breaking news Νέο

Super League 2 : Ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο

Super League 2 : Ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο

Με γκολ που πέτυχε ο Πέτρος Γιακουμάκης, πριν καλά – καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του αγώνα και ο Γιώργος Μπλέτσας, λίγα δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθούν τα τρία λεπτά του έξτρα χρόνου, που είχε δείξει ο αθηναίος διαιτητής, Κώστας Περράκης, η ΒΕΡΟΙΑ πέρασε ανέφελα ένα ακόμη δύσκολο εμπόδιο και από την Κυριακή το απόγευμα βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στον μεγάλο φετινό της στόχο: Την επιστροφή της στα σαλόνια της SuperLeague1.

H προχθεσινή αντίπαλος της ΒΕΡΟΙΑΣ, Αναγέννηση Καρδίτσας, μπορεί να προέρχονταν από τρεις σερί ήττες και να έχει βγει εκτός της διεκδίκησης της πρώτης θέσης του βαθμολογικού πίνακα του Βορείου Ομίλου, όμως μόνο ευκαταφρόνητος αντίπαλος δεν αποδείχθηκε, κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Η ΒΕΡΟΙΑ, όπως ήδη αναφέραμε, προηγήθηκε στο σκορ με το καλημέρα και πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του αγώνα, όμως χρειάζονταν και ένα δεύτερο τέρμα για να αποβάλλουν οι ποδοσφαιριστές της το άγχος και να πάνε έως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, δίχως την πίεση του απρόοπτου, που κρύβει κάθε κρίσιμο παιχνίδι, όπως αυτό με την Αναγέννηση Καρδίτσας και ανεξαρτήτου δυναμικότητας του αντιπάλου.

Και είναι αλήθεια ότι οι παίκτες της προσπάθησαν να το πετύχουν δημιουργώντας τις καλύτερες προϋποθέσεις. Όσο όμως το δεύτερο τέρμα δεν έρχονταν και το σκορ παρέμενε ρευστό, με το παιχνίδι να πλησιάζει προς το τέλος του και τους φιλοξενούμενους να εντείνουν τις προσπάθειές τους ρισκάροντας πολλές φορές, αφού δεν είχαν να χάσουν απολύτως τίποτα, τόσο η αγωνία των φιλάθλων στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου κορυφώνονταν.

Τελικά αυτό που δεν είχε επιτευχθεί σε 92 λεπτά αγώνα, ένα δεύτερο τέρμα και ύστερα από σωρεία χαμένων ευκαιριών, ήρθε λίγα δευτερόλεπτα πριν συμπληρωθεί το τρίτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, που είχε δείξει ο αθηναίος διαιτητής, από έναν ποδοσφαιριστή, τον Γιώργο Μπλέτσα, που είχε μπει αλλαγή στον αγώνα λίγα λεπτά νωρίτερα, προκαλώντας «ντελίριο» ενθουσιασμού στις κερκίδες.

Η ΒΕΡΟΙΑ βέβαια και ανεξάρτητα με τον χρόνο που πέτυχε τα δύο τέρματά της, ήταν καλύτερη από την αντίπαλό της, που σε ένα ακόμη παιχνίδι κόντρα στην πρωτοπόρο, έδειξε αρετές μιας πολύ συγκροτημένης ομάδας, δημιούργησε σαφώς περισσότερες και πιο κλασικές ευκαιρίες για γκολ και η νίκη της κρίνεται απόλυτα δίκαιη.

Το σκορ άνοιξε με την σέντρα και πριν καλά – καλά οι φιλοξενούμενοι προλάβουν να έρθουν σε επαφή με την μπάλα. Ο Γαβριηλίδης βρέθηκε με την μπάλα στα πόδια μέσα στην αντίπαλη περιοχή και σε πλάγια θέση, έβγαλε την παράλληλη συρτή σέντρα με τον Γιακουμάκη να κάνει το απευθείας πλασέ και να γράφει το 1-0 για την ομάδα του.

Η ΒΕΡΟΙΑ είχε δύο ακόμη καλές στιγμές πριν η Καρδίτσα δημιουργήσει την πρώτη της ευκαιρία. Στο 9' συγκεκριμένα ο Οικονόμου με βαθιά μπαλιά «τροφοδότησε» μέσα στην αντίπαλη περιοχή τον Γιακουμάκη, αυτός «τροφοδότησε» με το στήθος τον Πασά, που βρίσκονταν δίπλα του, όμως την τελευταία στιγμή πρόλαβε ο Γκόλιας και με προβολή απομάκρυνε τον κίνδυνο και στο αμέσως επόμενο λεπτό δυνατό σουτ του Πασά δεν βρήκε στόχο.

Στο 11' η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους με τον Λαρρέα να πιάνει την κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και την μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βελλίδη.

Η ΒΕΡΟΙΑ που ψάχνει ένα δεύτερο γκολ έχει μια ακόμη καλή στιγμή στο 23' με τον Φοφανά να πιάνει την κεφαλιά από καλή θέση και ύστερα από σέντρα του Μπουκουβάλα στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Η απάντηση της Αναγέννησης ήρθε δύο λεπτά αργότερα (25') με τον Μπαντιμπάνγκο να κάνει το πλασέ από κοντά, δίχως καλή ισορροπία όμως και τον Βελλίδη να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 42' τελευταία ευκαιρία για το πρώτο ημίχρονο, με τον Φοφανά να κλέβει την μπάλα μέσα στην περιοχή των αντιπάλων του να βγάζει στη συνέχεια την παράλληλη συρτή σέντρα με τον Πασά να γίνεται κάτοχός της, όμως να μην μπορεί να νικήσει από το ύψος της μικρής περιοχής του Γκέκα.

Στην επανάληψη, η ομάδα της Καρδίτσας διατήρησε σε μεγαλύτερο διάστημα στην κατοχή της την μπάλα, όμως τις ευκαιρίες για γκολ τις είχε και πάλι η ΒΕΡΟΙΑ.

Στο 49' δυνατό σουτ του Πεταυράκη από το ύψος της μεγάλης περιοχής αποκρούει δύσκολα ο Γκέκας, για να απομακρυνθεί στη συνέχεια η μπάλα από τους αμυντικούς.

Στο 56' ο Φοφανάς πετυχαίνει γκολ που ακυρώνεται ως οφσάϊτ από τον δεύτερο βοηθό.

Στο 68' κεφαλιά του Πόζογλου διώχνει δύσκολα με τα ακροδάκτυλα ο Γκέγκας σε κόρνερ. Στο 78' ανεπανάληπτο τετ-α-τετ του Πόζογλου και πλασέ σταμάτησε στα πόδια του τερματοφύλακα της Αναγέννησης. Στο 80' φάουλ του Ορφανίδη και κεφαλιά του Πασά, η μπάλα φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γκέκα και στο τρίτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μπλέτσας «τροφοδότησε» τον Κάτσε που έκανε το σουτ, για να αποκρούσει αρχικά ο τερματοφύλακας της ομάδας της Καρδίτσας, με την μπάλα να επιστρέφει στον αγωνιστικό χώρο και με δεύτερο σουτ ο Μπλέτσας να την στέλνει στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Δίχως λάθη η διαιτησία του αθηναίου διαιτητή κ. Περράκη και σωστές οι υποδείξεις των βοηθών του Χατζηνάκη και Καραγιάννη.

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΒΕΡΟΙΑ: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης, Σκόνδρας, Δημόπουλος, Οικονόμου (89' Μπλέτσας), Γαβριηλίδης, Μούργος (66' Πόζογλου), Φοφανά (66' Ορφανίδης), Γιακουμάκης (84' Κάτσε), Πασάς (89' Καπνίδης).

ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Γκέκας, Κουτρομάνος (83' Καρανίκας), Μπάλλας, (83' Κουτσιανικούλης), Γκόλας, Λαρρέα (26' Γκουγκούδης), Κοτσιώνης, Γκίνη, Λαγός, Πλέγας, Μπαντιμπανγκά (60' Αθανασιάδης), Μπιανκόνι (60' Μάνιος).


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής