breaking news Νέο

Όχημα για αναγνώριση Ποντιακής Γενοκτονίας το Δίκτυο Πόλεων με ποντιακές κοινότητες

Όχημα για αναγνώριση Ποντιακής Γενοκτονίας το Δίκτυο Πόλεων με ποντιακές κοινότητες

Την πεποίθηση ότι το Δίκτυο Πόλεων με Ποντιακές Κοινότητες, που έχει ιδρυθεί από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην επίτευξη του στόχου για διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. «Στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει κάποιος που στο αίμα του να μην έχει γονίδια προσφυγικά», ανέφερε ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Το δίκτυο αυτό ας γίνει το εργαλείο και το όχημά μας για την επίτευξη αυτού του μεγάλου, ευγενούς και δίκαιου στόχου: Άσβεστη μνήμη – εθνική συνείδηση – αγώνας», τόνισε ο κ. Ζέρβας, χαιρετίζοντας σήμερα το μεσημέρι τις εργασίες της δεύτερης συνάντησης του Δικτύου, η οποία φιλοξενήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι η συνάντηση του Δικτύου Πόλεων με Ποντιακές Κοινότητες της ΚΕΔΕ, στο οποίο συμμετέχουν περίπου πενήντα δήμοι της χώρας, διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη, «μια πόλη που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον προσφυγικό και τον ποντιακό ελληνισμό». Ο κ. Ζέρβας τόνισε τη σημασία ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει ήδη απευθυνθεί για το ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων στο δίκτυο των πόλεων από όλον τον κόσμο με τις οποίες είναι αδελφοποιημένος.

«Στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει κάποιος που στο αίμα του να μην έχει γονίδια προσφυγικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας, προσθέτοντας ότι η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων δεν είναι μόνο ζήτημα τιμής, αλλά χρέος ιστορικό, μα πάνω από όλα ανθρώπινο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε υπό την Προεδρία του δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου, παρουσία του Προέδρου της ΚΕΔΕ και δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του προέδρου της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και δημάρχου Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, του Α΄ Αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ και Δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρου Κυζίζογλου καθώς και δημάρχων και εκπροσώπων δήμων που συμμετέχουν στο δίκτυο.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής