breaking news Νέο

Δημοσκόπηση : Εφιάλτης η ακρίβεια για τα νοικοκυριά

Δημοσκόπηση : Εφιάλτης η ακρίβεια για τα νοικοκυριά

Ένα στα πέντε νοικοκυριά δηλώνει ότι είτε έχει κάνει διακανονισμό, είτε έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές για ηλεκτρικό ρεύμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση

 

Εξαιρετικά ανήσυχη για τις επιπτώσεις από την ακρίβεια και τις συνεχείς ανατιμήσεις είναι η συντριπτική πλειοψηφία όσων πήραν μέρος στη δημοσκόπηση της MARC για τον ΑΝΤ1.

Ένα στα πέντε νοικοκυριά δηλώνει ότι είτε έχει κάνει διακανονισμό, είτε έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές για ηλεκτρικό ρεύμα, ένα στα τέσσερα ότι έχει υποχρεώσεις προς τις τράπεζες που δεν μπορεί να αποπληρώσει , ενώ για την πληρωμή των ενοικίων το ίδιο ισχύει για ένα στα τρία νοικοκυριά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 15,5% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τους, ενώ σχεδόν 4 στους 10 αναφέρουν ότι αναγκάζονται να περιορίσουν βασικές δαπάνες. Μόνον τ0 6,9% δηλώνει ότι δεν επηρεάζεται ιδιαίτερα, ενώ το 37,9% λέει ότι δυσκολεύεται, αλλά θα μπορέσει να ανταπεξέλθει.

 

Διχασμένοι οι πολίτες για τον εκλογικό νόμο

Το 44,2% των ψηφοφόρων τάσσονται υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου , ενώ το 45% δηλώνει κατά της αλλαγής. Ωστόσο, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής δηλώνουν υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου, στην κατεύθυνση της πιο εύκολης επίτευξης της αυτοδυναμίας.

 

Αρνητικά συναισθήματα για τη Ρωσία

Μόλις το 27,8% των πολιτών τρέφει θετικά συναισθήματα για τη Ρωσία μετά από την εισβολή στην Ουκρανία. Όπως είναι γνωστό, στη χώρα μας παραδοσιακά η Ρωσία και οι Πούτιν απολάμβαναν μεγάλη δημοσκοπική αναγνώριση - κάτι που αλλάζει λόγω του πολέμου. Δύο στους τρεις ψηφοφόρους μιλούν θετικά για την Ουκρανία, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η Γαλλία γεννά θετικά συναισθήματα στο 71,9% των πολιτών, όπως και η Ενωμένη Ευρώπη στο 51,9%


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής