breaking news Νέο

Κ. Βοργιαζίδης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας : «Θα χρειαστεί χείρα βοηθείας από την κυβέρνηση»

  • Κ. Βοργιαζίδης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας : «Θα χρειαστεί χείρα βοηθείας από την κυβέρνηση»
  • Κ. Βοργιαζίδης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας : «Θα χρειαστεί χείρα βοηθείας από την κυβέρνηση»
  • Κ. Βοργιαζίδης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας : «Θα χρειαστεί χείρα βοηθείας από την κυβέρνηση»
  • Κ. Βοργιαζίδης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας : «Θα χρειαστεί χείρα βοηθείας από την κυβέρνηση»
  • Κ. Βοργιαζίδης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας : «Θα χρειαστεί χείρα βοηθείας από την κυβέρνηση»
  • Κ. Βοργιαζίδης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας : «Θα χρειαστεί χείρα βοηθείας από την κυβέρνηση»

Ψηφίσματα για την εισβολή της Ρωσίας τέθηκαν από τη ΛΑ.Σ και την παράταξη Μαρκούλη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, το απόγευμα της Δευτέρας 28ης Μαρτίου.

 

«Καταδικαστέα η αλλαγή συνόρων. Το δημοτικό συμβούλιο όμως  δεν είναι χώρος άσκησης εξωτερικής πολιτικής. Η περιοχή μας επλήγη ιδιαίτερα από το 2015, αφού έπαψαν να πηγαίνουν, τουλάχιστον με τη νόμιμο οδό, στη Ρωσία. Κλόνισε τους συνεταιρισμούς μας και δυστυχώς αναμένουμε επανάληψη με πολύ δυσμενέστερους όρους, αφού θα υπάρξουν και άλλα αντίμετρα από τη Ρωσία. Είτε αυτά είναι κονσέρβες ροδακίνων, είτε χυμοί. Φυσικά θα υπάρξει και η αδυναμία της Ουκρανίας να απορροφήσει αγροτικά μας προϊόντα. Θα πληγούμε και από την απουσία θρησκευτικού τουρισμού. Ρώσοι και Ουκρανοί κατέκλυζαν τα μοναστήρια της περιοχής μας. Μια περιοχή που το φόρτε της δεν είναι οι παραλίες, το πλήγμα θα είναι μεγάλο. Ας το λάβουν υπόψη τους οι κυβερνώντες, δίνοντας τη χείρα βοηθείας που θα χρειαστεί», απάντησε ο δήμαρχος, Κώστας Βοργιαζίδης. 

Επίσης αναφέρθηκε στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ, με αφορμή το μεγάλο ενεργειακό κόστος που έχουν επωμιστεί δήμοι και ΔΕΥΑ, από την ανεξέλεγκτη αύξηση της τιμής του ρεύματος. «Ο υπουργός  κ. Βορίδης να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δώσει αυτά που πρέπει. Το ποσό που θα χρειαστεί, για να «ισοφαρίσουμε» τα ποσά του ενεργειακού κόστους. Ελπίζουμε ότι δεν θα είναι τα 700 εκ. ευρώ που ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, αλλά θα είναι πιο χαμηλά», κατέληξε ο δήμαρχος στην προ ημερήσιας διάταξης τοποθέτησή του.

 

Για ελλιπή  ενημέρωση του δημάρχου έκανε λόγο ο Παύλος Παυλίδης από τους «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ». «Αναφερθήκατε μόνο στις επιπτώσεις του πολέμου. Το θέμα είναι τι κάνει ο δήμος, στο πλαίσιο άσκησης της κοινωνικής πολιτικής. Θα έρθει θέμα για υποδοχή προσφύγων από την Ουκρανία στο στρατόπεδο της Αγίας Βαρβάρας; Τι μέτρα προστασίας μπορούμε να πάρουμε ως δήμος για την προστασία των πολιτών από την ακρίβεια; Πριν λίγο καιρό παραχωρήσαμε παραγωγή ενέργειας σε συμπολίτη μας, έναντι πινακίου φακής; Μήπως πρέπει ως δήμος να επεκταθούμε σε ΑΠΕ;».

«Στις προτάσεις μας στο «Τρίτσης» έχουμε καταθέσει προτάσεις για ΑΠΕ», του απάντησε ο κ. Βοργιαζίδης.

Ο κ. Παυλίδης επίσης έκανε λόγο για τραγική κατάσταση στους δρόμους της Βέροιας. «Το χειμώνα δεν μπορεί να στρωθεί πίσσα, τώρα γιατί δεν ρίχνετε; Υπάρχει πρόβλημα με τις λακκούβες. Σπάνε τα αμάξια», είπε.

 

Στη χρηματοδότηση του Δοξάτου από τον κ. Πέτσα, στο πλαίσιο της διαδρομής του Αποστόλου Παύλου στη Μακεδονία, με 480.000 ευρώ, η αναφορά, με ποδοσφαιρικούς όρους, του Αντώνη Μαρκούλη. «Βέροια-Δοξάτο 0-1. Ο Απόστολος Παύλος δεν πέρασε από τη Βέροια;», διερωτήθηκε.

 

Απαράδεκτη χαρακτήρισε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ο επικεφαλής της ΛΑΣ, κατηγορώντας παράλληλα ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για τον, ιμπεριαλιστικό  όπως τον χαρακτήρισε, πόλεμο. Ο κ. Μελιόπουλος αναφέρθηκε στη μειωμένη κατά 65% προβλεπόμενη χρηματοδότηση του δήμου Βέροιας, από την κυβέρνηση. «Η υποχρηματοδότηση τσακίζει κόκκαλα, το προσωπικό δεν επαρκεί, ενώ αντίθετα έχουν προσθέσει πάνω από 200 αρμοδιότητες στο δήμο», σημείωσε.

 

 Για άθλια κατάσταση του ξύλινου υποστρώματος των πεζοδρόμων της «Ελιάς» έκανε λόγο ο  Δημήτρης Τσανακτσίδης. Επίσης αναφέρθηκε στην άσχημη κατάσταση των στάσεων των αστικών λεωφορείων. 

 

Αν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις ασφαλτοστρώσεις του δήμου, καθώς επίσης αν υπάρχει αντίστοιχο για φθαρμένα πλακάκια των πεζοδρομίων, ρώτησε τον αντιδήμαρχο Τεχνικών κ. Τσαχουρίδη, ο Κωνσταντίνος Τροχόπουλος. 

 

Στο ακανθώδες πρόβλημα του ροδακίνου και του κόστους σε μεροκάματα, αλλά και φάρμακα, η αναφορά του Στάθη Κελεσίδη, ο οποίος παρέθεσε σχετικά στοιχεία. «Πού βαδίζουμε; Οδηγούμαστε σε άγνωστα και επικίνδυνα μονοπάτια», αναλογίστηκε ο κ. Κελεσίδης, Προφανώς το ερώτημά του είναι και ερώτημα όλων των αγροτών του τόπου μας. 

 

Ως «μαύρη» χαρακτήρισε την περασμένη Κυριακή o Θεόφιλος Κορωνάς, εξαιτίας της πτώσης του Φιλίππου από την Α1 του χάντμπολ, μετά από συνεχή παρουσία 45 ετών στα «σαλόνια» της ελληνικής χειροσφαίρισης, ζητώντας τη στήριξη της ομάδας από όλους. 

 

 

«Βγάζουμε μικρές ποσότητες μπαζών, μόνο με ραντεβού. Δεν τα αφήνουμε όποτε θέλουμε και όπου θέλουμε. Υπάρχει η  εφαρμογή «δήμος Βέροιας», στην οποία μπορούν οι πολίτες να βρουν τα τηλέφωνα. Τα υλικά από ανακαινίσεις είναι υποχρεωμένοι οι ιδιώτες να τα απομακρύνουν μέσω των ειδικών εταιρειών. Η Βέροια το πρωί της 25ης Μαρτίου ήταν πεντακάθαρη. Δυστυχώς μετά την παρέλαση, το μεσημέρι, ήταν χάλια. Ποιος τα έκανε αυτά; Εμείς», είπε ο αντιδήμαρχος Kαθαριότητας, Βασίλης Παπαδόπουλος.

Ο αντιδήμαρχος Tεχνικών Αλέξανδρος Τσαχουρίδης αναφέρθηκε στην αποκατάσταση του φθαρμένου οδοστρώματος  με άσφαλτο και των πεζοδρομίων από τις υπηρεσίες του δήμου, τονίζοντας ότι υπεύθυνη για τις τομές των έργων αποχέτευσης και ύδρευσης είναι η ΔΕΥΑΒ.

Στη σύσκεψη στο Επιμελητήριο Ημαθίας για το ροδάκινο αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Ηλίας Τσιφλίδης. «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για τους αγρότες μας. Χάνουμε ένα πολύ μεγάλο μέρος της αγοράς μας. Ο νομός μας δεν έχει παραγωγές ηλίανθου και σιτηρών. Ο δήμαρχος είναι κοντά στα προβλήματα των αγροτών. Έχουμε συνεχή επικοινωνία με τη «διεπαγγελματική». Δυστυχώς οι πόλεμοι έχουν αυτά τα αποτελέσματα», κατέληξε.

Στο πρόβλημα της βοοεκτροφής στην Ημαθία αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Tουρισμού Λάζαρος Ασλανίδης, τονίζοντας ότι η αλματώδης αύξηση του ενεργειακού κόστους και των ζωοτροφών έφερε μεγάλα προβλήματα σε ένα κλάδο, που δίνει εισόδημα στην περιοχή μας. Επίσης αναφέρθηκε στο πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Βέροιας, με την αλματώδη αύξηση του κόστους στην ενέργεια και στις πρώτες ύλες. 

Με το ρόλο του εφόρου του Φιλίππου στο χάντμπολ η αναφορά του προέδρου της ΔΕΥΑΒ, Στέργιου Διαμάντη. «Ο Φίλιππος έχει πάρει περισσότερα πρωταθλήματα στο χάντμπολ από κάθε άλλη ομάδα. Είναι ώρα να σταθούμε κοντά στην ομάδα, όλοι οι κάτοικοι αυτού του τόπου. Δύσκολες ημέρες, αλλά θα σηκωθούμε ενωμένοι», είπε ο κ. Διαμάντης. Σχετικά με το κομμάτι της ΔΕΥΑΒ ο κ. Διαμάντης αναφέρθηκε στα έργα που γίνονται και στις κοινότητες του δήμου, αλλά και στην πόλη της Βέροιας, με πρώτο την αποκατάσταση των τομών με άσφαλτο στο κέντρο της Βέροιας, πριν από το Πάσχα.


Βοργιαζίδης
Παυλίδης
Παπαδόπουλος
Διαμάντης
Λαζαρίδης

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής