breaking news Νέο

ΒΕΡΟΙΑ: Στο φουλ οι μηχανές μέχρι το τέλος

ΒΕΡΟΙΑ: Στο φουλ οι μηχανές μέχρι το τέλος

Η ΒΕΡΟΙΑ κέρδισε τον Ηρακλή, από τον οποίο τις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις τους είχε ηττηθεί, η Λάρισα έχασε στην Ξάνθη, με αποτέλεσμα η μεταξύ τους διαφορά να εκτοξευθεί στους 11 βαθμούς, που στην χειρότερη περίπτωση μπορεί μεθαύριο Κυριακή να μειωθεί στους οκτώ.

Εξι αγωνιστικές λοιπόν πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και η ΒΕΡΟΙΑ βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στα μπαράζ, για την άνοδο στην Super League 1. Θα μπορούσαμε μάλιστα να πούμε ότι ήδη ετοιμάζεται για την «μάχη» της χρονιάς, με τον επικεφαλής του Νοτίου Ομίλου, που όπως όλα δείχνουν θα είναι ο Λεβαδεακός, αν κάτι τέτοιο δεν ήταν επικίνδυνο. Οχι τόσο επειδή με αυτή τη σκέψη θα κινδύνευε να χάσει την πρώτη θέση, αφού με τα σημερινά δεδομένα μόνο αν η ίδια αποφάσιζε να ...αυτοκτονήσει θα μπορούσε να συμβεί και η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη και των συνεργατών του μέχρι στιγμής δεν δείχνει σημάδια αυτοχειρίας, αλλά κυρίως για αγωνιστικούς λόγους.

Η πρώτη θέση στον όμιλο, την οποία πολλοί μετά και τα αποτελέσματα της περασμένης Τετάρτης, θεωρούν δεδομένη, αποτελεί τον μισό φετινό στόχο που έχει βάλει η διοίκηση και ασπάστηκαν οι προπονητές. Και δίχως το άλλο μισό ναι μεν προσφέρει ηθική ικανοποίηση, χάνεται όμως η ουσία που σύμφωνα με την διοίκηση, είναι η επιστροφή της ομάδας στα σαλόνια της Super League 1.

H ΒΕΡΟΙΑ θα πρέπει να πάει πανέτοιμη στα παιχνίδια μπαράζ με τον πρωταθλητή του Νοτίου Ομίλου και για να συμβεί αυτό δεν πρέπει να χαλαρώσει ούτε στιγμή. Το γκάζι πατημένο στο τέρμα μέχρι και τον τελευταίο αγώνα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, για να μην ψάχνει ρυθμό στο διάστημα που θα μεσολαβήσει από το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, μέχρι τους αγώνες μπαράζ, που δεν είναι και ιδιαίτερα μεγάλο.

Η διαφορά ασφαλείας, από την δεύτερη Λάρισα κα η σιγουριά της πρώτης θέσης στον βόρειο όμιλο, που έχει αποκτήσει η ΒΕΡΟΙΑ, δεν αποτελούν πλεονεκτήματα για τους αγώνες μπαράζ, που θα ακολουθήσουν και καλό είναι να τ' αφήσει στην άκρη, αν δεν θέλει να βρεθεί σε μειονεκτική θέση απέναντι στον αντίπαλο, όποιος κι αν είναι αυτός, που θα έρθει με κεκτημένη ταχύτητα, αφού θα παλεύει μέχρι την τελευταία αγωνιστική για την πρωτιά στον όμιλό του.

Και να κλείσουμε με μια μικρή αναφορά στον αγώνα Ξάνθης – Λάρισας 2-0. Οι «βυσσινοί» του κάμπου, ομάδα με σημαντική, είναι αλήθεια, ιστορία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο της χώρας μας, δέχθηκαν την χαριστική βολή από τους «ακρίτες» και αυτό μόνο έκπληξη δεν αποτελεί.

Η Ξάνθη μετά από 30 και πλέον χρόνια στην μεγάλη επαγγελματική κατηγορία υποχρεώθηκε σε υποβιβασμό σε μια περίοδο που διεκδικούσε μέχρι τα μέσα του δευτέρου γύρου την έξοδό της στην Ευρώπη και παρότι το πρώτο και μοναδικό ελληνικό δικαστήριο που εξέτασε την κατηγορία την απάλλαξε, κάτι που δεν αμφισβήτησαν ούτε αυτοί που την κατηγόρησαν, διαφορετικά θα είχαν προσφύγει στο ΚΑΣ, όπως είχαν δικαίωμα, ουδέποτε της επεστρέφηκαν οι 12 βαθμοί που της είχαν αφαιρεθεί, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σαν «πρόβατο επί σφαγής» (με 17χρονους και 18χρονους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές) στους αγώνες μπαράζ και να γνωρίσει τον πιο άδικο υποβιβασμό που γνώρισε ποτέ ελληνική ομάδα. Και όλοι λίγο, πολύ, θυμόμαστε ποιοί πρωταγωνίστησαν σ' αυτή την υπόθεση.

Αμφέβαλλε λοιπόν κανείς ότι το παιχνίδι με την Λάρισα οι Ξανθιώτες θα το αντιμετώπιζαν σαν τελικό και κάτι παραπάνω;

Στο ποδόσφαιρο, είναι κανόνας, ότι κάνεις αργά ή γρήγορα το βρίσκεις μπροστά σου.

 

Γράφει ο Νίκος Καμπούρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής