breaking news Νέο

ΒΕΡΟΙΑ: Καθάρισε στο πρώτο μέρος

  • ΒΕΡΟΙΑ: Καθάρισε στο πρώτο μέρος
  • ΒΕΡΟΙΑ: Καθάρισε στο πρώτο μέρος
  • ΒΕΡΟΙΑ: Καθάρισε στο πρώτο μέρος

Η ΒΕΡΟΙΑ ξεπέρασε χθες, δίχως βαθμολογικές απώλειες και το εμπόδιο του Ηρακλή, από τον οποίο είχε γνωρίσει ισάριθμες ήττες τις δυο προηγούμενες αναμετρήσεις τους (φιλικό προετοιμασίας και αγώνα πρωταθλήμαατος του πρώτου γύρου) και σε συνδυασμό με την ήττα της Λάρισας στην Ξάνθη βρίσκεται με το ένα πόδι στα μπαράζ για την άνοδο στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία της χώρας μας.

Το 3-1 με το οποιο κέρδισε χθες η ΒΕΡΟΙΑ και με δεδομένο ότι στο 10ο λεπτό προηγείτο ήδη με 2-0 και στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου με 3-0, μπορεί να δείχνει μια εύκολη νικη επί ενος αδύναμου αντιπάλου. Ομως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Με βάση την εξέλιξη του σκορ οι Βεροιώτες φίλαθλοι που βρέθηκαν στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου μπορεί να πέρασαν ένα εύκολο δίχως αγχος κυρίως πρώτο ημίχρονο. Ομως αγωνιστικά η ομάδα της Θεσσαλονίκης καθε άλλο παρά ευκαταφρόνητος αντίπαλος αποδείχθηκε. Αντίθετα θα λέγαμε η εικόνα της κυρίως στο δεύτερο μέρος αλλά και στο πρώτο ίσως βέβαια λιγότερο ήταν απο τις καλύτερες που είδατε μέχρι στιγμής φέτος στο Δημοτικό Στάδιο.

Το 3-0 με το οποίο προηγήθηκε στο πρώτο μερος η ΒΕΡΟΙΑ οφείλεται αρχικά στην αποτελεσματικότητα των ποδοσφαιριστών της που στο διάστημα αυτό άγγιξε το 75% τέσσερις τελικές τρια γκολ και στην έξυπνη τακτική που εφάρμοσε μετά το πρώτο της γκολ που το πέτυχε μόλις στο 6' και στην πρώτη στην κυριολεξία επίσκεψη της στα καρέ του αντιπάλου της. Εδωσε γήπεδο και την μπάλα στον αντίπαλο ο οποίος στο πρώτο 45λεπτο ναι μεν είχε στην κατοχή του περισσόερο χρόνο την μπάλα, δίχως όμως να καταφέρει να διασπάσει την οργανωμένη άμυνα της αντιπάλου του με αποτέλεσμα να κάνει όλη κι όλη σ' αυτό το πρώτο 45λεπτο μια τελική (στο 13' σουτ από πλάγια θέση του Αλεξ μπλόκαρε ο Βελλίδης).

Αντίθετα η ΒΕΡΟΙΑ με τέσσερις οργανωμένες αντεπιθέσεις χάρις στην ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των ποδοσφαιριστών πέτυχε τρια τέρματα!!

Στο 6' συγκεκριμένα και ύστερα από κλέψιμο της μπάλας στο κέντρο του γηπέδου αυτή έφθασε στον Γιακουμάκη που με ασύλληπτο σουτ από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Παλαβράκη και έγραψε το 1-0.

Τρία λεπτά αργότερα κεφαλιά του Πασά από καλη θέση μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Ηρακλή και στο αμέσως επόμενο λεπτό έγινε το 2-0. Ο Γακουμάκης που ήταν και ο MVP του αγώνα με την δημιουργία του δεύτερου και του τρίτου τέρματος και το σκοράρισμα του πρώτου μπήκε στην αντίπαλη πεεριοχή από πλάγια θέση και παρά το τράβηγμα του Χρουσιέλ βρέθηκε απέναντι από τον Πεταβράκη με τον αμυντικό του Ηρακλή να τον κλωτσάει από πισω και μόνο τότε ο επιθετικός της ΒΕΡΟΙΑΣ βρέθηκε στο έδαφος και τον διαιτητή παρά τις αδικαιολόγητες έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων να μην αλλάζει γνώμη και να στήνει την μπάλα στα ένδεκα βήματα με τον Πασά να γράφει το 2-0.

Η επόμενη ευκαιρία της ΒΕΡΟΙΑΣ έφερε και το τρίτο τέρμα.

Στο 45' συγκεκριμένη και σε αντεπίθεση της γηπεδούχου ο Γιακουμάκης έστρωσε την μπαλα στον Πασά και ο τελευταίος από κοντά έκανε το 3-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ του Ηρακλή από τα αποδυτήρια.

Στο 47' συγκεκριμένα ο Ντένζελ που είχε μπει αλλαγή με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Βελλίδη μειώνοντας το σκορ σε 3-1.

Το γκολ στο ξεκίνημα της επανάληψης φαίνεται να αποσυντόνισε την ΒΕΡΟΙΑ που δεν είχε την ίδια οργάνωση με το πρώτο μέρος και την σωστή αντίδραση αμυντικά απειλή κοιτά την εστία του Βελλίδη, ευτυχώς όμως δίχως να καταφέρει και να τον νικήσει για δεύτερη φορά κάτι που αν συνέβαινε θα μετέτρεπε το παιχνίδι σε ντέρμπι.

Συγκεκριμαένα από το 47' που έγινε το 3-1 μέχρι την λήξη του αγώνα οι Θεσσαλονικείς κατέγραψαν τέσσερις ευκαιρίες (στο 53' και στο 62' απέκρουσε σωτήρια ο Βελλίδης σουτ του Ματίας και στο 72' και στο 75' κεφαλιές από ευνοϊκη θέση για γκολ του Παπαστεργιανού δεν βρήκαν εστία) ενω από την δική της πλευρά η ΒΕΡΟΙΑ στο ίδιο διαστημα είχε μόνο μια καλη στιγμή με κεφαλιά του Σκόνδρα, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Πόζογλου.

Η ουσία βέβαια είναι ότι η ΒΕΡΟΙΑ κέρδισε ένα ακόμη παιχνίδι με τον δυσκολότερο αντίπαλο ίσως ενω αντίθετα η Λάρισα γνώρισε την ήττα στην Ξάνθη, με αποτέλεσμα να μεγαλώσει η ψαλίδα που χωρίζει τις δυο βασικές διεκδικήτριες της πρώτης θέσης του βορείου ομίλου.

Ο αθηναίος ρέφερι κ. Γκάμαρης ξεκίνησε το παιχνίδι με τις καλύτερες προθέσεις "να κόψει το καρπούζι στη μέση". Οι συνεχείς και αδικαιολόγητες όμως διαμαρτυρίες των παικτών και του πάγκου του Ηρακλή φαίνεται ότι τον επηρέασαν με αποτέλεσμα στην επανάληψη να δώσει "τα σπόρια" στους φιλοξενούμενους. Σωστές οι υποδείξεις των βοηθών του Φωτόπουλου και Νιδριώτη.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Βέροια: Βελλίδης, Μουχάλης, Πεταυράκης (72′ Παπαχρήστος), Σκόνδρας, Δημόπουλος, Οικονόμου (86′ Μαραγκός), Μούργος (67′ Ορφανίδης), Γαβριηλίδης, Γιακουμάκης (86′ Μπλέτσας), Φοφανά (67′ Πόζογλου), Πασάς.

Ηρακλής: Παλαβράκης, Μανωλάκης (46′ Πήλιος), Πανάγου, Α. Παπαστεριανός, Χρουσιέλ, Πατράλης, Νταμιάν, Άλεξιτς (79′ Βιτίνιο), Καρτσαμπάς (46′ Μπαστακός), Τομάς, Τότσκα (46′ Ντένζελ).

 

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Βέροια – Ηρακλής     3-1

Αλμωπός Αριδαίας – Ολυμπιακός Βόλου  0-0

Θεσπρωτός – Τρίκαλα         2-0

Πιερικός – Απόλλων Λάρισας         3-2

Απόλλων Πόντου – Πανσερραϊκός            1-0

Καβάλα – ΠΑΟΚ Β     1-1

Ξάνθη - Λάρισα         2-0

Καρδίτσα - Ολυμπιακός Β. (αναβλήθηκε)

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

                                              αγώνες       βαθμοί

1. ΒΕΡΟΙΑ       26        64

2. ΛΑΡΙΣΑ       25        53

3. ΚΑΡΔΙΤΣΑ  24        44

4. ΞΑΝΘΗ       25        43

5. ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ         25        41

6. ΠΑΟΚ Β.      26        35

7. ΗΡΑΚΛΗΣ   25        34

8. ΑΡΙΔΑΙΑ     25        32

9. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ          25        29

10. ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ        25        29

11. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β' 23        29

12. ΑΠΟΛΛΩΝ Λ.       25        26

13. ΠΙΕΡΙΚΟΣ 25        26

14. ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ  25        21

15. ΤΡΙΚΑΛΑ  26        21

16. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. 25        21

17. ΚΑΒΑΛΑ   24        20


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής