breaking news Νέο

Ξεκίνησε το επιμορφωτικό σεμινάριο του Ι.Π.Ε. της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας

  • Ξεκίνησε το επιμορφωτικό σεμινάριο του Ι.Π.Ε. της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας
  • Ξεκίνησε το επιμορφωτικό σεμινάριο του Ι.Π.Ε. της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας

Με ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησε την Πέμπτη 24 Μαρτίου το πρωί στον Ιερό Ναό του Οσίου Αντωνίου Πολιούχου Βεροίας, σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία από τον Covid-19, το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Οργάνωση και διοίκηση ενορίας – προσφορά προς τον άνθρωπο» που υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» (κωδικός ΟΠΣ 5073422) του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

 

Κατά την εναρκτήρια συνάντηση τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος δεν παρέλειψε να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του πρωτίστως προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’, πρόεδρο του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε. και εν συνεχεία προς τον αναπληρωτή διευθυντή του Ι.Π.Ε Πανοσ. Αρχιμανδρίτη Θεολόγο Αλεξανδράκη, αλλά και προς το συντονιστή του προγράμματος Αρχιμανδρίτη Παύλο Σταματά.

 

Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, αναπληρωτής διευθυντής του Ι.Π.Ε., ο οποίος, αφού μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο για τη συνεργασία με το Ι.Π.Ε. και τη δυνατότητα που προσφέρει στους κληρικούς, μέσω της διά βίου μάθησης και εκπαίδευσης, να επιμορφωθούν και να ενισχυθούν στην αντιμετώπιση των πρακτικών θεμάτων της ενοριακής ζωής. 

 

Ο π. Θεολόγος ευχαρίστησε επίσης το συντονιστή του προγράμματος Αρχιμ. π. Παύλο Σταματά, Αρχιερατικό Επίτροπο Αντιγονιδών, για την άριστη συνεργασία και τη βοήθειά του στην οργάνωση του προγράμματος, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου. 

 

Στη συνέχεια ο αναπληρωτής διευθυντής του Ι.Π.Ε. μίλησε για το αντικείμενο του προγράμματος «Οργάνωση και διοίκηση ενορίας – προσφορά προς τον άνθρωπο» και ειδικότερα αναφέρθηκε στο περιεχόμενο και τους στόχους του. Παρουσίασε με συνοπτική περιγραφή τις επιμέρους θεματικές ενότητες και τόνισε την μεγάλη σημασία και σπουδαιότητα τους στο πλαίσιο της δράσης του Κληρικού.

 

Το πρόγραμμα παρακολουθεί μεγάλη μερίδα των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ οι επόμενες συναντήσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως.  

 

Μετά την ολοκλήρωση των επιμορφωτικών συναντήσεων, ο  Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, αναπληρωτής διευθυντής του Ι.Π.Ε., θα πραγματοποιήσει τον απολογισμό του προγράμματος και την προβλεπόμενη διαδικασία αξιολόγησης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής