breaking news Νέο

Κόλλησε στο μηδέν η ΒΕΡΟΙΑ

Κόλλησε στο μηδέν η ΒΕΡΟΙΑ

Στον Απόλλωνα Πόντου σταμάτησε το νικηφόρο σερί των πέντε αγώνων που έτρεχε η ΒΕΡΟΙΑ, με αποτέλεσμα η Λάρισα που κέρδισε εκτός έδρας την Καβάλα με 0-1 (το γκολ στο 5ο λεπτό ο Νικολιάς) να μειώσει την διαφορά από την κορυφή στους 6 βαθμούς και να αναπτερώσει τις ελπίδες της για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Η ΒΕΡΟΙΑ δίχως να πιασει απόδοση σύμφωνα με τις δυνατότητές της και με εξαίρεση τα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα, διάστημα κατά το οποίο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να την κοιτάξουν στα μάτια και μέχρι ενος σημείου τα κατάφεραν ήταν καλύτερη από τον αντίπαλό της, ενω στο τελευταίο μισό του δευτέρου ημιχρόνου πίεσε ασφυκτικα την εστία του τερματοφύλακα του Απόλλωνα Πόντου Πίτκα, δημιούργησε ευκαιρίες τις οποίες όμως δεν κατάφερε αυτή τη φορά να μετουσιώσει σε γκολ. Ετσι και με δεδομένο ότι η ομάδα της Καλαμαριάς με εξαίρεση επαναλαμβάνουμε το πρώτο 20λεπτο που στάθηκε με αξιώσεις στο παιχνίδι (σε ολο το υπόλοιπο διάστημα ελάχιστα απείλησε την εστία του Βελλίδη) το 0-0 θα λεγαμε ήρθε φυσιολογικά.

Η πρώτη καλη στιγμή ανήκε στους γηπεδούχους και δημιουργήθηκε απο λάθος γύρισμα του Μπουκουβάλα με τον Μαλουμαντσόκο να γίνεται κατοχος της το πλασέ του όμως από το σημείο του πέναλτι δεν βρήκε στόχο (5').

Στο 9' έχουμε δεύτερη καλή στιγμή του Απόλλωνα με τον Ενομό να κάνει το σουτ από μακρινή απόσταση και τον Βελλίδη να διώχνει σε κορνερ.

Από το 20' όπως ήδη αναφέραμε άρχισε η αντεπίθεση ης ΒΕΡΟΙΑΣ δίχως όμως οι παίκτες της αυτή τη φορά να καταφέρουν να την μετουσιώσουν σε γκολ. Στο σουτ του Πασά μέσα από την περιοχή η μπάλα μολις αουτ (5’). Στο 26' κεφαλιά του Γιακουμάκη ελάχιστα και πάλι αουτ. Στο 28' έχουμε την ανατροπή του Μούργου από τον Αμαραντίδη και τον διαιτητή να δείχνει παίζετε. Στο 36' ο Πασάς φεύγει μόνος στην αντίπαλη περιοχή ανοίγει όμως το κοντρολ και χάνεται η ευκαιρία "εν τη γεννέσει της". Στο 42' ο Καλογέρης τραβάει τον Γιακουμάκη μέσα στην περιοχή της ομάδας του, με αποτέλεσμα ο επιθετικός της ΒΕΡΟΙΑΣ να χάσει τον βηματισμό του τον διαιτητή όμως να δείχνει παίζετε. Στο 47' γυριστή κεφαλιά του Σκόνδρα η μπάλα κατευθύνεται στα δίχτυα ομως την τελευταία στιγμή με προβολή ο Δαλιανόπουλος την απομακρύνει. Στο 64' γυριστό σουτ του Πασά η μπαλα ελάχιστα αουτ. Στο 68' σουτ του Ορφανίδη μέσα από την περιοχή η μπάλα στην συμβολή των δοκαριών της εστίας του Πίτκα. Στο 69' γυριστό σουτ του Γιακουμάκη μέσα απο την περιοχή απομακρύνεται από αμυντικό του Απόλλωνα λίγο πρινη μπάλα καταλήξει στα δίχτυα. Στο 82' ο Απόλλων μένει με 9 ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Κουακού και του Μαλουμαντσόκο ((κτύπησαν αντιπάλους εκτός φάσης). Στο 87' η τελευταία ευκαιρία της ΒΕΡΟΙΑΣ να πετύχει γκολ και να πάρει την νίκη με τον Πασά να πιάνει την κεφαλιά από κοντά και τον Πίτκα να διώχνει την μπάλα ενστικτωδώς με τα πόδια. Το υπόλοιπο διάστημα του αγώνα κύλησε με τους ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα να βρίσκονται πότε ο ένας και πότε ο άλλος στο έδαφος για να ροκανίσουν τον χρόνο.

Δυο αμφισβητούμενες φάσεις την ανατροπή του Μούργου στο 28' από τον Αμανατίδη και το τράβηγμα του Γιακουμάκη από τον Καλογέρη στο 42', είχε να αντιμετωπίσει στο παιχνίδι ο αθηναίος διαιτητής κ. Ευαγγέλου και της έδωσε υπέρ του Απόλλωνα Πόντου. Δίχως λάθη οι υποδείξεις των βοηθών του Ψαρρή και Καλλιάκου.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ: Πίτκας, Δαλιανόπουλος (61’ Λουφάκης), Μαλουμανσόκο, Βανκεμβάι, Ενομό (72’ Σουντουρά), Αμπουντού, Τσιμίκας, Καλογέρης, Κουάκου, Αμαραντίδης, Εσούμα.

ΒΕΡΟΙΑ: Βελλίδης, Μπουκουβάλας (85’ Μουχάλης), Πεταυράκης (85’ Παπαχρήστος), Σκόνδρας, Δημόπουλος, Οικονόμου (72’ Κάτσε), Μούργος (72’ Καπνίδης), Γαβιηλίδης, Γιακουμάκης, Φοφανά (64’ Ορφανίδης).

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Απόλλων Πόντου-Βέροια    0-0

Νίκη Βόλου-ΠΑΟΚ Β'            2-1

Αλμωπός Αριδαίας-Τρίκαλα            3-0

Καβάλα-ΑΕΛ 0-1

Θεσπρωτός-Απόλλων Λάρισας       1-1

Ξάνθη-Ολυμπιακός Β'          2-1

Πιερικός-Πανσερραϊκός       1-1

Ανα.η Καρδίτσας-Ηρακλή    0-3

Ρεπό: Ολυμπιακός Βόλου

 

Η βαθμολογία

1. Βέροια        65

2. ΑΕΛ 59

3. ΑΟ Ξάνθη   47

4. Νίκη Βόλου            47

5. Αναγ. Καρδίτσας   44

6. Αλμωπός Αριδαίας           38

7. ΠΟΤ Ηρακλής        37

8. ΠΑΟΚ Β      35

9. Απόλλων Πόντου 33

10. Ολυμπιακός Β'    32

11. Θεσπρωτός          30

12. Απόλλων Λάρισας          28

13. Πιερικός   27

14. Πανσερραϊκός     25

15. Καβάλα    23.

16. Ολυμπιακός Βόλου         21

17. Τρίκαλα   21


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής