breaking news Νέο

Π. Γκυρίνης : «Στον αέρα συμβασιοποιημένα δημοτικά έργα, λόγω της δραματικής αύξησης του κόστους των πρώτων υλών»

Π. Γκυρίνης : «Στον αέρα συμβασιοποιημένα δημοτικά έργα, λόγω της δραματικής αύξησης του κόστους των πρώτων υλών»

Σημαντικά τα όσα ανέφερε ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας, Παναγιώτης Γκυρίνης, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το απόγευμα της Τετάρτης 30ης Μαρτίου. Το θέμα, που εθίγη επίσης και στην πρόσφατη έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ, είναι το τι θα γίνει με συμβασιοποιημένα έργα των δήμων, στα οποία έχουν εγκατασταθεί ανάδοχοι πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία και τώρα το κόστος τους αυξάνεται δραματικά, λόγω της πολλαπλάσιας αύξησης των τιμών της πρώτης ύλης για την κατασκευή τους. Ένα μεγάλο πρόβλημα για το Δήμο Αλεξάνδρειας, όπως είπε ο δήμαρχος, που υλοποιεί ήδη 4 αναπλάσεις πλατειών!

Ακόμη αναφέρθηκε στη συνεχή αύξηση των αρμοδιοτήτων των δήμων, χωρίς την αντίστοιχη οικονομική χρηματοδότηση από την κυβέρνηση. « Έχουμε πρόβλημα και με το προσωπικό μας. Δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε μία...μελετούλα», τόνισε.

Δραματική επίσης και η αύξηση του κόστους ηλεκτροφωτισμού, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης προσαρμογής των τιμών ενέργειας, με τον κ. Γκυρίνη να τονίζει ότι οι δήμοι δεν μπορούν να λύσουν το ενεργειακό πρόβλημα της χώρας με κατασκευή ΑΠΕ, χωρίς να μπουν σε καθεστώς χρηματοδότησης.

Ο Δήμαρχος επίσης ενημέρωσε το δώμα για τη συνάντηση που θα έχει, σήμερα Πέμπτη 31η Μαρτίου, με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, για τη δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια. «Μας λείπουν δύο άτομα προσωπικό, για να στελεχώσουμε τα εννιά που απαιτούνται. Δυστυχώς, ενώ υπηρετούν στο ΕΚΑΒ, σε γύρω περιοχές, που προέρχονται από την περιοχή μας, δεν θέλουν να έρθουν», τόνισε ο κ. Γκυρίνης, που όμως μάλλον είναι αισιόδοξος για αυτό το μεγάλο ζήτημα, που ταλανίζει την υγεία των συνδημοτών  του.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής