breaking news Νέο

ΒΕΡΟΙΑ: Πέρασε και από τις Σέρρες

  • ΒΕΡΟΙΑ: Πέρασε και από τις Σέρρες
  • ΒΕΡΟΙΑ: Πέρασε και από τις Σέρρες

Η ομάδα της ΒΕΡΟΙΑΣ πέρασε νικηφόρα και από το Δημοτικό Στάδιο των Σερρών και μετράει πλέον αντίστροφα για την ολοκλήρωση μιας ακόμη απόλυτα πετυχημένης σεζόν. Της τρίτης συνεχόμενης μετά τα «πέτρινα χρόνια» στα οποία είχαν φροντίσει να την οδηγήσουν προηγουμένως κάποιοι περαστικοί από την ομάδα και την πόλη.

Ενα βήμα λοιπόν πιο κοντά στον πρώτο φετινό της στόχο βρίσκεται από το περασμένο Σάββατο το απόγευμα η ΒΕΡΟΙΑ. Κι αν δεν είχε καταφέρει να σκοράρει στο 4ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, στα δύο τελευταία της παιχνίδια και να πάρει την νίκη με αντίπαλο τον Πιερικό και την Καρδίτσα, η βασική αντίπαλός της στην διεκδίκηση της πρώτης θέσης του Βορείου Ομίλου, Λάρισα, σήμερα θα μιλούσαμε για μη αναστρέψιμη κατάσταση, στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. (Φαντάζεστε τι σενάρια θα είχε επινοήσει, ο τηλεοπτικός εισαγγελέας, όπως πολύ εύστοχα τον χαρακτήρισαν από την ΠΑΕ, αν η ΒΕΡΟΙΑ είχε κερδίσει δύο συνεχόμενα παιχνίδια της, με γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων);

Στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου, όπως ακριβώς αναμένονταν η ΒΕΡΟΙΑ γνώρισε μια ακόμη δύσκολη δοκιμασία, αφού όπως επανειλημμένα έχει επισημανθεί, στον Βόρειο Όμιλο της SL2, δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος, ούτε βατός αγώνας.

Ο Πανσερραϊκός που παίζει την ύπαρξή του στην κατηγορία, αφού βρίσκεται στα όρια της ζώνης του υποβιβσμού ήταν σίγουρο ότι θα υπερέλαβε εαυτό, προκειμένου να πάρει κάτι από το παιχνίδι, όπως και έγινε. Κι αν τελικά δεν κατάφερε να φύγει από το γήπεδο με θετικό αποτέλεσμα ήταν επειδή βρήκε απέναντί του την φετινή ΒΕΡΟΙΑ. Μια Βέροια που εκτός από το πολύ ποιοτικό ρόστερ και το ξεχωριστό για την κατηγορία, σύνολο έχει στις τάξεις της και έναν άκρως αποτελεσματικό, που διανύει μια περίοδο απίστευτης ρέντας – σκοράρει για έβδομο συνεχόμενο παιχνίδι – ποδοσφαιριστή: Τον Γιάννη Πασά.

Στα πρώτα 25λεπτα ο γηπεδούχος Πανσερραϊκός έδειχνε να ελέγχει τον ρυθμό του παιχνιδιού, δίχως όμως να δημιουργεί κινδύνους στην εστία του Μάρκου Βελλίδη, όπως βέβαια και η ΒΕΡΟΙΑ στο ίδιο διάστημα δεν είχε καταφέρει να απειλήσει σοβαρά τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Η πρώτη αξιόλογη φάση του αγώνα καταγράφηκε στο 27' και είναι για λογαριασμό της ΒΕΡΟΙΑΣ. Ο Οικονόμου με μακρινή μπαλιά ακριβείας βρήκε τον Γιακουμάκη, όμως το σουτ του επιθετικού των φιλοξενούμενων ήταν αδύνατο και δεν δυσκόλεψε τον Κατσίκα.

Η μεγάλη ευκαιρία να πάρει προβάδισμα η ΒΕΡΟΙΑ στο σκορ ήρθε τρία λεπτά αργότερα. Στο 30', συγκεκριμένα, ο Πασάς έβγαλε από τα δεξιά την παράλληλη, συρτή σέντρα, με τον Γιακουμάκη απέναντι και σε απόσταση τριών μέτρων από τον αντίπαλο τερματοφύλακα να κάνει το πλασέ, τον Κατσίκα ενστικτωδώς να αποκρούει με το δεξί πόδι του την μπάλα και στην αντεπίθεση ο Πανσερραϊκός με την σειρά του να αγίζει το γκολ με τον Στίνα, το σουτ του οποίου από το ύψος της μεγάλης περιοχής έφυγε ελάχιστα άουτ.

Στην επανάληψη και στην πρώτη καλή στιγμή που δημιούργησε η ΒΕΡΟΙΑ κατάφερε να σκοράρει. Στο 52' ο Γιακουμάκης βρήκε ωραία μέσα στην περιοχή του Πανσερραϊκού, τον Πασά και αυτός με σουτ νίκησε τον Κατσίκα γράφοντας το 0-1.

Μετά το γκολ του Πασά το παιχνίδι άνοιξε με την μία ευκαιρία να διαδέχεται την άλλη. Στο 63' ο Φοφανά τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα δεν καταφέρνει να τον νικήσει. Στο 79' σουτ του Ορφανίδη διώχνει δύσκολα σε κόρνερ ο Κατσίκας. Στο 80' η σειρά του Πόζογλου να βρεθεί κοντά στο γκολ, δίχως όμως να καταφέρει να ολοκληρώσει την ωραία προσπάθεια που είχε ξεκινήσει.

Από την δίκη του πλευρά ο Πανσερραϊκός στο ίδιο διάστημα είχε μια καλή στιγμή στο 67' με τον Κόντσι να κάνει την κεφαλιά από καλή θέση, δίχως όμως να βρει εστία.

Δίχως λάθη η διαιτησία του κ. Περράκη από την ΕΠΣ Αθηνών και σωστές οι υποδείξεις των βοηθών του Κούλα (Ξάνθη) Χριστάκογλου (Χαλκιδικής).

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Κατσίκας, Κεφαλάς (88' Μασκανάκης), Καρασαλίδης, Ζέρης, Πίντο, Μαρκιόνι (59' Ανάκογλου), Κρητικός, Στίνα, Κόντσι, Ντίαζ (88' Έππας), Κανίς.

ΒΕΡΟΙΑ: Βελλίδης, Πεταυράκης (66' λ.τ. Παχρήστος), Μούχαλης, Δημόπουλος, Σκόνδρας, Γαβριηλίδης, Οικονόμου, Μούργος (78' Πόζογλου), Φοφανά (78' Ορφανίδης), Γιακουμάκης (88' Καπνίδης), Πασάς (88' Μπλέτσας).


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής