breaking news Νέο

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Ημαθίας του ΚΚΕ για την IDECO

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Ημαθίας του ΚΚΕ για την IDECO

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της IDECO Α.Β.Ε η οποία εκδικητικά απέλυσε δύο πρωτοπόρους εργαζόμενους, που μαζί με τους συναδέλφους τους διεκδίκησαν να μην τους επιβληθεί επιπλέον απλήρωτη 15λεπτη εργασία. Απαιτούμε να παρθούν  άμεσα οι απολύσεις  και οι  εργαζόμενοι να γυρίσουν  πίσω στη δουλειά τους.


Οι απολύσεις  αυτές είναι παράνομες και εκδικητικές  αφού σχετίζονται  άμεσα με τη συνδικαλιστική δράση των  εργαζόμενων, με την προσπάθειά τους  να υπερασπιστούν τα εργασιακά τους δικαιώματα αλλά και αυτά των συναδέλφων τους.

Ο κάθε συνδικαλιστής και ο κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα και υποχρέωση να αντιστέκεται στην ένταση της εκμετάλλευσης,  να οργανώνεται συλλογικά στο σωματείο του.

Όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά  παίρνοντας  τη σκυτάλη  η  μια από  την άλλη   δημιούργησαν  ένα νομικό πλαίσιο που δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να απαλλάσσονται από «ενοχλητικές φωνές», να επιβάλλουν   σιγή  νεκροταφείου  μέσα  στους χώρους εργασίας , να   “στήσουν  στον  τοίχο  της ανεργίας”   όποιον  αντιστέκεται  και διεκδικεί. Ένα τέτοιο εργαλείο είναι και ο  νόμος – έκτρωμα Χατζηδάκη που επιχειρήθηκε  να αξιοποιηθεί  από  την εργοδοσία στην IDECO για  να  αυξήσει  το  ωράριο   εργασίας, την απλήρωτη   δουλειά   και  να εντείνει ακόμα   περισσότερο την  εκμετάλλευση  της εργατικής δύναμης.

 
 Είναι ξεκάθαρο ότι η  “δημοκρατία“  και η “ελευθερία” μέσα  σε αυτό  το σάπιο  καπιταλιστικό σύστημα  πάει περίπατο  μόλις  οι εργαζόμενοι  περάσουν  την πύλη  του  εργοστασίου  και  κλείσει   η πόρτα πίσω  τους  με  την έναρξη   της κάθε βάρδιας.

Η δύναμη των  εργαζομένων  βρίσκεται στη συλλογική οργάνωση και πάλη. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι δεν είναι μόνοι τους, μπορούν να βασιστούν στα σωματεία τους, να τα μαζικοποιήσουν ώστε να αντιπαλέψουν από κοινού και από καλύτερη θέση την επίθεση που δέχονται και που εντείνεται σε βάρος των δικαιωμάτων τους και της ζωής τους γενικότερα. Να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών  αναγκών τους συνολικά.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής