breaking news Νέο

Ξεπέρασαν τους 120.000 οι συνολικοί φετινοί επισκέπτες στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου

  • Ξεπέρασαν τους 120.000 οι συνολικοί φετινοί επισκέπτες στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου
  • Ξεπέρασαν τους 120.000 οι συνολικοί φετινοί επισκέπτες στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου

Συνέντευξη Τύπου έδωσε η Επιτροπή Διοίκησης του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου για την πορεία της φετινής χειμερινής περιόδου 2021-2022, στο «καφέ Παπατζίκου –Εκτός χάρτη», το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Απριλίου.

Ο ταμίας, Γιώργος Τσίρης, αναφέρθηκε με αναλυτικά στοιχεία στον οικονομικό απολογισμό, αποκαλύπτοντας παράλληλα εκτός από την κίνηση των εισιτηρίων και την κρατική χρηματοδότηση και την ανακάλυψη απλήρωτων λογαριασμών σε ΔΕΗ και τηλεφωνία και την έλλειψη οικονομικής υπηρεσίας.

Ο πρόεδρος, Γιώργος Μιχαλιάς, αναφέρθηκε στη θετική πορεία της χρονιάς από άποψη προσέλευσης, «θυμίζει» εποχές 1993», είπε, καθώς και ότι «πιστεύω ότι το 80% του κόσμου που ανέβηκε, έφυγε ευχαριστημένο». Απαντώντας μάλιστα σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι αυτοί που έκαναν χρήση των μέσων του Κέντρου, ξεπέρασαν τους 30.000, γεγονός που σημαίνει ότι οι συνολικοί επισκέπτες ξεπέρασαν τους 120.000.

Όσον αφορά την ερώτηση για το προσωπικό, σημείωσε τις ελλείψεις σ’ αυτό (θα έπρεπε να υπάρχουν συνολικά 25 άτομα), καθώς και τα προβλήματα που δημιουργούνται με τις προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ και ΟΑΕΔ (π.χ ηλικιακά σε μία δουλειά το χειμώνα εξαιρετικά δύσκολη).

 Όσον αφορά τον απολογισμό της δράσης, σημείωσε τις παρεμβάσεις που έγιναν από τη νέα διοίκηση, που πήγε νερό από τη δεξαμενή του χωριού έως την εκκλησία του Κέντρου. Επίσης διόρθωσε το συνημίτονο στον υποσταθμό και μειώθηκε η κατανάλωση ρεύματος.

Ο μεγάλος στόχος της διοίκησης παραμένει η τεχνητή χιόνωση, για την οποία έχουν εξασφαλιστεί όλες οι εγκρίσεις που χρειάζονται και έχει κατατεθεί στο δήμο Βέροιας για υπογραφές από τους τεχνικούς του δήμου. Αφού πέσουν οι απαραίτητες υπογραφές με το δήμο Βέροιας, ο κ. Μιχαλιάς είπε ότι θα εκδοθεί το τεχνικό δελτίο και θα αποσταλεί στην Περιφέρεια για ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης. Το ύψος του έργου είναι 11-12 εκ. ευρώ και αφορά τις περιοχές Αρσούμπασι και Λούκι. Επίσης στόχος είναι το κέντρο να λειτουργήσει και τους καλοκαιρινούς μήνες, προσπαθώντας να ανεβάσουν κόσμο στο βουνό. Στόχος είναι να ανέβουν ερασιτεχνικές ομάδες, σχολεία αλλά και απλοί πολίτες για να γνωρίσουν το βουνό.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, διευκρίνισε ότι το ΕΧΚΣ δεν λειτουργεί ως επιχείρηση, ο ρόλος του είναι διαφορετικός, λειτουργεί με κοινωνικά κριτήρια- «Δεν παίρνουμε λεφτά από αθλητές»- γι’ αυτό έχει και γενικότερα φθηνότερο εισιτήριο, ενώ τόνισε ότι «δεν λειτουργούμε ανταγωνιστικά προς τα 3-5 Πηγάδια και θέλουμε ο κόσμος της Ημαθίας και ευρύτερα να πηγαίνει και στις δύο κορυφές».

Τέλος δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και σε διαχειριστικές ευθύνες της προηγούμενης διοίκησης, τονίζοντας ότι η έρευνα της δικαιοσύνης συνεχίζεται και δεσμεύτηκαν σύντομα να πουν περισσότερα πράγματα.


Γ.Μιχαλιάς

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής