breaking news Νέο

Θ.Παπακωνσταντίνου: «Οι αγρότες δεν έχουν καμία άλλη επιλογή από το να βγουν στους δρόμους»

Θ.Παπακωνσταντίνου: «Οι αγρότες δεν έχουν καμία άλλη επιλογή από το να βγουν στους δρόμους»

Ο κύβος ερίφθη! Οι αγρότες βγαίνουν και πάλι στους δρόμους, το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, απαντώντας αγωνιστικά στη συνεχιζόμενη επίθεση της πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαίων, που γίνεται ακόμα πιο σκληρή με την προώθηση των νέων μέτρων.

Στην Πανελλαδική Σύσκεψη των μπλόκων αγροτών – όπως είναι γνωστό – που πραγματοποιήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα, στην οποία και συμμετείχαν εκπρόσωποι από 11 ομοσπονδίες και δεκάδες αγροτικούς συλλόγους απ' όλη τη χώρα, αποφασίστηκαν συντονισμένες αγροτικές κινητοποιήσεις σε όλη την επικράτεια, που θα κορυφωθούν στο τρίτο δεκαήμερο του πρώτου μήνα του νέου έτους.

«Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι συνεχίζεται η κοροϊδία, όσον αφορά στις αποζημιώσεις των καταστροφικών βροχών του περασμένου Ιουλίου, αλλά και στη μη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος από το υφιστάμενο ρωσικό εμπάργκο. Συνεχίζεται επίσης η αδιαφορία για την επιβίωση των αγροτών ροδακινοκαλλιεργητών, όπως φυσικά και για την επιβίωση της ροδακινοπαραγωγής», τόνισε στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» ο Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου, γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας και συντονιστής της κίνησης «πρωτοβουλία αγροτών», προσθέτοντας : «Δεν γίνεται καμία ουσιαστική κίνηση σε καμία κατεύθυνση από το ΥΠΑΑΤ, εάν δηλαδή αυτή η παραγωγή έχει κάποια προοπτική. Και συν τοις άλλοις, καμία έρευνα και καμία στήριξη. Οι αγρότες, έχοντας βιώσει στο πετσί τους τη σκληρή φορολόγηση, τη σκληρή ασφαλιστική πολιτική και πολύ περισσότερο έχοντας αντιληφθεί τι τους περιμένει μέσα στο 2018 (καταιγισμός σεναρίων για αύξηση ΕΝΦΙΑ στα χωράφια, για κατασχέσεις από την ύπαρξη χρεών και κόκκινων δανείων και υποχρεώσεων σε ασφαλιστικά ταμεία), δεν έχουν καμία άλλη επιλογή από το να βγουν στους δρόμους». Ακόμα, όπως επεσήμανε ο κ. Παπακωνσταντίνου, «θα θέλαμε να είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση, να υπάρχει μια προοπτική, μιας και δεν έχουμε καμία διάθεση να βγούμε στους δρόμους και να παρακωλύουμε την συγκοινωνία, οδηγούμενοι στα δικαστήρια με την κατηγορία αυτή και να καταδικαζόμαστε, δεν έχουμε όμως και καμία άλλη επιλογή...».

Τέλος, ο κ. Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε πως το τελευταίο διάστημα, παρ' ότι πρόκειται για εορταστική περίοδο, γίνονται από πλευράς Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας περιοδείες – εξορμήσεις – συσκέψεις στα χωριά, με επιδίωξη την καλύτερη προετοιμασία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, οι οποίες και θα κορυφωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής