάδας των εφημερίδων.

Ζητείται η αποκατάσταση της συνεργασίας με το Γραφείο του υφυπουργού και τη ΓΓΕΕ ώστε να συνεχιστεί και να ευδοκιμήσει ο διάλογος για την οργάνωση του πλαισίου λειτουργίας των επιχειρήσεων περιφερειακού Τύπου και των άλλων περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης, με κριτήριο και ζητούμενο της υποστήριξή τους και όχι την εξαφάνιση και την αντικατάστασή τους από franchising εφαρμογές επέκτασης κεντρικών συμφερόντων.

 

Ο Πρόεδρος                                      H  Γ. Γραμματέας 

Γ. Κατσαΐτης                                     Ν. Βαφειάδου     


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής